Monday, March 29, 2010

Saya TiaDa PeLuanG LaGi UnTuk MengUraT CaRa LaMa : 'PukuL BeRaPa sEkaRanG BanG?" ..kecewa..

cOrat cOret Oleh : myQza pada 11:27 PM

Photobucket

Sudah ada jam. Serius! Sudah lama tidak pakai jam. Bertahun. Tiba-tiba terasa kaya sedikit dan melabur duit juga sedikit untuk membeli jam. Ekekekekeke..

Kalau sebelum ini jam guna dari telefon bimbit, bila mahu tengok pukul berapa, asyik meraba-raba sahaja dalam beg mencari telefon bimbit.

Tipulah. Aku tidak pernah bertanya orang pukul berapa. Aku tengok matahari. Berpandukan matahari.. Ha ha ha ha.. Itu lagi tipu! Astagfirullah, asyik menipu sahaja! Maaf! Maaf!


Beli 4 helai t-shirt dengan harga RM 27.50. Tidak tipu. Kali ini betul. 4 helai semuanya berharga RM 27.50. Diskaun sehingga 70%.

Wah! Jualan murah Jusco sehingga 4 April 2010 ini. Ekekekekeke.. Sempat lagi promosi!

Okey! Mahu tanya. Kamu pakai jam tangan di tangan kanan atau kiri. Permukaannya mengadap ke atas atau ke bawah?

Aku pakai di tangan kanan dan permukaan jam di sebelah bawah.

Nota kakitanganku : Sekian!






27 kUs-kUs:

Amieynna Amin on March 29, 2010 at 7:55 PM said...

4 helai 27.50????
wahhhh...
rasa mcm nak terjah jusco skang laa...

nway saya suke tengok org pakai jam muka nye ke bawah..
nmpak smart..
tapi bile saya pakai..
mesti cermin nye akan retak..

sharamli on March 29, 2010 at 8:00 PM said...

pakai sebelah kiri...
kal0 kanan rasa xselesa..hik3

~LP Lum~ on March 29, 2010 at 8:02 PM said...

hehehe... aku pkai sebelah kiri dan permukaan sebelah atas.. xboleh sehari tnpa jam.. rasa mcm xbest aje kalo xpakai jam... :))
(teramat poyo aku arie nie) *sigh*

cik syazni on March 29, 2010 at 8:05 PM said...

tak suke pakai jam, nnti rase pgelangan tgn gatal2..huhu

a d r e y n i e e l i s y a on March 29, 2010 at 8:06 PM said...

pkai jam belah kiri...
dulu suka muka dia ke bawah..

but fragile kan..

so,ke atas lebih selamat...

nice la jam tuh!!!

YobSumo on March 29, 2010 at 8:13 PM said...

dah berbelas tahun tak pakai jam. Jam aku kat dalam poket, atas handphone. hehe.

rossoneri on March 29, 2010 at 8:17 PM said...

wah, sama ah style kita pakai jam, tp jam tu xsuka pakai ketat2, selonggar yang boleh..hohoo

blueCITY® on March 29, 2010 at 8:30 PM said...

wah soping sakan nampak
cute jer jam tu
jam i tinggal satu yg beli kat german dulu, yg lama ilang dlm otel awana genting masa g kursus, x rezeki la tu...
jusco ada sale ke weh?
nak g gak la nanti
eeeeeeeee
ops jusco melaka erk
hahahah

umi_e on March 29, 2010 at 8:50 PM said...

Salam... dah lama tak pakai jam tangan :P

t-shirt 4 helai tak sampai RM30! Memang berbaloi!

Miss ... on March 29, 2010 at 9:10 PM said...

dah lama giler x pakai jam..dulu suka pakai jam belah kanan sbb tulis tgn kiri..so mcm terganggu lak klu pakai belah kiri hehe..permukaan plak adap atas ehe

Solehah on March 29, 2010 at 9:12 PM said...

kiri dan atas..hehe..jam aku bru hilang weh..sedehhhh..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr on March 29, 2010 at 9:26 PM said...

xska pakai jam

nj on March 29, 2010 at 9:27 PM said...

sitedi...
kak norma pakai jam tangan kiri...muka di atas la sayang oiii...sejak akak kahwin, suami suka belikan jam tangan sebagai hadiah...dia kemaruk jam...bukan akak...hahaha

zeqzeq on March 29, 2010 at 9:34 PM said...

ngurat cara lama gak

" Bang, tukar syiling rm1, nak masuk meter parking"

zan-xray on March 29, 2010 at 9:44 PM said...

jarang pakai jam. tapi dah ada orang hadiah pakai jugak lah waktu perlu. kalau tak macam Tedy gak tengok jam kat fon :-)

Nur Su'aidah Bachok on March 29, 2010 at 10:05 PM said...

dahtu mcnae nk ushar kalau die tak pki jam..?? hahaha ;DD
aku pki tgn kiri..selesa nk menulis nt..

fiD on March 29, 2010 at 10:27 PM said...

sama! aku juga kanan!

mamai on March 29, 2010 at 10:38 PM said...

sudah lama tak pakai jam....last beli jam 10 tahun yang lalu jenama esprit RM3++....lepas tu pakai hp ajer

embun d tengah malam on March 29, 2010 at 10:45 PM said...

i dah lama tak pakai jam..rasa janggal..hehhehhe

cikgu isza on March 29, 2010 at 10:55 PM said...

tak kisah sebelah kanan ke kiri.. orang kata sebelah mana pakai tu menunjukkan bahagian otak mana yang lebih banyak digunakan.. dulu suka pakai longgar2 macam gelang.. la ni pakai macam biasa..

sukakan jam.. kalau banyak duit mesti jadi koleksi :)

Ms.Lilies on March 29, 2010 at 11:17 PM said...

perghhhh murah tu...berbaloi2...
err...adakah aku kena sopping jua??ekekke

dkama on March 30, 2010 at 12:48 AM said...

hai cik adik... jam pukul berapa yer?? hehehe lepas nih ramai la orang ngorat guna ayat tuh... PEACE...

ddy the writer! on March 30, 2010 at 2:19 AM said...

wah. jusco kat ne tue? hehehe

Azuan on March 30, 2010 at 6:33 AM said...

skang dah tak pkai jam...aku pkai sebelah kanan huhuu

Watierman, rmanbkr on March 30, 2010 at 7:51 AM said...

Salam Dik Tedi....dah lama tak pakai jam...ellergic!Kena beli yang rantai pure gold baru boleh pakai....!

@rE-LonG on March 30, 2010 at 7:57 AM said...

Pakai Jam Tangan Belah Kiri dan Muka di bahagian belakang..hohoh..

sebab nk tulis tgn kanan..pastu kLo merempit naik motor..senaG tgok jam..sb tu muka jam bahagian bawah ^_^

Dua dalam satu..smbil menulis leh tgOk jam..idea mse sek men. sb nk jwb peksa n tgok mse..hihi..

PinQib on March 30, 2010 at 4:08 PM said...

pkai tngan kiri mnghadap bwah

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting