Friday, March 19, 2010

NuFFnanG BuFFereD EarNinGs : 'Tak GunaLah 'BuffereD BanyaK TaPi Tak Keluar!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 6:00 PM
Photobucket

Yeah! Tajuk adalah kelihatan satu kenyataan yang kejam. Tapi itu hakikat.

Nuffnang menambah satu demi satu 'buffered earning' aku! Baik! Terima kasih! Tapi nampak agak tidak logik kerana sudah 4 hingga 5 hari amaunnya tidak bergerak antara 01 hingga 05 sen sahaja! Wahai kawan-kawan! Mari kita tepuk tangan sama-sama! Mahu berdangdut pun boleh! Cuma satu antaranya masuk semalam amaunnya RM 0.57!

Mungkin Nuffnang boikot aku? Sebelum ini amaunnya laju berjalan. Kali ini bukan seperti kura-kura, tetapi macam semut mati. Tidak bergerak langsung! Ha ha ha! Luculah!

Tiada guna buffered banyak tapi amaun tiada. Tiada guna buffered banyak tapi tidak keluar. Orang kata 'tidur sahaja memanjang.' Kalau dapat 10 sederet pun kalau tidak penah keluar pun tiada guna!

Aduhai! Aku tidak mahu taip panjang-panjanglah... Semakin menaip, semakin terserlah kekecewaan itu! Memang nampak macam orang kecewa.

Bila nampak buffered bersusun tapi tiada amaun, ianya macam kita ada 'boyfriend' tetapi dia cintakan orang lain! Ha ha ha ha..

Apapun, hidup perlu di teruskan. Duit tidak masuk bukan perkara utama. Mungkin perkara kedua, ketiga dan seterusnya. Blogging tetap blogging!

Nota kakitanganku : 'Say cheeeseeee!!!'






35 kUs-kUs:

kak ina kl on March 19, 2010 at 2:53 PM said...

salam..tak apa..pelan-pelan..lelama banyaklah nanti..sabarlah yer..

@rE-LonG on March 19, 2010 at 3:00 PM said...

Tedi, mCm tula kT bila da dua tahun bloging tp nuffnang tak branak2..hohoho..kecewa..tp abaikan jer.. ;)

MyaFiza on March 19, 2010 at 3:01 PM said...

tu la..dapat buffered...tapi x gerak2.
macam sama je dapat ke x dapat.

From The News on March 19, 2010 at 3:02 PM said...

owh..itu macam pun boleh berlaku ek?
tak penah dapat buffered lagi :(
xtau camne..huhu

blueCITY® on March 19, 2010 at 3:02 PM said...

tedi,

dia main cak2 kot
ekekkek..

i nya yg masih aktif ada dua.
satu tuh gerak juga, satu tuh 7 sen dah seminggu
hahhaah...

bila mau belanja or di belanja?
akan turun ke melakananti jumpa kawan lama.

tungguuuuuuuu

jaga diri
bahagia selalu

xoxo

umi_e on March 19, 2010 at 3:06 PM said...

Salam...

orang buat nuffnang, kak e cuma pandang2 :P

bila orang dah lama merasa hasilnya, kak e baru nak mencuba :D

* mungkin dah banyak sangat ahlinya yang perlu dibayar :S

r0sLiNa on March 19, 2010 at 3:07 PM said...

apa mslah dia org..baik xde..

nursarah on March 19, 2010 at 3:07 PM said...

buffered earning ku cuma 12 senn. haha. mahal lagi yang clickers. kehkeh

a1zudd1n on March 19, 2010 at 3:11 PM said...

buffer earning bgantung dekat trafik vistitor..kalo ramai..banyak lah earning..huhu

Solehah on March 19, 2010 at 3:13 PM said...

wuih bf cintakan org lain..statement menguji kesabaran tu..

makdara terdiva on March 19, 2010 at 3:16 PM said...

akak x retila buffered ke ape menatang neh..kesian kt akak..haihhh

zella y on March 19, 2010 at 3:23 PM said...

same la....tetibe rs fade up...

Finaz on March 19, 2010 at 3:26 PM said...

akak ibarat saya budak baru blaja dgn nuffnang nih

Anem arnamee on March 19, 2010 at 3:35 PM said...

Salam kak tedi.

1)sorry lama tak komen blog,takziah untuk kehilng dak utih.anem hmpir nangis bce sume entri dakutih tempoh hari.huhu.semoga terus kuat,sis!

2) tak keluar sebb , trafik mybe jalan, tapi yg klik tu, mybe dah klik kat blog lain,iklan yg sama. sebb kdg2 satu unique dikesan pda stu iklan,mcm tulah, anem difahamkan. wallahua'lam. kena lagi pakar ,jawab ni.hehe

take care akak.miss you :P

embun d tengah malam on March 19, 2010 at 3:37 PM said...

teringin nk merasa

siti murni ishak on March 19, 2010 at 3:46 PM said...

rasa malas nk tgk earnings tu..lambat gerak mcm kura2. nuff pun asik tido jer...huhu

Misz Pinkie Winkie on March 19, 2010 at 4:03 PM said...

say cheeese,
yang penting..blogging tetap blogging.

deena awanis on March 19, 2010 at 4:20 PM said...

income nuffnang ni based on ape ye sbnrnye???

~ نورحياتي ~ on March 19, 2010 at 4:25 PM said...

lek ahh cik tedi..pendapatan saya pon mcm tak berganjak2..mmg sket..hahaha..

sket2 lama2 jd bukit.. :)

Alimaz-Kembara Terasing on March 19, 2010 at 4:34 PM said...

hmmmmmmmm entah la...

Dee on March 19, 2010 at 4:37 PM said...

kalo byk masyuk..lg seronok berblogging kan tedi..hehehe..

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on March 19, 2010 at 4:43 PM said...

jom dangdut

duh aduh pipi ku, dicium mas joko!!!!

sharamli on March 19, 2010 at 4:43 PM said...

bl0gging?

argh...j0ging lagik best..hak3

saya_arief on March 19, 2010 at 5:16 PM said...

sabar ya...
pelan2 kayo...
huhu..
aku punyer pon, lebih kuwang je..

dotblogspotdotkom on March 19, 2010 at 6:04 PM said...

ada masa untung... ada masa rugi.. biasa la tu..huhuhuh

sI tEDI on March 19, 2010 at 6:17 PM said...
This comment has been removed by the author.
Kak anie on March 19, 2010 at 6:18 PM said...

Mungkin masuknya lambat sket kot...

kayteeze on March 19, 2010 at 6:29 PM said...

Kak tie tak faham langsung laa pasal benda gini... hehe...

~LP Lum~ on March 19, 2010 at 6:33 PM said...

"ianya macam kita ada 'boyfriend' tetapi dia cintakan orang lain!"

ted~ aku suka ar perumpamaan ko yg nie... :)

JMR on March 19, 2010 at 6:58 PM said...

tu psl..tido manjang je..B.E ni cam lg susah je nk control..huhu

Miss ... on March 19, 2010 at 7:03 PM said...

wakaka suka arr perumpaan baru tu ada boyfriend tp dia cintakan org lain wakaka

cikmemy on March 19, 2010 at 7:12 PM said...

kalau dpt duit nuff pastu tedi belanje memy..mesti makin laju nnt..huhu

Cutie on March 19, 2010 at 7:25 PM said...

same ar tedi..buffered ade,tp tak nek2..da la tak nek,iklan pun tak kuar..:-|

[z@ck] on March 19, 2010 at 7:26 PM said...

ko kena selalu aktif klik iklan nuff kat blog org lain..baru laju skit duit masuk..

relevan on March 20, 2010 at 8:13 AM said...

Berblog sampai penghujung jari..

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting