Thursday, September 17, 2009

AkU aDa L|ma.. KamU aDa BeraPa PuLa?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 9:00 PM
'Beri saya lima' atau baca 'Give Me five'!! Mana datangnya ayat ini ya? Aku pun tidak tahu. Yang pasti sejak zaman aku muda-muda remaja lagi ayat ini memang popular habislah!!

Eh!! Mukadimah yang lari dari topik asalnya. Apa yang lima ini? Siapa mahu cuba jawab!! He he he...! Okey!! Okey!! Tidak perlu jawab. Ini bukan kuiz!

Lima itu bermaksud aku ada lima orang adik beradik dan aku anak yang ke tiga. Tengah-tengah. Ada seorang kakak, seorang abang, seorang adik lelaki dan seorang adik perempuan? Amacam? Okey?

He he he he..

Kamu pula? Jika tidak keberatan boleh kongsikan bersama? Terima kasih!!

Nota kakitanganku : Oleh kerana aku anak yang tengah, yang ganjil, nama aku juga lain dari adik beradik yang lain. Tidak hampir sama!! Ekekekeke...

38 kUs-kUs:

ashie023 on September 17, 2009 at 9:07 PM said...

aku ada lapan....pompuan 2 org je..aku dan kakak aku...yg nama pong mesti ada @ ..ekkeke..2 nama...

NuR on September 17, 2009 at 9:12 PM said...

cik tedi
beshnyer..merasa ada sumer..
nur ada ketujuh dari 7.. punya 4 cik abe.. 2 cik akak.. tapi takde adik.. :(

nama tu takde sama pun.. nur je NUR.. yg lain tu NOR.. rasa benar keistimewaannya hikhik

Wanita Itu on September 17, 2009 at 9:16 PM said...

kiter ada dua mak..

mak tua ada 5 anak semua lelaki..

mak te @ mak muda ada 4 .. 2 laki 2 perempuan..

kiter anak 7 dari 9 ..

anak perempuan pertama dalam keluarga..

tu sebab nama kiter Wanita *ihiks

Ayu on September 17, 2009 at 9:26 PM said...

aku ada 10... 4 pompuan dan 6 lelaki...

tapi skang tinggal 9 sbb sorang abang dah meninggal..

so tinggal 5 lelaki dan 4 pompuan.. aku plak anak yg ke 10.. bongsu...

so ada apa2 lagi nk tanya ?? sila ajukan di kaunter pertanyaan..

NoRuLLiSzA eL FaRiSi on September 17, 2009 at 9:36 PM said...

yezza.. sama ruper nyer kite.. ni mesti sama degil gak ni.. anak ke 3..

hehe.. dulu mmg 5.. stelah 16thn.. jd 6 dah.. hehe..

kak tedi.. ada kat raye.. nnt dtgla ambil ye :D selamat hr raye

ber_uwang on September 17, 2009 at 10:03 PM said...

saya dua
satu tedi satu beruwang

ahaaks

messyremo on September 17, 2009 at 10:15 PM said...

tedi..

aku pun ade 5 deh...

tapi aku yg pertama~~

wewitt~~hehe

flygurl on September 17, 2009 at 10:37 PM said...

sy ada 6 beradik..
ade 3 abg, sorang kakak n sorang adik lelaki..jd...sy anak ke-5. hehe...
ktorg sumer nama bermula ngn huruf F, tp nama sy yg plg pendek..
isk3...

PROFkusut on September 17, 2009 at 10:45 PM said...

saya ada 4 jek..
saye yg ke 4.. ada kakak dan abang.. tapi tiada adik..
mintak sorang adik pelissss

lalalalalala

aien~s corner on September 17, 2009 at 11:08 PM said...

aien de 7.. aien ke 5..
de sowang akak sulong n 3 abg..
de adik laki n bongsu adek pmpn..
yg adek pmpn 2 mnja dia smcm..pelik n jelik!!!...hahahaha

areQue on September 17, 2009 at 11:20 PM said...

akak..tk boleh nk jwb ar...
blum 1 syawal lagi...ahahahhahha

bile kak teddi nk jwb kuiz rq???
kuikuikui

Nakamura Kazuki on September 17, 2009 at 11:40 PM said...

give me six.....ambe ada 6..4 jelitawan semalaya..2 teruna idaman kalbu...hahaha..ambe second...first kakak...lain adik-adik ambe....nama kakak dan ambe sama..start huruf M..jeng..jeng..jeng..kalau dapat teka dapat angpau raya....

iva saionji on September 18, 2009 at 12:22 AM said...

ha tedi..tq ek folow iva..marilah kita sama2 memfolo..hehe..iva ader 4 org adik beradik sebapa seibu....iva yg sulung...no 2 pompuan...3&4 laki2..hehehe..

sI tEDI on September 18, 2009 at 12:57 AM said...

dak ashie : kenapa letak 2 nama ek? org kata kalau budak kecil sakit2 bg nama lagi satu..

sI tEDI on September 18, 2009 at 12:57 AM said...

nur anak bongsulah.. speciallah tu Nur.. =cahaya :)

sI tEDI on September 18, 2009 at 12:58 AM said...

wah!! meriah keluarga te.. ramai abang2 :)

sI tEDI on September 18, 2009 at 12:58 AM said...

ekeekkeke dak ayus.. macam marah jek... :P

sI tEDI on September 18, 2009 at 12:59 AM said...

ekekekeke norul : no 3 degil ek??

wahh!! 16 thn..lama tu!!

sI tEDI on September 18, 2009 at 1:00 AM said...

beruwang : erks!!

sI tEDI on September 18, 2009 at 1:00 AM said...

wah messy.. abg long ni!!

sI tEDI on September 18, 2009 at 1:00 AM said...

gadis terbang.. ekekekeke.. pendek berapa huruf?

sI tEDI on September 18, 2009 at 1:01 AM said...

prof kusut: sila minta kepada ayah dan emak kamu!! kekekekeke

sI tEDI on September 18, 2009 at 1:02 AM said...

aien : ha ha ha .. pelik n jelik macam mana tu! tp bongsu.. biasalah.. ekekekeke

sI tEDI on September 18, 2009 at 1:02 AM said...

elehhh RQ.. ini bukan soalan strategi lah.. kalau bg tau kita bonus lah. ha ha ha

aku dah jawab.. penat aku gugel!! kalau x menang x tau lah!!

sI tEDI on September 18, 2009 at 1:03 AM said...

hencek nakamura : aku teka. sure betullah. M ek?MEON!! la la la la

sI tEDI on September 18, 2009 at 1:03 AM said...

iva : TQ gak... oOoOo... x ramai. ekekek

a.z.r.i.n.a.03.07 on September 18, 2009 at 6:21 AM said...

Ada 9 Orang.. ramai sampai tak cukup bilik..

4 Kakak
4 Adik
6 Pomfuan
3 laki

KRina mmg agk degil & kraz kpala sket...tp masa muda2 dulu lah...

ashie023 on September 18, 2009 at 7:24 AM said...

ye ke tedi?kalu budak sakit2?ntahlah mak aku x cakap plak..tapi ayah aku ader berlawak lah pasal nama aku dua tu sebab nama aku 2 2 tu cam artis, lepas tu mule ah dier ckp mak aku ske yg pertama, ayah aku ske yg kedua...kekekke...pahtu ayah aku ckp, melawak je...ahahhaa...hampeh!

@--- Sueanne ----@ on September 18, 2009 at 9:33 AM said...

kite yg second dari 5 beradik..
sulung ngn bongsu lelaki..
tengah2 pompuan..hehe..

seorang kakak yg cool n xmatured langsung..tue dorg ckp la..hihihi

nama kite yg lain dari yg lain..
hanya satu nama je..yg lain sume dengan dua nama..sob sob sob..
tp ada gak yg best sbb nama kite nak dkt sama dengan nama ayah kite..hehe..yg lain sume ke lauttt..

farah on September 18, 2009 at 10:20 AM said...

saya 4 beradik.
anak ketiga.

2 pasang tau,
2 lelaki,
2 perempuan.

:)

niesz on September 18, 2009 at 12:52 PM said...

niesz ade 7..
semue gurl..
da ley jd team netball tau..
sape berani lwn kami??
ehe..

ustazah dyLLa on September 18, 2009 at 4:24 PM said...

8...sy no7...3 kakak, 3 abg, sorang adik lelaki...~ngee

sI tEDI on September 18, 2009 at 6:14 PM said...

wah>> kakrina tengah2 juga

sI tEDI on September 18, 2009 at 6:15 PM said...

ekekke dak ashie... a;alah macam artis....


ohh aziza.. gadissss ayu....
ekekekekekekek

sI tEDI on September 18, 2009 at 6:15 PM said...

ekekkeek sueanne : samalah.. org lain semua ada 2 perkataan. aku ada satu jek :(

sI tEDI on September 18, 2009 at 6:16 PM said...

ekekekekeke farah.. 2 pasang... x ramai :)

sI tEDI on September 18, 2009 at 6:16 PM said...

wah nieszzz... semua perempuan.

macam jiran sebelah rumah aku lah.. 6 perempuan. tapi sorang tu ala2 lelaki. ekekekekke

sI tEDI on September 18, 2009 at 6:17 PM said...

oOoOo ok dylla.. adik lelaki yg baru dapat baby tu lah ek?

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting