Monday, December 14, 2009

SuSULaN : GaS MeLetuP D| JuscO MeLaka. ( GaMBar)

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:25 PM
Photobucket

Gambar kredit kepada Utusan Online.

Photobucket

Gambar kredit kepada Berita Harian Online.

Pelbagai versi yang di terima dan di baca.

Seorang meninggal dan 7 parah. Satu versi lagi. Seorang meninggal 13 cedera. Berapapun bilangannya kecelakaan telah berlaku.

Kebocoran paip gas berlaku di Restoran OLDTOWN White Coffee. Menurut 'infomer' aku di tempat kejadian, tiada butir-butir lanjut atau gambar yang dapat di ambil kerana beliau berada di luar kawasan liputan kejadian! Cissss!!! Upah kamu di sekat. Tugas tidak memuaskan!!

Dengarnya Jusco Melaka yang bakal di buka Khamis ini merupakan yang terbesar di Malaysia. Okey!! Semua mahu yang besar-besar di Melaka ini. Malapetaka ini juga besar. Tidak kiralah siapa yang terbunuh, agamanya, kewaganegaraannya, tapi yang paling penting!!! Nyawa!! Tiada galang ganti!!

Mahu dengar komen orang-orang 'besar' pula!!

Nota kakitanganku : Aku pun B.E.S.A.R!!





39 kUs-kUs:

joegrimjow on December 14, 2009 at 7:36 PM said...

nak kecik tanye ku camne
erkk
terpomot plak

Kak anie on December 14, 2009 at 7:36 PM said...

Uiks...!! Innallillahi wainna ilaihirajiun...

Takziah pada keluarga yang kehilangan...

Jusco kat air keroh tu masih ramai orangnya ke? Lama dah akak tak ke sana...

LORD ZARA 札拉 on December 14, 2009 at 7:45 PM said...

mak aii~
dasat ahh~

takziah buat mereka~

BuLaN iTu aKu on December 14, 2009 at 7:54 PM said...

seram la... skung ni mcm2 jdi

Wanita Itu on December 14, 2009 at 8:32 PM said...

em..mmg pantas la ko ni..updated :)

potong??

heee..

nak tunggu cerita lagi..

ween on December 14, 2009 at 8:42 PM said...

erk. apa yg besar tedi? huu. innalillah. mst tangguh kan perasmian jj.

fiD on December 14, 2009 at 8:53 PM said...

mybe ade sesuatu tak kena dgn care mereka buat banguanan tue .. yg tersirat...

aNIe on December 14, 2009 at 9:09 PM said...

tEDl...akak tersilap baca lah...JUSCO Melaka yang belum bukak tu kan? Ingatkan yang kat Air Keroh ...cik abang akak kata yang meninggal tu...berbangsa Cina...berumur 25 tahun...

Ms.Lilies on December 14, 2009 at 9:14 PM said...

aku pun baru tau td si dak pari2 inform...siankan yg terlibat tu..

Finaz on December 14, 2009 at 9:15 PM said...

aisey akak ni mcm tak cukup besar utk komen tapi cukup tua..hehe
Inlhwrjn....

mamai on December 14, 2009 at 9:16 PM said...

ada yang cedera ker hope tak ada hahaha bencana besau kat melaka tu

QuEeN Of 2 Heroes on December 14, 2009 at 9:21 PM said...

erk! old town???tempat sy sll gi mkn tu...tp tu kat melaka kan...cam ner la leh meletup lak...

Jard The Great on December 14, 2009 at 9:23 PM said...

huhuhu.. mcm2 malapetaka yg berlaku skang neh..

maiyah on December 14, 2009 at 9:33 PM said...

tak dijangka

Tie on December 14, 2009 at 9:50 PM said...

Errk!

Kak tie tak tahu pulak! Tadi miss tengok berita sebab gi kedai...

Macam mana la boleh meletup tu.. kecuaian ke ?

Mimie.Candy Cane on December 14, 2009 at 9:56 PM said...

laa..belom buka lagi upenye..ingatkan dah buka..

zaradgreat on December 14, 2009 at 10:17 PM said...

ntah jadik ntah tak nak grand opening khamis nih.

ish3.
takziah
ada hikmah tersirat yang berlaku...

sharamli on December 14, 2009 at 11:09 PM said...

sy kecik..
hee..
erm..kat mana2 p0n malang x berbau..tp kita la kena beringat..
tp kdg2 bkn sbb kita jgk..bkn xberingat..tp benda dah nak jdik...

Zuewairy on December 14, 2009 at 11:12 PM said...

lama dh xg melaka..

pergh.. satu2 kejadian..
sama2 kita sedekahkan al-fatihah~

mier@merr on December 14, 2009 at 11:13 PM said...

saya masih kanak2..erk...

Aiydalela on December 14, 2009 at 11:33 PM said...

mcm2 hal sjk akhir2 nih..

lori langgar umah + eksiden + tumpah darah di mana2..

astagfirullah...

AzuanBudakPandai on December 14, 2009 at 11:50 PM said...

siap de informer lagi tue huhu...

iqbalsyarie on December 15, 2009 at 12:22 AM said...

owh!besar...!
amal soleh BESAR taknak buat...aduhai insan...

ezzati on December 15, 2009 at 12:30 AM said...

waa..npe ku tatau biter ni..nmpk sgt x tgk biter..huhu..bru nk bce newspaper ni..

JMR on December 15, 2009 at 3:12 AM said...

bhy ni..cancel mam kt otwc...heeheehe

YobSumo on December 15, 2009 at 4:04 AM said...

ye aku pun nak tahu apa kata orang besar2!

eh tetiba aku nak batalkan hasrat ke oldtown white cff esok. huh.

Rowena Chasez on December 15, 2009 at 4:52 AM said...

huishh..
dasyat2..

Solehah on December 15, 2009 at 6:14 AM said...

innalillah...bnyk btl kejadian mengejut mcm ni skg..

::alwaniamalini:: on December 15, 2009 at 6:38 AM said...

hoh..baru tau ni..
erm, macam2 jadi seminggu dua ni..
takziah pada yang terlibat..

Kamsiah on December 15, 2009 at 7:21 AM said...

tragedi yg 'mewarnai' hujung th..
byk sangat kisah sedih/tragis dihujung2 th ni..

ashie023 on December 15, 2009 at 8:19 AM said...

aish teruk jugak ni..
baru ni kat KB Mall..skrg kat Jusco plak..semuanye lam mall..uhh..

al fatihah kepada si mati..

google on December 15, 2009 at 9:04 AM said...

ari tu kat kelantan ...kete masuk soping mol...

kat melaka plak berlaku kebocoran paip gas..

lepas nih kat mana plak yg berlaku kecelakaan....

moral of da story... jgn p sopin... huhuuhh

Faarihin on December 15, 2009 at 11:10 AM said...

Salam cik tedi..

betullah.. sume nak 'besar' aje kat melaka ni.. aduhai..

Ir. viruseuse on December 15, 2009 at 12:43 PM said...

myboss and 3org lagi workers compeny kami masuk ICU...kemungkinan compeny kami bungkus...huhuhuhu~~~terpaksa la cari kerja lain

Tinie a.k.a Ibu Fatin on December 15, 2009 at 2:24 PM said...

aku pun orang besar, tapi hati ku kecil :)

Softtouch [Hanim] on December 15, 2009 at 2:58 PM said...

ye ker tedi...hebat yer melaka jj tu yg terbesar di Msia..igtkan yg terbesar kat Jusco Bukit Tinggi...takziah pd semua mangsa...

neezareef on December 15, 2009 at 4:57 PM said...

mak aih ngeriii..dh mcm2 tejadi kt tpt2 sopink nih..risau lak..

d_pocoyo on December 15, 2009 at 7:43 PM said...

masya'Allah...kebnyakkan kejadian berlaku didlm pasaraya...

ALLAH suh kta berjimat cermat & berpada2 tuh kpd org2 yg suke membeli tanpa faedah...

[asam]pedas on December 15, 2009 at 10:38 PM said...

huh sib baik tak jadik masa opening:..
kalau tak lagi pening!
haru sungguh!
terbentut niat aku nak pegi jusco terbesar tuh:..

masyaAllah....

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting