Sunday, December 06, 2009

BoLeh T|Dak?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 12:31 AM
Ya! Bukan boleh tidak 'rumah' baru aku ini. Tapi aku mahu tanya, boleh tidak bila kita sudah buat-buat. Sudah ubahsuai, sudah tukar sana sini, sudah 'cuba dan gagal', sudah dan sudahlah.

Tiba-tiba kita rasa malas. Rasa macam ' Aduhai... Mana satu aku mahu pilih!!'

Isk... Kenapa aku tengok orang lain senang sahaja tukar 'cat' rumah? Kenapa aku perlu masa dan 'kos' yang tinggi?

Betul ke kita perlu 'setting' balik semua jika kita tukar 'templete' baru? Kalau 'Back-up' pun apa yang telah sedia ada di 'rumah' lama kita tidak akan automatik muncul lagi contohnya seperti 'shoutbox', blog yang sudah kita 'link', nuffnang yang telah kita set!

Semua kena buat semula ya? Kalau tidak perlu bagaimana caranya?
Berapa banyak soalan da...

Semua ini buat aku malas mahu tukar 'cat rumah' baru!!!!

Nota kakitanganku : Boleh tidak bila kita bangun pagi nanti , tiba-tiba 'cat rumah' kita sudah bertukar dengan sendirinya???





24 kUs-kUs:

tengku_fir21 on December 6, 2009 at 12:56 AM said...

hahaha..klu blog yg follow cuma klik2 jer...
aplikasi yg lain tu pun kite pilih dan klik jer...



P/s:utk nuffnang tidak tahu..huhu


kita tidur dulu...

Koyuki on December 6, 2009 at 1:07 AM said...

sudah sudah lah tedi
jom tidur jom

♥ Xett Hereen ♥ on December 6, 2009 at 1:08 AM said...

erk?
ketidak ketahuan lar.
rase mcm sume larik.

aiseh, kasik backup n kasik save dlm notepad lar.
senang sket.
agagaga!

yekot?
try lar.

dah dah.
tido bdengkor jum ted|!!

JMR on December 6, 2009 at 1:20 AM said...

boleh ke tak boleh?..(sila baca dgn nada datin wan abe)..hahha

jane on December 6, 2009 at 1:26 AM said...

ye kak tedi...
tanya lah org yg asik tukar cat cam kita nih..hha

mmg kalo tukar cat kna ubah segala bende...apa segala yg kita buat dulu kene setting balik..

so...kak tedi kna save dulu sgala html code kat lain then nnti paste balik je..tadaaaaa

snang sajor tp perlu rajin ah...haha

aien~s corner on December 6, 2009 at 1:27 AM said...

aah la.. klu tukar template gune kod (dlm edit html 2)mmg lah kene setting blik.. tp klu gune download to, xyah..



tp agak nye kot.. hehe

disney land utk tedi.. hehe

maiyah on December 6, 2009 at 1:34 AM said...

betul kata jane.. camne pun kene setting gak, yg somput tu nk msukkan bloglist satu2

Watierman on December 6, 2009 at 1:45 AM said...

Sebab itu Akak tak nak tukar cat....tak mampu nak tanggung kos....dah la baru nak bisness..hihihi...alasan...nanti dikejar Along dengan hutang menaiktaraf!!!

arnamee on December 6, 2009 at 2:00 AM said...

salam akak.

okke design nie. lebih up.:)

akk, blogspot, sume kena backup dalam notepad widget2nyer, yg kt layout. jgn ade tgal. jadi letak je blik nanti- okke jer :)

aZizoL on December 6, 2009 at 2:09 AM said...

wah tedi berumah baru!!

FatinZol on December 6, 2009 at 2:48 AM said...

oh,cat baru....ad bau cat baru lagi...hehehe

Paeinz on December 6, 2009 at 3:18 AM said...

Salam cik tedi..

saya pun pernah gak alami situasi cam tu.. mula2 je ajin.. last2 sy jadi lemau nak uat lagi.. memang kadang2 kita kena set balik bila tukau umah baru.. saya tau cik tedi rajin.. pasti takde masalah nak set smula.. hehehe.. (^__^)

banner baru.. smart gitu.. huhuhu

anaklaut on December 6, 2009 at 3:20 AM said...

salam...


'rumah' yg sangat cantik..

Budak Malu818 on December 6, 2009 at 4:03 AM said...

huk2..
bleh ajer..
wat macam mr bean..
taruk mercun dalam tin cat..
set timing..
cukup2 utk bangun tido..
karang tertukar la caler baru..
hahaha..

fikaryna79 on December 6, 2009 at 4:10 AM said...

tedi..jd apa jwpnnya..nak tau gak..huhu..

miSs s!v on December 6, 2009 at 4:45 AM said...

b4 tukar template, ko save la dulu code utk shoutbox sume tu.
;p

told la hejauw on December 6, 2009 at 4:54 AM said...

oh kalo bgn2 cat umh da tuka..kompem bela antu raye..hahaha

QieFLy si Dolce on December 6, 2009 at 5:31 AM said...

hurm....takpe la cat2 je umah tu....saya lebey suka cat yg latest ni lagi galak saya nak membacanyer....

flygurl on December 6, 2009 at 7:20 AM said...

ikut pengalaman..mmg kena buat setting yg baru..kalau ada back up..senang sket..
syabas2..tedi berjaya jugak tukar 'cat' rumsh baru...=)

nursarah87 on December 6, 2009 at 7:41 AM said...

tetap berkunjung tak kira cat cam mana..haha..

fiD on December 6, 2009 at 7:54 AM said...

orait nie. oren pon oren la. =P

arryani on December 6, 2009 at 7:58 AM said...

agagaga..

ni la mslh blogger skrg..

patut kita lntik satu agent tu slsaikn maslh kta nih..aagagaga

aku pun kdg2 nk pitam bila pkirkan beda alah ni smua...

alia on December 6, 2009 at 12:10 PM said...

he..he...mau cat umah ker....byk pilihan...tp still kena kerja sikit la....mana bleh main sekelip mata tukar.....

a.z.r.i.n.a.03.07 on December 6, 2009 at 9:32 PM said...

okey gak kaler ni...terghang sket..


kalau nak senang ted guna background. paste kan html code tu kat layout jer..

kalau template lak; kena copy sumer text tu dulu kat notepad @ word pon boleh...

pastu upload barunye template tp jgn save dulu nnti sumer hilang.

pegi kat notepad tu amik sumer WIDGET dan paste kat template baru..(tmpt widget) preview dan tadaaa...

kalau tak clear lagi nnti kRina email...

kRina ni kan HANTU tukar template..dah masuk 9 kali dari bulan 3 hari tu....hahaha..

amik ko...panjang lebar...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting