Friday, September 18, 2009

Apa yanG k|Ta buaT SaaT |n|?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 4:08 PM
Ada ke orang yang berkesempatan lagi hadap 'lappy' macam aku ini? Atau masing-masing sudah mula sibuk dengan urusan sendiri.

Pagi tadi kami semua memang 'all out' mengemas. Rumah aku ini memang banyak barang-barang. Jadi pagi tadi dalam stor sahaja mana yang tidak pakai lagi semuanya sudah hangus. Ekekekekeke..

Aku pula asalnya ingin membawa Dak Utih ke Klinik Haiwan. Telefon ke klinik semua MA tiada. Kerani sahaja ada. Macam mana itu? Aku syak ekor dak Utih sudah berlubang sebabnya semalam belah depan ekor yang berdarah. Hari ini belah belakang ekor di tempat yang sama. Tapi sudah kering dan dia dapat tidur dan duduk macam biasa. Harap-harap tiada apa. Dan Dak Utih dapat beraya dengan gembiranya. Eh! Eh! Setiap tahun dia hanya beraya di dalam bilik. Bagus!! Ekekekeke..

Sekarang sudah kepenatan. Ingat mahu buat 'cornflakes coklat'. Insya-Allah. Tengok keadaan dulu.

Kamu pula sedang buat apa itu?


Nota kakitanganku : Hari ini hari mengemas. Esok hari memasak pula!!
Sasaran kedua masih belum pulang!! Mengawankah???






17 kUs-kUs:

ashie023 on September 18, 2009 at 5:48 PM said...

dak utih , ekor kamu kenapa berlubang?

ambe skrg ngah mengadap laptop, xde mood nak mengemas..huhuhu

Ena Qaisya on September 18, 2009 at 6:09 PM said...

tedi...
camat menyambut ari rayo.. aku mintak maaf slama kita berkawan kot2 aku ade wat ko tersinggung ke..aku mintak maaf ye tedi.. jaga diri k..

baginda® on September 18, 2009 at 6:15 PM said...

Kami warga ERA PASCA ingin mengucapkan Salam Lebaran kepada semua pembaca blog ini... DAN....

Walauapepun....

Ampun maaf daripada kami andai...

TERkasar bahasa
TERsilap pukul
TERambil barang
TER'pau' duit
semua TER2 yang lain

Ikhlas dari kami warga Era Pasca:
Naruto Sensei & baginda®

niesz on September 18, 2009 at 6:38 PM said...

cedapnyer..
anta conflakes ckit kat uma niesz ye..
hihi..

hahaha..
mengawan bln2 pose ni ek..

Wanita Itu on September 18, 2009 at 7:50 PM said...

ted|

te dah sampe kampung dah weeeeee...

tgh guggle nak cari klinik haiwan kat ipoh ni ihiks..

pari pari syurga on September 18, 2009 at 8:45 PM said...

masih mengadap lappy seperti kamu syg!
hehehehhe...

esok baru acara mengemas umah bermula.. sebb kampung di melaka juga. dan juga hr ni masih lagi bekerja. hehehe.

tp.... skrg mau soping2 dengan family sama itu incek tunang. wooooooo.. hehehehhe.

Snowwhite Zone on September 18, 2009 at 9:52 PM said...

anis masih mngadap ngn lappy ni.. sama la kita...

tedi, sempena syawal yg mjelmani, anis nk minta maaf kut2 pnh tkasar bahasa,, tkata ke.. apa2 la.. selamat hari raya , maaf zahir & batin...

from anis & naily

♥Itajeff♥ @Something To Share on September 18, 2009 at 10:16 PM said...

Salam Cik Tedi...

selamat hari raya buat Tedi sekeluarga, mohon maaf sekira pernah kak terkasar/tersilap bahasa semasa memberi komen..semoga Tedi gembira di hari raya bersama org2 tersayang..

Kak Ita

joegrimjow on September 19, 2009 at 12:34 AM said...

selamat beraya kpd kamo
ada video raya
huu

a.z.r.i.n.a.03.07 on September 19, 2009 at 2:16 AM said...

hari ni hari mengemas gak..

kejap2 jugak mgadap lappy niy..check gaji dah masuk ke belom.. dua-dua pon ...abg&krina jugak...hehehe.. Ingatkan esok last minute shopping kasut along & angah tak beli lagi...

Siang tadi abg baru lepas cat grill yg dah berkarat giler tu.. hehehe.. itupun lepas bbdak2 niy kata umah dah buruk... alahai anak sekarang mulut laser betull....

la ni baru lepas mengelap habuk2 dan memvakum hall.. bersepah dengan toys jer...tergeleng2 kepala tukang vakum....abg KRina ler...

KRina dok melipat dan menyusun baju tadi. ingatkan lepas ni nak basuh pinggan mangkuk lak.... tadi lepas bbuka maleh...

mengadap lappy niy sambil menelan jem tart lagi... dah 3 botol sumer kuih habis...

teruk betul ...anak2 dah tak kasi...siibu makan sorok2..hahahaha

OK ted...panjang lebarlak..
esok nak gerak pegi umah mak KRina tp pegi MValley dulu..

a.z.r.i.n.a.03.07 on September 19, 2009 at 2:16 AM said...
This comment has been removed by the author.
NoRuLLiSzA eL FaRiSi on September 19, 2009 at 4:33 AM said...

duk layan laptop.. layan lagu raye.. kemas umah xhbs lg.. huhu :(

PROFkusut on September 19, 2009 at 5:19 AM said...

kite ada masa lagi online..
bab2 kueh.. sume kueh tunjuk jek..
lalalallala..

umah lum kemas.. bese la..
mlm raye baru nak menyibukkan diri..
baru ada feel... wakakaka

olohhh cian dak utih diaa..... sobbbs....

PROFkusut on September 19, 2009 at 5:20 AM said...

kite ada masa lagi online..
bab2 kueh.. sume kueh tunjuk jek..
lalalallala..

umah lum kemas.. bese la..
mlm raye baru nak menyibukkan diri..
baru ada feel... wakakaka

olohhh cian dak utih diaa..... sobbbs....

PROFkusut on September 19, 2009 at 5:20 AM said...

kite ada masa lagi online..
bab2 kueh.. sume kueh tunjuk jek..
lalalallala..

umah lum kemas.. bese la..
mlm raye baru nak menyibukkan diri..
baru ada feel... wakakaka

olohhh cian dak utih diaa..... sobbbs....

Ayu on September 19, 2009 at 6:24 AM said...

jom wat lemang n rendang.. huhuhu

areQue on September 19, 2009 at 8:13 AM said...

rq ngadap lappy gak aper
balik kmpong kul 12 mlm ni ngn kete baru..yeyyy

smata2 nk elak kna byr TOL...blik mlm ni ar..ahhahaha

slmt raya!

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting