Thursday, March 25, 2010

Pak A.B.U

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:28 AM
Saya buat 'contest'. Klik di sini untuk turut serta. Hadiahnya di sini. Terima kasih.

Photobucket
'Makan Budak!!!'

Photobucket

'Dah habis!! Nak lagi!!'

Photobucket

'Berapa 'hengget' SmartHeart ni? Macam murah je?'

Photobucket

'Burlp!! Burlp!!'

Oh! Ini bukan Pak Abu jiran kepada zaradgreat! Ekekekekke.. Ini juga bukan Abu, kucing Bos Dak Ashie. Ini Abu di rumah aku.

Secara rasmi namanya A.B.U. Sempena dengan warna kelabunya. Pak Abu macam biskut. Sekejap ada, sekejap tiada. Tapi dia sekarang paling 'glemer' di kawasan rumah aku. He he he . Maklumlah, kucing cantik! Semua ingat aku punya.

'Oh! Tidak makcik. Saya beri dia makan sahaja. Kalau dia jinak, saya sudah ambil gomol-gomol. Tapi 'time' makan bukan main baik lagi. SUdah kenyang? Lesap!!!

Wahai kawan-kawan,
'Say hye to Pak Abu' sempena beliau telah di berikan nama. Ekekekeke..

Nota kakitanganku : Berat gila kucing ni! Angkat Dak Kimo dengan Dak Itam serentak pun tidak seberat dia! Ha ha ha ...





23 kUs-kUs:

joegrimjow on March 25, 2010 at 7:46 AM said...

zubaidahhhhhh

relevan on March 25, 2010 at 7:58 AM said...

Hensem juga en.ABU ni yak..

@rE-LonG on March 25, 2010 at 8:10 AM said...

Hye samat pagi pak abu...
mCm best je kn aGkat kucing..
kt ni pnakut kucing ;(
Takut kene cakar..huhuhu ;(

Watierman, rmanbkr on March 25, 2010 at 8:10 AM said...

Hi ABU...ingatkan Pak Abu wedding planner tu....mana tak beratnya...makan siap bertambah2...bukan setakat warna kelabu...berat sebab gebu!!!!Macho jugak si ABU ni....pandai dia mengayat Dik Tedi erk!

Hazzy Ishak on March 25, 2010 at 8:17 AM said...

abu ni gebu betul lah

bilis on March 25, 2010 at 8:26 AM said...

waaaa..baru lapan minit...sudah bnyk koment..pro la..
just wan to say 1st...zzzz

baincardin on March 25, 2010 at 8:27 AM said...

Support Earth Hour! yay! ^_^

umi_e on March 25, 2010 at 8:32 AM said...

Salam... anak-anak bulu akak pernah akak kasi Smart Heart sebab harganya lebih murah TAPI anak-anak bulu kak e tu tak berapa 'jalan' tekak mereka... kadang2 susah hati fikirkan tentang makanan mereka sebab cerewet sangat...

h a n i e on March 25, 2010 at 8:33 AM said...

comelnye tediiii..
teringin nk bela seko...
tp karang..kucing ke mana..tuan ke mana..

:P

a.z.r.i.n.a.03.07 on March 25, 2010 at 8:39 AM said...

hensem tapi macam ada garang sikit rasanya..

Teringat pulak masa kecik2 dulu ..

abu-tausi-jaiha.. bila orang tanya ko dah ngaji sampai mana .. hehe..

mamai on March 25, 2010 at 8:44 AM said...

hye pak abu....boleh berkenalan

ashie023 on March 25, 2010 at 8:57 AM said...

ABU?????Abu....ahhha....nape sama ngan ABu aku??yelah kan sebab warna dia sama je ..warna kelabu..keke..

harooo pak abu

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on March 25, 2010 at 9:18 AM said...

untung la ko abu, si tedi sgt pemurah bagi ko mkan sedap2

sueanne on March 25, 2010 at 9:30 AM said...

comelnye abu tueee...tapi muka tak menahan tul laa..cam sombong pun ada..hahahah...emo pulakk..

hi beb!!

[s][u][e][h][a][n][n] on March 25, 2010 at 9:36 AM said...

hye abu...pas ni ko akan bertambah berat lagi sebb ko akan bahagia duk di sini :)(cukup makan)

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. on March 25, 2010 at 9:45 AM said...

betul2..lepas nih si abu tue akan bertambah la kilo dia.

wat tedi...ko mmg baik hati. nabi suka org yg macam ko!!

norliza_osman on March 25, 2010 at 10:10 AM said...

iskh.. comelnya pak Abu.. geram je tengok.. rase nak gigit je hidung die..tengok pun dah boleh agak.. Pak Abu ni memang berat..

Ms.Independant on March 25, 2010 at 10:42 AM said...

Pak Abu...
Mai la dtg umah saye plak!
bkenalan dgn baby buntut jom!
hahaha

:P

Softtouch [Hanim] on March 25, 2010 at 11:28 AM said...

hai pak abu...sudah ade nama lah...lepas ni bertambah beratlah dia sbb cukup mkan minum kat umah tedi

amie on March 25, 2010 at 1:57 PM said...

alahaiiii..

Ms.Lilies on March 25, 2010 at 5:09 PM said...

gebu btl si abu ni

PinQib on March 25, 2010 at 6:34 PM said...

abu abu.. labu ke?

Misz Pinkie Winkie on March 26, 2010 at 10:51 AM said...

comelnya pak abu...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting