Thursday, December 24, 2009

KeEmOaN

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:53 AM
Maaf atas keemoan semalam. Keemoan? Okey! Aku ambil daripada perkataan 'emo'. Kadangkala kita rasa kita boleh urus semuanya. Boleh urus masalah dan kekuatan hati. Kadangkala juga kita lupa, kita perlu ruang untuk menangis sepuas hati. Terima kasih atas kata nasihat kamu semua.

Ada sesuatu yang menyentak hati kelmarin. Tapi hari ini aku sudah lupakan, walau aku tahu ianya pasti akan berulang.

Pasrah.

Pernahkah kamu mengalami kejadian berhadapan dengan orang yang talam dua muka? Bagaimana cara mengatasinya?

Hati terasa sakit bila di hadapan kita lembut gigi dari lidah, tapi di belakang kita, beliau menikam selumat-lumat! Keji!

Nota kakitanganku : Suka kuih Seri Muka!




21 kUs-kUs:

::alwaniamalini:: on December 24, 2009 at 7:58 AM said...

it's that time of the month ke tedi?eheh..besela emo2 ni kan..kita ada perasaan pasti akan keemoan!

hmmm..macam penah jugak jumpa orang macam ni.. ape yang selalu saya buat, buat donno je! ignore dia..pulaukan dia! dia tak layak berkawan dengan saye..

@rE-LonG on December 24, 2009 at 8:12 AM said...

kLo kt..kt geram gak..skrg pn ngah btarung dgn org mcm ni la..

emm..ape yg ktorg wat skrg..kt org wat muka2 manis..still senyum even dlm hati da beGkak..cuz mse skrg xleh cari gduh.kang xjd majlis kawin nnti..hoho (owh..gduh dgn sdara blah ayah yg talam dua mUka)


klo dgn membe..klo da dpt tau dia mcm tu..xlayan da sgt..ckp yg pntinG je..sb org mcm tu xleh pcaya!!

rosnanie on December 24, 2009 at 8:39 AM said...

Salam
Ada sorang kt opis ni, sume org dh tau perangai die, memang menyakitkan hati

p/s sy pun suka seri muka tp tak suke talam dua muka

atyn on December 24, 2009 at 8:52 AM said...

ha yang ni mmg atyn power bab2 cani . ish la kan orang yang backstabber neh ! aku mmg pantang ngan org2 cani , depan kita pulah lah baik . blkg , wah bukan main lagi . *ceh , marah neh , haha . kalau atyn kan sis , atyn ni jenis yang main sound orang je , kutuk blkg abes la . tanye la ape tak puas hati kat dia .
tapi akak cool je , wat relek je . tanye dye ape pasal menalamkan muka cam tu ;) oke sis ted| !

fiD on December 24, 2009 at 9:09 AM said...

emo itu wajib setiap manusia, heheh

naseb bek kite tawu cucuk dari blakang... kalu kite tak tawu???

takpe, ad ubu ade batas, sile sambung ea...

zella on December 24, 2009 at 9:14 AM said...

xpe la... emo sekali sekala...
baik lepas kan je emo tu
dr di pendam di dalm hati hehehe

Kak anie on December 24, 2009 at 9:15 AM said...

tEDl...akak ni berhadapan dengan mereka sepanjang hidup ini...lama2 akak dah tak kuasa nak layan...jadi tau dia baik di depan...kita layan dia biasa2 jelah...diorang nak cakap belakang tu diorang punya pasal...dosa dia yang tanggung...

Si budak Aboi on December 24, 2009 at 9:21 AM said...

emo katenye.hahaha

Wanita Itu on December 24, 2009 at 9:22 AM said...

sabar ye ted|..

te kenal kamoo sebagai orang yang kuat...
tumpang kuat kamoo sekali sekala bila kamoo bagi komen kat laman te..

pasai talam dua muka..
wah mmg ada..

sakit hati..
tapi tak pernah la orang nak nampak talam dia tuh..

cit..

mamai on December 24, 2009 at 9:29 AM said...

pasti semua orang akan mengalami perkara seperti itu...dan itu menjadi lumrah hidup kita

Rowena Chasez on December 24, 2009 at 9:31 AM said...

uitsss..
relax2 tedi..

Koyuki on December 24, 2009 at 10:06 AM said...

pernah
tapi buat tatau saja
saya lebih suka diam

google on December 24, 2009 at 10:11 AM said...

talam 2 muka?....

apa lagi kuih talam je la.. huhuhu..

biasa le.. kita nih kan artis ... maka ramai le reporter@cctv bergerak... yg rakam gambo serta suara.....

kt tempat aku nih... sama je... kadang² sampai org tu sendiri tak perasan... cite yang dia tgh cakap tu adalah tentang aku.....

punya le ramai dia bercerita kat org lain... ...ntah le....

a.z.r.i.n.a.03.07 on December 24, 2009 at 10:16 AM said...

dengan orang macam ni kalau ignorekan pun tak buley jugak..nanti pijak kepala ...

cuba confront jer... itu cara kRina lar ..lepas tu hati lega..


suka jugak kuih seri muka..ong kampung kita panggil gading galoh kan ? ..tp kRina xleh makanlah sekarang ni... masuk pulut jer kepala macam nak pecah sakit...huhuhu...

LiNda on December 24, 2009 at 10:22 AM said...

ooo talam dua muka ?

cis bedebah !!

kalau dapat kat saya, saya bersemuka dengan dia and cakap dengan jelas dan terang . Baru puas hati .

Sure lepas tuh dia tak berani dah .

Dee on December 24, 2009 at 10:30 AM said...

kalo aku...x kawan pun xpe..aku x rugi apa2 pun..

♣ haNie ♣ on December 24, 2009 at 10:31 AM said...

talam 2 muka ni..sama jek teruk dgn perangai tikam dari blkg.
makhlukh Tuhan ni kat mana-mana pn ada.

bersemuka jek. lepas tu..buat x tau. kl layan. sakit hati sendiri :P

GiGGLe GaL on December 24, 2009 at 10:54 AM said...

sabar ye ted. aku epi ari nih.. sbb botak tak de.. ekekeke

blueCITY on December 24, 2009 at 10:58 AM said...

tedi cute dear,

memang ramai la mcm ni
semua nak jaga diri sendiri
tak kira mana2 pun
macam ketua atasan kita
depan kita, dia kata dia akan usulkan masalah kita pada boss atas lagi,
tapi hakikatnya?
entah2 depan bos atasan lagi dia kutuk2 kita?
sebab?
dia juga kena jaga diri dia
semua org pentingkan diri sendiri dulu, baru org lain?
so....

Watierman on December 24, 2009 at 12:04 PM said...

Pasti ada di mana-mana dan paling sedih dalam keluarga sendiri...!!!

iva saionji on December 24, 2009 at 1:47 PM said...

tedi abaikan mereka yg suka main talam letak dekat muka tuh...xbest kawan ngan diorang.....buat pandai jek....sampai dia xde pe nak bahankan ko...abaikan

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting