Wednesday, March 24, 2010

aHLI GenGBLoGGer : aDakah InI MenGGanGGu? Jika Ya, SiLa BaCa InI!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 5:30 PM
Saya buat 'contest'. Sila klik di sini untuk turut serta. Terima kasih.

Photobucket

Laman GengBlogger tidak dapat di masuki. Dari sumber-sumber yang boleh di percayai memberitahu ada manusia yang tidak bertanggungjawab telah menggodam laman web tersebut. Pastinya manusia itu seorang yang penuh dengan hasad dengki dan khianat atas kesenangan orang lain.

Impaknya sehingga kita memasuki blog-blog yang mana majoritinya menjadi ahli kepada GengBlogger, paparan di atas yang meminta I.D Pengguna dan Kata Laluan akan keluar. Jika kita membuka 10 blog, 10 kotak I.D juga terpaksa kita tutup.

Sampaikan tersekat juga skrin komputer riba aku di buatnya.

Aku simpulkan, kotak meminta I.D itu keluar di dalam blog-blog yang aku buka ialah kerana kita meletakkan imej atau kod atau logo GengBlogger di blog kita. Aku cuba memadamkan logo tersebut dan hasilnya kotak I.D itu tidak lagi keluar di blog aku bila tiap kali aku 'refresh' atau buka blog.

Jika kamu rasa kotak itu mengganggu. 'remove'kan seketika logo GengBlogger itu dari blog kamu. Jika keadaan sudah kembali seperti sediakala, kita boleh meletakkannya semula. Jika kamu tidak kisah, tidak mengapa. Cuma bila pelawat ingin berkunjung mereka terpaksa berperang dengan kotak itu terlebih dahulu. He he he he.

Sekian. Harap maklum.

Nota kakitanganku : Alhamdulillah. Jumlah pengunjung masih seperti biasa walaupun GengBlogger bermasalah. Nampak sangat aku memang tidak popular di laman itu. Ha ha ha...




35 kUs-kUs:

Ms.Lilies on March 24, 2010 at 2:05 PM said...

padanla pun...rimas gak aku bukak blog lain ada pop up cemtu

white rose on March 24, 2010 at 2:20 PM said...

muahahaha...sy dah buang terus pun...

hahaha...

sungguh KEJAM daku nih...

Mr.Homosapiensz on March 24, 2010 at 2:39 PM said...

thanx bg tips yg berkesan tu.....dah remove bru x kuar popup.....

h a n i e on March 24, 2010 at 2:49 PM said...

patutlaa..ade blog tak leh bukak..
heheheh..
same la..
sekadar picisan kat sana.. :P

Hazzy Ishak on March 24, 2010 at 2:53 PM said...

okay nak g remove sekarang
nak je sunatkan sekali lagi sape yang gatai tgn tu...grrrr

F.Aminurrashidd on March 24, 2010 at 2:53 PM said...

ye keh? hahaha so removed..
naseb baek page kitew pown jarang2x je org berkunjung. heh

Solehah on March 24, 2010 at 2:59 PM said...

ya..kotak tu annoying la..

maiyah on March 24, 2010 at 3:03 PM said...

hr ni xde lak..

~0~ on March 24, 2010 at 3:07 PM said...

da campak da banner tue

relevan on March 24, 2010 at 3:07 PM said...

Baru nak join geng Blogger ni..dah jadi gini..

fikaryna on March 24, 2010 at 3:09 PM said...

ohh..patut pun..skang dah ok..betul2..

~LP Lum~ on March 24, 2010 at 3:27 PM said...

bukan xpopular... cuma belum menyerlah laie.. :)
aku pasti satu ari nanti ko pasti akan menyerlah gak kat c2... :)

norliza_osman on March 24, 2010 at 3:35 PM said...

thanks tedi.. patut lah tadi bila liza masuk je die kelua benda alah macam tu..

nursarah on March 24, 2010 at 3:37 PM said...

aku mmg tak letak..hehehe

blueCITY® on March 24, 2010 at 3:40 PM said...

ya,
menganggu!!
saya bantah..
bohsan dowwwwwwwww

blueCITY® on March 24, 2010 at 3:42 PM said...

tedi,
i ni buta apa ntah
tak dapat2 lagi weh
huwaaaaaaa..

kalau u sedn gambo dak 2 ekor ke email i leh ke?
leh ar
leh ar

blueCITY268@yahoo.com

kalo rajin, send ar alalamt pos sekali ya, hehheh

tq dak tedi
idea cam daha da je utk kontest tu
lalala

embun d tengah malam on March 24, 2010 at 4:03 PM said...

ptt la jadi mcm tu

Watierman, rmanbkr on March 24, 2010 at 4:10 PM said...

Kenapa tah tenet lembab jer hari ni!!

Alimaz-Kembara Terasing on March 24, 2010 at 4:17 PM said...

padan pun..ok la thanks 4 da info...nak remove la ni....

mamai on March 24, 2010 at 4:29 PM said...

memang menganggu tul...tapi pakcik delete ajer

Adlina Husaini on March 24, 2010 at 4:41 PM said...

owh patut la cik tedi..perasan juga ada mcm tu..tengkiu ek..ina pinjam tips ni utk dikongsi di blog ina ye

Dee on March 24, 2010 at 4:46 PM said...

no wonder ada kuar menatang tu..baguslah kalo dh kasi buang..senang sket nk masuk sini..hehehe..

Cik Norfa on March 24, 2010 at 4:49 PM said...

oh kene remove ker..baru tahu..hehehe...japgi removela..

kenapa la dorg ni dengki eh...jeles la tu GB glamer dr dorg.heheh

she_mah on March 24, 2010 at 4:50 PM said...

terima kasih kerana memberitahu.. :)

Misz Pinkie Winkie on March 24, 2010 at 4:55 PM said...

patutla..
kekadang semak pon ada.
huhuhu

ciK LyndaWawa igUana on March 24, 2010 at 5:11 PM said...

ade gak kwan aku cita pasal gengblogeer tak boleh bukak tadi....

Mr PenyuBiru on March 24, 2010 at 5:15 PM said...

jom terjah ozbloggers.com plak.ade ramai blogger malaysia kat situ.

aNiSa hANg tUaH on March 24, 2010 at 5:55 PM said...

thnks bg tips yer kak tedi

kak anie on March 24, 2010 at 6:16 PM said...

Betullah tEDl...akak pun dah buangkan dah...sebab tadi nak masuk gengblogger pun tak boleh...baru perasan...perkara ni terjadi bila kita masuk blog mereka yang ada logo tersebut...

fiD on March 24, 2010 at 7:36 PM said...

hasad dengki sesama melayu la kak,, hmmm

AkuTypo on March 24, 2010 at 8:28 PM said...

Bukan digodam.. tetapi GB skrg sedang dalam proses perpindahan server..

"Perhatian untuk semua rakan rakan GengBlogger.com …. Web GB sedang dipindahkan ke server lain .. Masa yang diambil mungkin sehari atau kurang dari itu … Segala kesulitan amatlah Kong kesali…Ben"

Sila rujuk di link ini: http://www.kujie2.com/blogger/notis-untuk-geng-blogger.html

sipisenan on March 24, 2010 at 8:50 PM said...

aku br je join gengblogger.. so agak bengang la.. hukhuk..

umi_e on March 24, 2010 at 9:13 PM said...

salam... oooo itu tanda masalah eekkkk

* bila benda tu muncul kak e click tutup je - tak tau ianya masalah *

Finaz on March 24, 2010 at 10:17 PM said...

akak pun baru jer join GB tetiba jadi cenggini tanpa notis.. sungguh terkesima (aduhhhh hahaa!)

a.z.r.i.n.a.03.07 on March 25, 2010 at 8:41 AM said...

kRina ada buka dua tiga blog bebaru ni yg kuar mendealah ni...

maleh lar..terus skip jer..

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting