Wednesday, September 02, 2009

BeraPa 'Entry' DaLam satU jaM?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 3:00 PM
Aku mahu bincang sedikt mengenai tajuk ini. Ini bukan tajuk serius pun. Tajuk suka-suki sahaja.


Ada satu orang yang aku ikut ini (Baca: Followers ) beliau suka sangat tulis 'entry' baru. Tahniah di ucapkan. Tetapi masalah yang buat aku 'fenin' ialah 'entry' dia dalam masa 30 minit adalah dalam 3-4 tajuk!!


Jadi kadang-kadang itu aku tidak terkejar. Belum sempat komen yang ini yang ini menyusul. Eh! Belum letak nokhtah lagi ada lagi yang masuk. He he he.... Laju kan? Aku pun tidak selaju itu.


Beliau selalu meninggalkan pesan agar jangan lupa membaca setiap 'entry' yang beliau tulis. Okey! Tetapi aku rasa terseksa sebab sudahlah 'entry'nya macam tulis novel lepas tu berderet-deret macam keretapi atau LRT.


Aku mahu bagi Tips sedikit agar kawan-kawan kita tidak terlepas dari membaca setiap 'entry' yang kita tulis. Blogkan satu perkongsin. Kalau niat kita baik untuk berkongsi informasi atau apa-apa sahaja tetapi orang lain tidak turut sama merasainya pun tidak seronok juga.


Macam ini. Aku bagi contoh diri aku sendiri. Aku juga laju menulis walaupun kering idea. Tetapi aku letakkan setiap 'entry' baru itu jangan terlalu rapat. Mungkin 4-5 jam satu 'entry'. Supaya kawan-kawan ada peluang baca dan menikmati hasil tulisan kita. Sebab kawan aku itu pun blog dia memang banyak informasi tapi itulah, tidak terkejar dek masa.


Amacam? Ada faham?


Nota kakitanganku : Kalau nak tulis 'entry' seminggu sekali pun okey! Sempatlah aku cetak dan bingkaikan 'entry' kamu nanti. La la la la!!!




54 kUs-kUs:

Alimaz-Kembara Terasing on September 2, 2009 at 3:08 PM said...

kalau entry dua atau tiga jam sekali ok tak....hik2...gelak sopan...

@--- Sueanne ----@ on September 2, 2009 at 3:28 PM said...

3-4 tajuk dalam masa 30 minit????...
macam penah ku visit je blog tue..:p..

yup..sokong kate kamu tue ted..
bagi readers, susah nak tinggalkan komen stiap satu..

tapi kan klu dipihak die..
mungkin die agak busy..
so awal2 pagi terus die update n publishkan sume..

ted..
kalau 3-4 citer dalam satu entri cam kite boleh??..heheh..
mesti fenin nak comment yg mane satu..haha

Fia Batrisya on September 2, 2009 at 3:49 PM said...

fia nyer n3 lak slalu lambat terupdate....

kehh kehh kehhh :P

leadleedeea on September 2, 2009 at 4:07 PM said...

tak kesah baper entry pon..terpulang kpd individu kan? hehehe ader yg rajin hapdet n ader yg malas hapdet cam lead..hehehe~!! kalau lead, satu hari satu entry kot...heeeee~!!

miSs siv on September 2, 2009 at 4:19 PM said...

ahh nasib baik entry aku sejam 13 aku post..
xde la byk sgt kan..
*perasan*
hehehee

sharamli on September 2, 2009 at 4:39 PM said...

hu3..

tw xpe...

tp kal0 sari sampai 1o p0n cek xtekej0 jgk kadang2.....

a.z.r.i.n.a.03.07 on September 2, 2009 at 4:44 PM said...

KRina ingatkan Ted yang terlaju... tak terkejor gak kengkadang...

ada yg lain rupenya...hehehe

umi_e on September 2, 2009 at 4:48 PM said...

kak e buat n3 bila ada rasa ada rajin jer - sempatlah tedi print dan jilidkan eekkk :p

* apa alamat blog kawan tu... teringin nak tengok - keje dia tulis blog je ke...

Solehah on September 2, 2009 at 4:56 PM said...

owh..mcm tu caranya.. ;)

ASYIQ on September 2, 2009 at 5:15 PM said...

Dik TeD boss dak utih ku cyg...

Entry TeD kt sini pn kekadang akak tak sempat nak baca...apa nk buat. Ni pun terkejar2 sbb dh time memasak...

Apapun selalu aje ingat nk dtg...

Walau kekadg tak sempat...

Kalau tak nmpk kelibat akak...

Anggaplah akak sudah dtg yer...

Walau di alam mimpi pun...

Teruskn berkarya.

areQue on September 2, 2009 at 5:49 PM said...

uits???laju nye die wat entry?
die byk masa ke?

fenin bin al hairan lah labu

Snowwhite Zone on September 2, 2009 at 5:55 PM said...

byk btl ide dia ye? kalu aku seperti dia.....

farah on September 2, 2009 at 6:41 PM said...

saya selalu amek masa 3,4 hari untuk menulis.

takde idea.

haha

Nakamura Kazuki on September 2, 2009 at 6:43 PM said...

tak kisah tedi..kalau dan ambe baca..kalau tak dan ambe tak baca...kekeke..yang penting tajuk tu...bisa buat orang nak baca....

F.Aminurrashidd on September 2, 2009 at 6:45 PM said...

dulu.. maser memuler blogging.. ari2x mau updates.. kekadang, dalam satu ari tu, 3 atau dua entries di publish..

sekarang..? lalalalala~ .. hahaha~

mamai on September 2, 2009 at 7:53 PM said...

update bila masa kita rasa benda tu menarik untuk dikongsi atau bila kita ada masa ajer

nOor aNIes on September 2, 2009 at 7:55 PM said...

sgt stuju!!! kt pon kn ruang u org len mhayati entry kt 2...heee

GiGGLe GaL on September 2, 2009 at 8:05 PM said...

wei..aku ni ha lately lagi pemalas.. nak apdet cam nak tules satu kertas proposal.. patlimanamblaskali aku create pastu delete..idea tak brp nak kuar ar.. cuba ko bg pinjam dak utih kat aku..mesti aku hapdet 10entry sejam.. ape kata... nak? jom try...ekekkkekekeke..

ashie023 on September 2, 2009 at 8:13 PM said...

ehhee..jap aku pikir?ooo..bukan aku..kalu entri bab tulis novel, bukan ambe rasanye...tp aku kalu xde keje , ske update belog sesuke ati..muehehe

Watierman on September 2, 2009 at 8:28 PM said...

Mesti org tu a hyperly active blogger...sebab mesti tak buat kerja lain dah...nak update 3 kali sehari pun banyak kerja rumah back log...hihi...sekarang try 1 entry per day pun uish...masa begitu cemburu pada akak tapi curi2 masa juga jenguk Tedi & Dak Utih...dia dah kasi minyak senyonyong agaknya...Yer ker Ted???

Siti Nurul Jannah Fital on September 2, 2009 at 8:30 PM said...

Cik Tedi Bos Dah Utih..ko nye entry pon...tetiba aku tak sempat nak jengah..kakaka..

Aku ni banyak entry yg aku KIV...tApi...last2 nye..tak publish pon..

Tedi..bukan takat 4 jam satu...Satu hari 4 entry pon aku rasa banyak wehhhhhhh...Tak de masa nak jengah..Serius tak tipu..Tu sebab aku selalu je tertinggal...

azman shah on September 2, 2009 at 9:42 PM said...

blh

DaliaLiyana on September 2, 2009 at 10:14 PM said...

kompom takde keje la tu kan??
ooo..ni keje dia rupenyer...
hehhee...
bg akak..dpt satu entry perday pun dah kire ok sggt...hehehe...
out of topic-->nak tips?? hehhee...rahsaia..nnt akak bgtau,sape nak bunje akak lagi?? hehhee...

sI tEDI on September 2, 2009 at 10:58 PM said...

yg itu ok alimaz :)

sI tEDI on September 2, 2009 at 10:59 PM said...

sueanne : kalau nak autipublish boleh tapi jarakkan jam

3-4 cerita dalam entry ok jek.. :)

sI tEDI on September 2, 2009 at 10:59 PM said...

ekekekke fia. telambat ek?

sI tEDI on September 2, 2009 at 10:59 PM said...

lead : itu ok lagi tu.jangan sebulan sekali ok. ekekekeke

sI tEDI on September 2, 2009 at 11:00 PM said...

miss siv : 13 entry!! Melampau tu!!! dush!! dush!!

sI tEDI on September 2, 2009 at 11:00 PM said...

ekekeke sha. sha rajin blogwalking. ekkekeke

sI tEDI on September 2, 2009 at 11:01 PM said...

ekekekek kakrina. ye ke ?? i'm corry.. ekekekke

sI tEDI on September 2, 2009 at 11:01 PM said...

kak umie.. cuba taip Bujang Susah.. Entry dia isinya ok walaupun kadang2 asa unsur politik sikit

sorry bujang .. ekekekeke

sI tEDI on September 2, 2009 at 11:02 PM said...

ekekekke solehah.. macam tu lah..

sI tEDI on September 2, 2009 at 11:02 PM said...

ekekekke cikgu asyiq... sampai masuk dalam mimpi. terima kasih yek.

sI tEDI on September 2, 2009 at 11:03 PM said...

mungkin banyak sangat kot yg nak di tulis RQ

sI tEDI on September 2, 2009 at 11:03 PM said...

ekkekeke anis. x tahu mana dia dapat idea banyak2..

sI tEDI on September 2, 2009 at 11:04 PM said...

ekekekke farah... tulis je apa2. kisah sehari2 pun ok

sI tEDI on September 2, 2009 at 11:04 PM said...

wah! hencek nakamura. tajuk macam mana tu. bg klu sikit. ekekkekeke

sI tEDI on September 2, 2009 at 11:05 PM said...

ekekek aminurrashidd.. mungkin awal2 dulu semangat berkobar2. ekekeke

sI tEDI on September 2, 2009 at 11:05 PM said...

betul tu mamai. tapi yg tak menarik pun ok gak. ekkekeke

sI tEDI on September 2, 2009 at 11:05 PM said...

ekekek nor anies. setuju ye!

sI tEDI on September 2, 2009 at 11:06 PM said...

ekekekkee mrs gigge.. kit abuat sistem barter..
aku bg dak utih ko bagi danial. amacam? ekekekeke

sI tEDI on September 2, 2009 at 11:07 PM said...

ekekekke dak ashie. ko tulis kontot2 lah.. ekekekeke gambar bf je banyak..

sI tEDI on September 2, 2009 at 11:07 PM said...

ekkekke kakwatie. ada pakai penunggu agaknya blog den ni hah. ekekekeke

sI tEDI on September 2, 2009 at 11:08 PM said...

ekekekeke anna. tak pe.. kejar mana yg sempat jek.. semput ko nanti. ekekekek

sI tEDI on September 2, 2009 at 11:08 PM said...

boleh ye encik azman?

sI tEDI on September 2, 2009 at 11:09 PM said...

elehh dalia.. menyampah i.. jeles tau.. asyik ada org belanja jek.. huhuhuhu

cahayachenta on September 2, 2009 at 11:35 PM said...

aku ikut angin... kalo mai angin rajin nak citer itu ini, mungkin 3,4 entri gak dlm sejam... ahaks

sI tEDI on September 3, 2009 at 12:53 AM said...

ekekekekek cahayachenta. entry ko pun laju

ustazah dyLLa on September 3, 2009 at 6:18 AM said...

sy pose arini...lalalala

messyremo on September 3, 2009 at 10:14 AM said...

ayat last mmg tak bole blah...

siap mau frame..dem~~

ustazah dyLLa on September 3, 2009 at 12:19 PM said...

xsuke laa "DIA" dtg bgtau dh update blog n paksa2 komen dianye blog...eeeeiii...tp ktanye blog xpenah dibaca/ dikomen...syiok sendiri je "DIA" tu...hahaha

sI tEDI on September 3, 2009 at 1:38 PM said...

ekekkeke messy.. itu insan terpilih sahaja

sI tEDI on September 3, 2009 at 1:38 PM said...

ha ha ha ha dylla. sape yg dia tu?

tengku_fir21 on September 3, 2009 at 2:21 PM said...

1 pun ok

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting