Thursday, December 10, 2009

M.A.L.U...

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:52 PM
Aku pernah terjatuh di hadapan bank di Jalan Munshi kira-kira 2-3 tahun yang lepas. Kesilapannya, aku cuba melangkah longkang yang besar dengan berbaju kurung ketika itu. Bengang giloss! Semua orang pandang. Aku buat-buat macam sakit walhal tidak sakit pun.

Pernah juga tergelincir ketika menaiki tangga bas. Kesilapannya, aku terpijak kain sendiri yang memang sedia di pakai meleret-leret. Kata bekas Bos aku, boleh minta kerja sambilan dengan Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB). Ha ha ha.. Cuma lutut sahaja rasa gegar sedikit. Ekekekeke...

Aku pernah berasa malu ketika cuba menyambut bungkusan dari sepupu aku. Sebenarnya bukan di hulurkan untuk aku tetapi anaknya di sebelah aku. Untuk sorokkan rasa malu aku pura-pura melakukan senaman regangan tangan!! Hampagas!!

Aku pernah rasa malu kerana sandle yang aku pakai putus ketika menghadiri taklimat. Jadi aku pura-pura macam sakit kaki jalan terhencot-hencot sedangkan itu salah satu taktik menutup malu. Eh! Ini aku pernah ceritakan di sini.

Aku pernah juga berasa malu bila ada beberapa lelaki bersiul-siul dengan aku ketika aku di dalam kereta yang di pandu oleh seorang kawan. Kami mencebik-cebik lagi tidak melayan. kami ingatkan mereka ingin mengurat. Rupanya mereka ingin beritahu lampu kereta belum di pasang. Malu seyyy!! Ini juga ada di ceritakan di sini.

Kamu ada peristiwa yang memalukan. Yang masih kamu ingat sampai sekarang? Mari kita kongsikan bersama !!

Nota kakitanganku : Malu tapi mahu!!





44 kUs-kUs:

~** PROFFY **~ on December 10, 2009 at 8:24 PM said...

muahahaha tedi..
aku penah jatuh kerusi
masa dalam kelas dulu..
tak tau cemana leh jatuh
semua org gelak aku
maluuuuuuuuuuuuuu

alia on December 10, 2009 at 8:26 PM said...

he...he...malu tp bler jadi jadi sejarah....bertukar lawak

chah~ on December 10, 2009 at 8:34 PM said...

hahaha.. ku penah malu sendiri jatuh lam longkang.. tp xde sape tau.. hakhak..

umi_e on December 10, 2009 at 8:35 PM said...

Banyak benda yang 'memalukan' terjadi... salah satunya bila tersilap masuk kereta hehehehe (bukan sekali tapi beberapa kali pada masa dan situasi yang berbeza)

Solehah on December 10, 2009 at 8:37 PM said...

hehehe..apa yeh benda memalukan..menyanyi dengan suara yang kuat tiba2 ada budak laki..padahal ak usgt pendiam dlm kelas..

ashie023 on December 10, 2009 at 8:53 PM said...

ahaha..
aku x taulah..
amende yang kenangan yg memalukan ye??erm..jap mikir..
>
>
>
>
>
ahha..sama ngan solehah kat atas..nyanyi kuat2 tp time tuh lam kete, aku tgk kat sebelah aku ada motor, pahtu mamat tuh sengih2 dah kat aku..eh?tingkap x buka, dorang dengor ke..time tuh berhenti lampu merah...ahhaa

fara adila on December 10, 2009 at 8:55 PM said...

salam ziarah..baru je taw sal blog nie..

mier@merr on December 10, 2009 at 8:56 PM said...

apesal cam ilang ingatan pasal bende2 memalukan ni eh? rasa cam ada..tp cam da tak ingat pape lak...

Dee on December 10, 2009 at 9:07 PM said...

pernah jatuh motor dgn ex bf tp terus masuk dlm longkang kt bukit cerakah..gara2 ex bf lupa nk tongkatkan motor masa parking...1 bas rombongan sekolah gelakkan kitorang..malu sey..tp cover..hahaha..

jane on December 10, 2009 at 9:11 PM said...

kak tedi baca dah kan entry aku jatuh lat meeting tu???muhkakkaakka

malu siott

siti nurbaiya on December 10, 2009 at 9:13 PM said...

haha..barufew weeks ago masa gi holiday i naik keta ngan afdik ipar then dia kata, kak baiya tgk laki sebelah keta tu asik pandang senyum2, panggil2 ish.. aku ingat laki tu nak usik adik ipar aku, aku pun tgk la, mamat ni sipa pakai spoek hitam senyum2 sambil tgn gapai2 tapi dia dok tunjuk kat belakang..rupanya nak bagitahu bonoet tak tutup.. hehe..perasan jer kiteorg..

cHeRyNa PiReS on December 10, 2009 at 9:14 PM said...

aku pernah lari kat tiang gol yang salah...lepas 2nd half tukar tiang gol. aku lupa. nasib tak jaring gol sendiri. kawan2 aku puas menackle aku! hahaha..

aNIe on December 10, 2009 at 9:16 PM said...

tEDI...akak pernah termalu berkali2...hehehe...yg paling malu ialah ketika menjawab telepon semasa di rumah mertua apabila keluar dari bilik air dan menyarungkan kain batik yang koyak di bahagian belakang...seb baik tak kena at bahagian punggung...

pari pari syurga on December 10, 2009 at 9:18 PM said...

tedi.. bile aku belek2 balik gmbar masa majlis, ade terrrr-selit gmbar ko lah.


hahaha... aku publish eh?



malu tak?


hehehehe..

mamai on December 10, 2009 at 9:30 PM said...

mana boleh citer nanti malu la

Ms.Lilies on December 10, 2009 at 9:37 PM said...

hahaha...usahkan ko je...aku pun ado...tergolek telentang baekkkk punya depan dewan makan asrama :p

niesz on December 10, 2009 at 9:37 PM said...

hahahaha..klakar la cite nie..hihi..
niesz pon pnh gak kene mcm tu..sal slipar putus tu..terpaksa pkai kaki ayam dr clas nk lik kolej..malu giler..tp wat bodo je la..hehe..

imHepPie on December 10, 2009 at 9:38 PM said...

tingin nk buat2 pengsan masa jth tpi takut org x layan wat dono je haha

Wanita Itu on December 10, 2009 at 9:52 PM said...

hmmm..

masa belajar..
kat uitm machang..

dah lambat masuk kelas..
jalan laju2...
lari 2 3 kerat..
jalan laju2 balik..

sampai kat kelas..
confident masuk..
duduk sat..

baru sedar dah salah kelas..

giler tak tahu muka nak letak mana..

masa keluar kelas tu, dengar lagi diorang tengah gelak macam nak rak..

kelas te yang betul, sebelah tu jer..

malu woooooo...

sekian..

ted|..
te tak pernah kongsi menda nih tau hehehehehehe..

dengan kamoo saja..ihiks dengan yang membaca jugak ihiks..

Mimie.Candy Cane on December 10, 2009 at 10:01 PM said...

aku pernah termalu kt kedai makan.masa nak blah,mamat2 kt kedai tu duk bersiul2.ingatkan nak ngorat,bile aku pandang dorang dengan muke menyampah,dorang bg tau..

"hand beg tertinggal ni mek!"

GhOsToNe on December 10, 2009 at 10:10 PM said...

huhuh...

byk sgt lew cite malu...

malu plak nk ingat!

Koyuki on December 10, 2009 at 10:45 PM said...

hehe
cherita panty terjatuh tu gak
apa lagi

maluuuuuu~

cik ian@aH Lian~ on December 10, 2009 at 10:53 PM said...

pernah kasut putus masa nak
dah sampai kolej. malu jgn cakap,
mmg serius i balik umah sewa, half way balik tuh sebab tensen asik
terkepit2 jalan, i tanggalkan dua2
kasut, terus jer berjalan kaki ayam, pulang.
malu tu letak belakang ler.
kang lambat lak nak masuk kolej semula.

alvin takda rumah harga 8juta story.... on December 10, 2009 at 11:09 PM said...

aku pun selalu kena pewwittt ngan lelaki..

GiGGLe GaL on December 10, 2009 at 11:33 PM said...

peristiwa memalukan? erm... ada ted.. masa tu tak berapa nak hujan..tapi dek eksited pakai payung baru, aku terpakai payung tu smpai ke dlm building..masa tunggu lift, ada org tegur aku.. "dik..ujan lg ke kat lobi ni?"

ehekss.. sebal plus tebal muka aku beb.. cam nak guling2 kat situ wahkakakakaka...

Nakamura Kazuki on December 10, 2009 at 11:40 PM said...

banyak juga tapi paling malu masa ambe form 1...ambe ada ske dekat awekkk dalam kelas ambe..tapi ambe simpan je dalam hati satu hari ...kelas english ambe puan Noraini ada tanya dekat ambe who is the person that u love so much in ur life...dengan penuh tidak malu ambe cakap ..dot..dot..dot..entahla nape time tu mengung sangat...terus budak perempuan tu menangis....memang malu gila..first time direject dikalayak ramai.......tapi sekarang ambe kamceng dengan budak perempuan tu....dia dan pun jadi Doctor......huhuhu

xAmU on December 11, 2009 at 12:34 AM said...

bnyk,tapi malu la plok nak cter..aiseyy man..hehe..
salam singgah=)

Noorlaila Mohamed Nor on December 11, 2009 at 12:41 AM said...

hahaha
malu aku sampai xleh cte kt blog
malu sgt

~0~ on December 11, 2009 at 1:00 AM said...

malu i...ekekekek

NuR on December 11, 2009 at 1:24 AM said...

baru je jadi..
oh malu giler..

maiyah on December 11, 2009 at 1:30 AM said...

hehe.. malulah.. believe me, you dont wanna know kan.. kan dah speakong basi :D

FatinZol on December 11, 2009 at 2:06 AM said...

oh,tringat jatuh lam longkang kt skola ! ramai gile jd pemerhati..pastu kna gelak laju2...

sampai skng ad tggal parut..sakit boleh,malu pn boleh !

.millalara. on December 11, 2009 at 7:44 AM said...

haha.. dulu,, time wat minor oral surgery,, 3 jam kna operate gigi ngan doc emcem ohh.. dah habis tu,,bgn dari kerusi tu,, baru pasan zip suar tbukak ohhh!!!! gilaaaa maluuuuu! 3 jam kottttt! hahaha~

zeqzeq on December 11, 2009 at 8:14 AM said...

bila kita JAGA MALU org, org JAGA MALU kita..lumrah,
kecuali kita tak tau malu pada diri dan orang, atau kita bukan orang.atau kita memangnya kerja memalukan orang dah JOB hobi dulu, kini dan selamanya.

zeqzeq on December 11, 2009 at 8:15 AM said...

malu bila gambar kena JUAL..qah qah qahqq..kena lelong..

@rE-LonG on December 11, 2009 at 8:37 AM said...

Arrgh!!
Bnyk citer yg memalukan diri sndiri..
tsagat malu pn ada..

Hmm..antaraY:-

1. Nk mntak Popcorn tmintak Double Cheese Burger kat PanggunG Wayang..

Ada lg satu yg xmO dcritakan biarLa Geng mSe blaja je tau..hohoo..sgt malu..

ada bnyk lg..tp tibe2 da blank..sSunGguhY memg ske sgt memalukan diri sndiri..hoho..hampagas tol ..huhu

[s][u][e][h][a][n][n] on December 11, 2009 at 9:04 AM said...

aku malu....waktu sekolah dolu2....ade mamat ni nak bagi surat cinta..aku amat2 perasan surat ni untuk aku...aku salah dengar..wawawwawawa

untuk aku ker surat ni...bukan la...bagi kat dia(kawan aku) ...cehhhhhh malunyerrrrrrrrrrr

ustazah dyLLa on December 11, 2009 at 10:23 AM said...

ala, malu nk cite laa kak...

[asam]pedas on December 11, 2009 at 11:55 AM said...

malu disebabkan suami:..

seorang pakcik datang ketika aku dan suami girang membasuh kereta [beberapa hari lepas giler beraye 2009]..

pakcik: assalamualaikum..ayah ada? [tanye cam ade hal penting, datang sorang-selalunyer datang dengan anak bini]
kami: w'salam....
aku: ayah baru je kluar.
pakcik: ingatkan ade..[termenung kejap]
suami: kenape pakcik??
pakcik: eh nak beraye le.....
suami: owh..masuklah pakcik

pakcik dan suami masuk ke ruang tamu dan aku dengan malu sambil nak menangis ketawa jalanla masuk buat air..rupe2nyer orang kat dalam rumah aku nak menangis biler dengar & tengok scene tu :)

google on December 11, 2009 at 2:26 PM said...

bila klr ke pekan pakcik suka pakai selipar... masa naik bas..berebut2.. ntah macamana selipar terjatuh sebelah.... apa lagi.. menjerit le suruh drebar tu berenti... jauh plak tu kene ambik kat .....

bila tgk bastop tu.. trasa klakar.. tapi gelak sorang je la.. rakan2 lain dah tak de bersama..huhuhu

Faarihin on December 11, 2009 at 10:50 PM said...

pernah gak terjatuh..

alhamdulillah tak ada siap yang gelak.. tapi tetap malu..
belakang sume dak2 laki.. pergh..
rasa nak demam hari itu..

a.z.r.i.n.a.03.07 on December 12, 2009 at 12:01 AM said...

citer no 3..hahaha..ketawa besar japp..

pernah jadi tahun lepas.
nak pergi bank. parking agak jauh gak dan tak pernah parking kat situ..

kuar keta jer(keta dah lah tinggi..)badan xleh belen terus tergolek... rupanya kat kerb tu ada lubang laluan air ke longkang tu tapi terbesarlah pulak.. dengan high-heel lagik... serik .. malu.. depan tu lak Caltex..orang tengah ramai; lunch time..

Jalan tegak jer nak cover malu tapi sakitnya tuhan saje yg tahu...

Dak Wan on December 12, 2009 at 3:15 AM said...

Adatnya memang kita kena tau malu, cuma orang sekarang ramai yang dah tak malu.

林宥嘉yoga on February 9, 2010 at 11:58 AM said...

cool!i love it!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting