Wednesday, March 03, 2010

Oh BaHasaku InDah! ToLonG JanGan Kucar KacIrkannya!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:38 AM
Photobucket

Guru Bahasa Melayu,
boleh tolong betulkan susunan dan penggunaan ayat yang di tulis oleh guru Matematik di atas?

Sebelum itu mari kita tengok dan pilih dengan pilihan jawapan yang telah di sediakan .

Pilihan :

A . Dari sekolah ke PPD Jasin untuk menunggu bas bagi menghadiri kursus tetapi teksi yang sampai dahulu.
B. Dari sekolah ke PPD Jasin untuk menunggu teksi untuk hadiri kursus dengan menaiki bas.
C. Dari sekolah ke PPD Jasin untuk menghadiri kursus dengan menaiki teksi bukan bas.
D . Suka hati dialah mahu naik apa Tedi! Sibuklah!!!

Nota kakitanganku : Bahasa Jiwa Bangsa!





23 kUs-kUs:

al-lavendari on March 3, 2010 at 7:47 AM said...

hahaha .. saya pilih D !

lupie on March 3, 2010 at 7:49 AM said...

I am "lost" ... probably D!

saya_arief on March 3, 2010 at 7:50 AM said...

D.

umi_e on March 3, 2010 at 7:50 AM said...

Apa yang dimaksudkan oleh guru matematik ialah:

Guru-guru yang terlibat dengan kursus harus pergi ke PPD Jasin dengan menaiki teksi (mungkin telah disediakan teksi untuk membawa mereka ke PPD Jasin) Dari PPD Jasin, mereka akan menaiki bas (yang telah disediakan) untuk ke Pelangi Hotel di Muar...

* Kak e tidak mengalami kesukaran untuk memahaminya :P (mungkin kak e juga selalu menggunakan ayat spt guru mematamik ini? hehehehe)

AISYAH HANI on March 3, 2010 at 7:52 AM said...

boleh rosak bahasa kalau cenggini!

blueCITY® on March 3, 2010 at 8:07 AM said...

i pun selalu fenin wat claim, ekekke...


off topik:

tedi,

i nak minta tolong ni weh.
i tak reti camana nak tempek pic yg i copy paste ke microsoft word ke blog nih?

i dah copy paste amaun nuffnang, ingat nak wat n3, tapi tak dapat. i tak reti
huwaaaaaaaaaa
buta it kan i nih
ekekkek

leh tolong ke weh?
bagi dlm email ke
heeeeeee

fikaryna on March 3, 2010 at 8:14 AM said...

huhu..cikgu matematik pun blaja bahasa melayu apa..

Misz Pinkie Winkie on March 3, 2010 at 8:21 AM said...

pagi tedi.
lin pilih d.hhehheh
bahasa jiwa bangsa...pening kalo baca ayat yang tak paham.
leh sakit jiwa.

dak kimo.
syukurlah..walopon ilang ..tedi dapat jumpa dia kembali.mungkin dia lebih senang bebas.hope dia cepat sembuh.

al-mankaraqi on March 3, 2010 at 8:32 AM said...

bahasaku semakin layu........

syaf on March 3, 2010 at 9:10 AM said...

kikiki...org lan sebok broken english ni dah jadi broken melayu plak...ceh..aku pilih D
hahahha

Aini on March 3, 2010 at 9:16 AM said...

aiyok pening jugak baca ayat tu tadi.haha =)

Hazzy Ishak on March 3, 2010 at 9:16 AM said...

semua dia atas...

ashie023 on March 3, 2010 at 9:23 AM said...

saya pilih d...lantaklah...ahahhaa...saya x pandai sgt susun ayat..BM saya fail...keke

Amieynna Amin on March 3, 2010 at 9:29 AM said...

heahaha..
saya pilih D..
sukehati lah nak naik ape pon..
asalkan sampai..
hehe..

agak berbelit ayat cikgu ye..

~0~ on March 3, 2010 at 9:38 AM said...

xreti nak ckp...hhehhehe

mamai on March 3, 2010 at 10:01 AM said...

mungkin juga bas bertukar jadi teksi

flygurl on March 3, 2010 at 10:13 AM said...

ntah. x tau. pening dgn susunan ayat semua di atas.
hehe...=p

asilahmuhajer on March 3, 2010 at 10:26 AM said...

Saya setuju dengan umi-e. dia gi naik teksi. nak tunggu bas kat ppd.

asilahmuhajer on March 3, 2010 at 10:26 AM said...

Saya setuju dengan umi-e. dia gi naik teksi. nak tunggu bas kat ppd.

relevan on March 3, 2010 at 10:34 AM said...

= D

zue on March 3, 2010 at 10:49 AM said...

klu sy...tiada jawapan diatas.

keen on March 3, 2010 at 4:07 PM said...

cikgu itu kena tunggu bas yang disediakan utk ke tempat kursus di PPD. Jadi dari sekolah ke PPD dia kena claim teksi jer la...

Patutnya dia cuma tulis: DARI SEKOLAH KE PPD jer...ahak2...

Elin on March 4, 2010 at 12:45 AM said...

aku gelak sampai kuar air mata bace ayat tu..haha!

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting