Saturday, December 05, 2009

s| BaDak Dan s| LemBu..

cOrat cOret Oleh : myQza pada 11:00 AM
Wah!! Aku sudah macam jadi Hos Rancangan Tom Tom Bak menggantikan Aznil Hj Nawawi!! Ha ha ha.. Tapi maaflah, aku pun kurang pasti yang seekor lagi itu lembu ke apa. Ada sesiapa boleh beri cadangan?

Photobucket

Sumber gambar dari emel.

Okey!!
Soalan aku,
Apakah moral yang dapat kita lihat daripada gambar di atas?

Nota kakitanganku : Kerja rumah hari Sabtu!!




23 kUs-kUs:

mamai on December 5, 2009 at 11:26 AM said...

jgn minta pertolongan dari lembu

zeqzeq on December 5, 2009 at 11:39 AM said...

sebaik Tedi, tedi baik walaupun bukan nakal,
kalau lembut JAHAT, terus tolak jatuh.
Lebih baik tolong dari tengok sahaja.

azman shah on December 5, 2009 at 11:42 AM said...

kecian badak tu

syaf on December 5, 2009 at 12:12 PM said...

ok ok aku dapat jawapn die...

die letak batu 2 sebab die x nak badak 2 jatuh...betol x?? himpap jerk ngan batu 2 senang cite..biarkan die kat situ x jatoh...hahha

itu kude lah bukan lembuuu

aZizoL on December 5, 2009 at 12:20 PM said...

dalam makne gambo tu..

even kude tu xdpt tolong bdk tu.. tp die xbg badak tu trus jatuh..

indahnye..

even kalo kite xdpt tlg kwn2 kite, mgkn dgn nasihat dan kata2 semangat dpt tolong mereke dari trus jatuh..

huhu

cikTi on December 5, 2009 at 12:21 PM said...

tolonglah selagi termampu,.
sbb dlm gmbo tuhh,si lmbu x larat nk angkt badak besar tuh kn,.
so,,ltak j la batu tuh takut jatuh bwh,.

tp,.,
bla tngok balik,,
mcm plek je,
mcm si lmbu tuh nk wat naye kat badak tu pn ade gk,.
hhe,.
tahla,.ponin den,.

[biru][pink] on December 5, 2009 at 12:24 PM said...

hahhaahah
lembu nih patut wat korban je.
hahahahahah

relevan on December 5, 2009 at 12:28 PM said...

Lembu itu sakit kepala..

Finaz on December 5, 2009 at 12:38 PM said...

hehe... kelakar..

~LP Lum~ on December 5, 2009 at 1:02 PM said...

btl2... jgn mtk tlg pd lembu.. ;p

LORD ZARA 札拉 on December 5, 2009 at 1:26 PM said...

tolong menolong, bantu membantu~

hehehe~

Zuewairy on December 5, 2009 at 1:37 PM said...

moral...

kalo jumpa badak.. kena tolong..

Watierman on December 5, 2009 at 2:22 PM said...

Menolong mengikut kemampuan akal masing-masing....!!!

iqbalsyarie on December 5, 2009 at 2:49 PM said...

kemampuan akal!mungkin...

Naff said...

Memmmmmm... lucu bila tengok gambar kartun tu..tp ada moral di sebaliknya... C lembu tu dah berusaha sedaya termampu menolong badak tu..tp tak dapat2 last2 dia give up dia letak batu supaya bdak tak jatuh...at least dia dah try nak bantu he he he

hans on December 5, 2009 at 5:08 PM said...

hahahah
lembu tu bijak tak bertempat
sekor lagi tu bukan lembu tpi badak

P/S : Aku pun tgh tunggu film Avatar tu

a.z.r.i.n.a.03.07 on December 5, 2009 at 5:28 PM said...

niat yang baik tp kalau tak larat xyah tolong..
pastu tangan dah kotor gi cuci tangan...

a.z.r.i.n.a.03.07 on December 5, 2009 at 5:28 PM said...

niat yang baik tp kalau tak larat xyah tolong..
pastu tangan dah kotor gi cuci tangan...

miSs s!v on December 5, 2009 at 5:32 PM said...

dr letak batu baik tolak jatoh je.

hahhaa.

ashie023 on December 5, 2009 at 5:39 PM said...

itu kuda..nampak ekor kuda...tp kenapa kuda tuh gemuk cam lembu???ahahha/...sian badak sumbu tuh...alala

fiD on December 5, 2009 at 9:01 PM said...

arh!!!! give up!

QieFLy si Dolce on December 5, 2009 at 9:10 PM said...

hurm apa erk moral dia....tolong orang lain ikut kemampuan kita...lepas tu klu dah tak le nak tolong serah pada yang maha esa huhuhu

@rE-LonG on December 5, 2009 at 9:40 PM said...

Erk..kt pn xtau..mcm dia da nk tlg..tp xlarat aGkat..jd tlg bg badak tu xjtuh..dia letak batu..tu je dia mmpu..hohoh

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting