Monday, December 07, 2009

Lar|Lah seh|ngga kE P|nTu NeraKa...

cOrat cOret Oleh : myQza pada 12:38 AM
WTF manusia ini. Bila melakukan kesalahan melarikan diri. Bodoh! Ke mana-mana pun kau lari, Allah tetap akan beri pembalasan. Jika bukan di dunia, di akhirat pasti ada!!!

Al-Fatihah untuk 2 pelajar yang menjadi korban manusia durjana itu. Mati tidak mengenal tempat! Usia apatah lagi.

Takziah kepada keluarga mangsa kemalangan di KB Mall!!

Allahu Akbar.

Berita di sini.

Notakakitanganku : Hiba!!




22 kUs-kUs:

..::..ein..::.. on December 7, 2009 at 1:12 AM said...

ptg td lg ein dh tau psl kb mall 2..ade kwn yg kat tempat kejadian..mmg ngeri sgt2...kecian sgt kat fmly mangsa..muda lg..si pesalah lak, boleh cabut lari..mmg sgt geram..selain 2, ade gak budak2 yg ambk kesempatan utk mencuri..tp kantoi dgn guard..masih kecik dh nak mencuri...adooii

~** PROFFY **~ on December 7, 2009 at 1:13 AM said...

tu la.. ape daaa....

huk

sedeyy dan takut tgk..

maiyah on December 7, 2009 at 1:15 AM said...

subhanallah.. Allah akn membalasnya

enuLwanie on December 7, 2009 at 1:39 AM said...

moga mereka tu terima balasan dari Allah.
sesungguhnya Allah Maha Adil.
mohon maaf,sy link entri ni kat blog sy.

mamai on December 7, 2009 at 1:52 AM said...

manusia memang suka menyalahkan dari mengaku kesalahan

tengku_fir21 on December 7, 2009 at 2:04 AM said...

Al-Fatihah

miSs s!v on December 7, 2009 at 2:05 AM said...

ya Allah.
takot nye..

zaiMi on December 7, 2009 at 2:27 AM said...

ksian kt yg mati tu.. bayangkan la tgh naik eskalator tetibe batu ngn keta jatuh ats kepala.. tp Tuhan dh tulis ajal die cmtu.. nk xnk bnda tu akan jadi jgk.. terima jela..

kepade pemilik kereta.. anda mmg pengecut.. bacul dan sebagainye.. hrp korg akan ditangkap dan dijatuhkan hukuman yg berat nnti..

told la hejauw on December 7, 2009 at 4:06 AM said...

seyes takot dowh..

mier@merr on December 7, 2009 at 4:24 AM said...

tak kemana larinya....
pembalasan tetap ikot dia..

anwaruddin on December 7, 2009 at 4:59 AM said...
This comment has been removed by the author.
anwaruddin on December 7, 2009 at 5:15 AM said...

inalillah, ajal di mane mane je,

.millalara. on December 7, 2009 at 6:46 AM said...

kalau fikir,, mmg tak tercapai dek akal mnggl thempap kereta dlm shupin cmplex kan... hmm.. sungguh2 terkejilah mereka2 yg mlarikan diri itu.. haishhh~

Finaz on December 7, 2009 at 7:43 AM said...

kejap lagi kena tangkap lah tu...sebelum dia lari dia terlupa kot bukan susah nak trace sape pemilik keta tuh...kecuali kalo keta tu dia curi keta org lainlah..

a.z.r.i.n.a.03.07 on December 7, 2009 at 8:21 AM said...

alfatihah buat mereka..


terkejut dibuatnya..

«♪Ruff♪» on December 7, 2009 at 8:30 AM said...

sedey....
bongok tul org tuh....
konfem idop org yg lari tuh xtenteram...

al-fatihah....

Alimaz-Kembara Terasing on December 7, 2009 at 9:40 AM said...

sedih hiba semua ada...org cenggini mmg patut mampos ja....

sueanne on December 7, 2009 at 9:55 AM said...

dlm paper bharian, siap ada gmbar pemandu kete lagi tue lagi..brite kate pemandunye lari..tak tau mane satu betul..

menakutkan..pas2ni kena pikir byk kali klu nk g shopping cmplex yg parkingnye atas bangunan..huhuh..tak safety n mcm2 boleh jadi..

Fatt Chin Choy on December 7, 2009 at 10:21 AM said...

budak muda lg tu
takut tu yg lari

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ on December 7, 2009 at 12:36 PM said...

baru perasan blog ni sudah tukar kaler jadi kaler oren....

hehhehe.....

FatinZol on December 7, 2009 at 1:15 PM said...

derang lari sbb tkut sgt la tu...
ap2 pun,mmg kesian la kt mgsa...
x pepasal kena..tp tula ajal nmanya...

kita pn kena get ready la,nk mati kt mna2 je boleh...

Faarihin on December 7, 2009 at 2:49 PM said...

salam..

innalillah..

kjadian yg tak disangka-sangkakan..

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting