Monday, December 14, 2009

aDa TaP| MacaM T|aDa!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 2:00 PM
Rancang ingin bercuti tetapi tidak tahu mahu kemana. Duduk goyang kaki dan harapnya kegemukan tidak akan naik mendadak. He he he....

Sudah lama tidak jumpa Bos. Seronoknya menjadi Bos. Cuti, cuti dan cuti lagi. Tidak perlu fikir pasal kerja. Isnin hingga Khamis depan dia cuti lagi. Aduhai!!

Kasihan pada orang lain yang hari-hari kena datang walaupun bukan waktu bertugas mereka. Menyiapkan segala perancangan untuk tahun depan. Sedangkan orang yang sepatutnya ada tidak nampak batang hidung!! Cuti dan MC!!

Kerja aku juga jadi tersekat. Segala dokumen yang perlu Bos tandatangani sudah bertimbun. Jika ada kuasa ingin sahaja aku tandatangan semua. Nasib baik GPK 1 prihatin dan datang membantu. Menandatangani semua. Lega!

Betul ke jika semakin besar pangkat kita semakin kurang kerja kita? Sebabnya orang bawahan ada untuk bekerja untuk kita.

Nota kakitanganku : Aku yang menurut perintah!






16 kUs-kUs:

nursarah87 on December 14, 2009 at 2:58 PM said...

betul la tu kot, my dad kata bos ni cuma sign and wat meeting..haha

Zuewairy on December 14, 2009 at 3:05 PM said...

si tedi, g la jalan2.. cuti2 malaysia~

mier@merr on December 14, 2009 at 3:10 PM said...

lagi besar pangkat..
lagi banyak berfikir..
otak yang bekerja..

Dee on December 14, 2009 at 3:14 PM said...

mungkin kurang bekerja tp tanggungjawab mereka lebih besar dr kita..n lebih byk berfikir..n kalo cuti tu biasanya bukan cuti betul2 pun..

sharamli on December 14, 2009 at 3:23 PM said...

bt0l k0t..tp byk la tanggungjawabnya

Watierman on December 14, 2009 at 3:27 PM said...

Sangat betul....sebab tu mama suruh anak2 belajar rajin2 jadi BOS...jangan jadi KULI....

Adakah Dak Utih juga rasa tertekan tidak dihantar ke sekolah...amacam Bos???

Tedi...eloklah buat perancangan untuk masa depan Dak2 tu....hihii..jgn mare ...nanti kena jual...

YobSumo on December 14, 2009 at 3:32 PM said...

apalagi, mari kita gulingkan bos itu. dan tedi dijadikan bos baru supaya dia dapat pergi melancong ke sana ke mari. yeh!

vrdesign on December 14, 2009 at 3:56 PM said...

xsume bos cm2..
bos kt tmpt keje aku bekerja jgk...
cri tender sane sini...
tp kdg2 bos aku mrh2 klu keje xsiap ikut dateline pdahal die sendiri xtau ttg keje yg kite wat...hohoho...

relevan on December 14, 2009 at 4:19 PM said...

Jadi bos kerja banyak..orang bawahan kerja lagi banyak..

Oleh itu jadi lah bos dari peringkat orang orang bawahan..

hans on December 14, 2009 at 4:29 PM said...

selalunya macam tu la
tapi ikut bidang pekerjaan
ada yg bila naik pangkat jadi bos makin sibuk

google on December 14, 2009 at 4:34 PM said...

depa tanya pakcik... next year i promote tu utk kenaikan pangkat ... u nak tak?...

bagi pakcik le... biar le pangkat tu tak naik... janji gaji naik..huhuhuh..

besar pangkatnye... besar le lagaknye... sampai kan ketas selai pun.. officer nih x boleh buat copy... suruh juga mat despes....

Nakamura Kazuki on December 14, 2009 at 5:01 PM said...

rasanay betui..bak kata pepatah susah2 dahulu senang2 kemudianla..yela dulu blajo betui2 sampai dapt keja bagus..so ni la habuannya..hihihi...takpe tedi kome sains je...hahaha

umi_e on December 14, 2009 at 5:07 PM said...

adat dunia begitu...

GhOsToNe on December 14, 2009 at 5:18 PM said...

huhuhu...

tau x pew...

mmg owg beasr lagieyh skit keje!

x aci!!!

Solehah on December 15, 2009 at 6:17 AM said...

adat kat tempat aku lak..lagi besr, lagi serabut ko..hehe

@rE-LonG on December 15, 2009 at 11:15 AM said...

Hmm..biaseY bgitula..lg bsar..lg kuraG keje fizikal..tp maybe letih mental kot..raseY la..

tp alhamdulillah..bos Besar2 kat cni menghargai pekerja..juz bos kecik2 yg blagak cam bOs besar tu yg xleh blah..haha!!

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting