Sunday, March 28, 2010

AF MemanG TiDak PerNah R.E.L.E.V.A.N!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 6:02 PM
Saya buat 'contest'. Klik di sini untuk turut serta.Hadiahnya di sini. Terima kasih.


Photobucket

Aku sudah menjadi salah seorang dari mereka. Aku mempunyai alasan sendiri mengapa turut serta. Aku tidak mahu mempengaruhi kamu.

Masing-masing punya pendapat sendiri. Punya minat sendiri. Punya sebab sendiri.

Terpulang! Tepuk dada tanya selera.

Dari pandangan mata kasar aku, ianya lebih banyak negatif dari positif.

Kasihan jika berjujuran airmata bila ada yang tersingkir. Namun berapa kali kita titiskan airmata bila sujud mengadap Yang Esa? Aku tidak mahu berlagak baik, tetapi semakin hari dunia ini semakin uzur. Fikir dan buatlah sesuatu untuk 'bekalan' mengadap-Nya.

Nota kakitanganku : Sepatutnya dia masuk Akademi Nasyid, bukan Akademi Fantasia. Siapa dia?







29 kUs-kUs:

Miss ... on March 28, 2010 at 2:19 PM said...

shahir ke? mak dia pakai tudung labuh hehe

umi_e on March 28, 2010 at 2:21 PM said...

Salam... kat mana nak join tu?

Kasikan link boleh... biar cepat cecah angka 1.000 000 tu :D

iqbalsyarie on March 28, 2010 at 2:23 PM said...

Yaaaa....tahniah tedi keran join juga!hehehe...

orang melayu tak penah jemu berhibur,sampai tak de timbul lgsg rasa nak tuntut ilmu..huhu..sedihnya =(

~ نورحياتي ~ on March 28, 2010 at 2:30 PM said...

saya pon da tak suka dgn AF..

smpai AF 3 je la jd pilihan..hehehe

Elin on March 28, 2010 at 2:37 PM said...

same topik ngan zaimi arini..hehe..
btol2x.. AF mungkin dah patut dihentikan :)

[z@ck] on March 28, 2010 at 2:48 PM said...

hahaha..
aku x ikut pn..

ain fathihah on March 28, 2010 at 2:52 PM said...

saya tak penah ikut AF

dan agak meluat dgn rancangan ni...

YobSumo on March 28, 2010 at 2:57 PM said...

aku takda astro, jadi mmg selamat, tak pernah tgk. tahu2 dah ade juara. hehe.

cik EPAL on March 28, 2010 at 3:31 PM said...

siapa akademi nasyid tu?

embun d tengah malam on March 28, 2010 at 3:40 PM said...

terasa i..hehhehe..tapi betul juga u ckp..tak leh dinafikan

Amieynna Amin on March 28, 2010 at 3:42 PM said...

saya pun tak suke..
lagi2 yang duk baring atas pentas itu..
weekkk...

saya tahu sape yang patut masuk akademi nasyid...
S___ kan?

white rose on March 28, 2010 at 3:45 PM said...

muahahaha...

hebat sungguh loo...

zeqzeq on March 28, 2010 at 3:49 PM said...

tanda2 turun ilham baik punya..
jarang insan yang tak suka hiburan..opps ini hiburan kerr??

cian periuk nasi yg terlibat OA sistem dll..

zeqzeq on March 28, 2010 at 3:49 PM said...

bab sayangilah airmata boleh dengar dan ikut..

she_mah on March 28, 2010 at 4:02 PM said...

welcome to the club..hehe. sy stop minat af sjak af3.
yg buat pages ni my klasmet.huhu..

Kak anie on March 28, 2010 at 4:04 PM said...

Malas nak tengok dah...airmata tu dah macam dibuat2...sedangkan dlm hati agaknya suka dah kwn yang lain kluar...sebab peluang untuk ke peringkat akhir jadi cerah...

Betul kata tEDI...dah tak relevan

Anem arnamee on March 28, 2010 at 4:18 PM said...

Salam kak tedi.

1)yg join akdemi nsyid, bru nk jadi penyanyi nasyid, sedgkan dia memang penyanyi nasyid dah pun , dah tercalon top5 penyanyi nsyid popular abp09.

2) niat dia gini, kak- [soal matlamat apa semua anem jahil nak terangkan], just dia nak dakwah katanya, jika jadi artis solo kelak (mcm mawi af3 atau faizal mirwana dari af5 )- sebb metaforanya gini- if kita nk beri ceramah agama , kita nk nasiht suruh solat , kita nsht pade org yg tiap2 hari dtg masjid, ke, atau kita kalau boleh nk mesej tu smpai kat yg memg sewajarnya dengar?:)

3)tepuk dada tanya selera,rite? anem bukn penyokong ke apa, just sebb latar belakang anem lebih kurang shahir saujana tu.tu tmpil komen kt blog akk:)

*anem pernh 'terkejut' dgn feeback utk entri anem sebelum2 ni, sebb org yg anem ckp2 dalam blog [seorg selebriti], tmpil mesej anem scra peribdi dan ckp 'me and my fmly hve read ur blog!'. Glup!(just sharing, sis syg)

Take care, kak tedi- you have good writings, good readers and good blog as well.so keep it up, dear:)

maiyah on March 28, 2010 at 4:21 PM said...

mmg dah lama x tgk ni pun

~ ReD ~ on March 28, 2010 at 4:52 PM said...

x layan pun AF...bosan.ntah apa2

sonata anak kancil on March 28, 2010 at 5:08 PM said...

makin tua ni...makin tak layan ntah ape2lah lagu @ aktiviti budak2 ni....ade jugak tengok..kalu anak tengok kita pun tumpang tengok jugak....

blueCITY® on March 28, 2010 at 5:09 PM said...

siapa dak tedi?
mawi ke?
hahhahaha..

i layan gak weh..
dah burin
tak kan nak tido jerk
citer korea bukan selalu
hahahhahah..

suruh mak ayah hantar anak2 dia masuk imam muda
baru betul..

ps: ishhhh bila nak post kontest ni?
huwaaaaaaaaaa

JMR on March 28, 2010 at 5:13 PM said...

akademi fantasia tu apa?

bellar0ssa on March 28, 2010 at 5:31 PM said...

sebenarnya aku dah rasa muak dgn AF.jujur aku cakap..

relevan on March 28, 2010 at 5:39 PM said...

Suka tengok AF..peserta perempuan ada yang lawo2..siap peluk2 nangis2..sedihnya..

Tapi kawan lagi suka tengok Channel 411 412 & 413..

Nasihat kawan..lebih baik tengok mr Bean dari tengok AF..

ashie023 on March 28, 2010 at 5:40 PM said...

oh..itu shahir saujana upernye..
aku baru tau, ble baca komen anem..

ambe no komen..sebab ambe layan komputer je..tp dah tv dekat tepi je, terlayan jugak..

ONE ZABA on March 28, 2010 at 5:42 PM said...

nonton kartun tom & jerry lagi relevan kut...

Alynn Notnot on March 28, 2010 at 5:42 PM said...

gua dah join dah pagi tadi :))

Mr.Homosapiensz on March 28, 2010 at 6:15 PM said...

dalam 1'000'000 tu ada aku....

bru je join smlm....haha!

LuVidA^^ on March 30, 2010 at 3:01 PM said...

x suke2...tp tgk gak kn?...tau gak serbe sedikit kan? tau gak shahir tu wujud kan? poyo jep...hahhaha....
yg page kt fb tu lagi poyo orang-orang die....kutuk budak2 af....nmpk sgt dorg pon tgk af...ape daaa

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting