Tuesday, September 01, 2009

MenU |n| TemPat KamU D| Pangg|L aPa?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 8:00 PM
Photobucket


Di sini panggil 'Jelatah'.

Tempat kamu pula? Atau ada yang tidak pernah tengok?

Menu ini isinya ialah nenas, timun dan bawang besar. Di tambah perisa dengan sedikit garam dan gula. Tidak perlu di masak hanya di gaul supaya 'mesra'. He he he....

Yang ini.

Photobucket

Bubur Asyura. Miss Siv, tadi kamu berbuka dengan Oreo sahaja. Jamulah ini ya? Jamu mata sahaja! Ekekekeke...

Nota kakitanganku : Kenyang makan Rojak 'Petis'.

34 kUs-kUs:

GiGGLe GaL on September 1, 2009 at 8:42 PM said...

nasib baik aku bukak time malam..klu aku bukak pagi esok, komfem aku flag blog ko..wakakakaka...

yg atas skali tu aku panggil acar nenas. feveret aku tuh..

mane dak utih? ape kegiatan beliaw hari ini? sila paparkan ye..

Watierman on September 1, 2009 at 9:35 PM said...

Salam Tedi...kita pun panggil jelatah..tapi ada juga yang panggil kerabu timun..kadang2 dicampur sdikit belacan dan cili padi atau merah....yang satu lagi tu panggil bubur lambuk, kanji pun ye jugak...tapi kalau bubur asyura yang mixture of kacang hijau, jagung keledek, kacang merah dan pelbagai kacang lah...

sharamli on September 1, 2009 at 10:04 PM said...

acar timun k0t...ha3..
0rg p0n xtw sgt..tw mkn je..kui3..

Ayu on September 1, 2009 at 10:10 PM said...

menu 1 : sama ar jelatah atau acar air..

menu 2 : bubur.. yummyy.. slurpp.. pos laju kat aku sket ted..

jom join contest jom hahhah..

ashie023 on September 1, 2009 at 10:19 PM said...

menu 1-acar ..ye ye..aku pasti itulah jawapannya..

menu 2-bubur lambuk..tp aku nmpk cam nasik air je...ahaha

selamat menjamu selera..

NURA on September 1, 2009 at 10:20 PM said...

salam sobat
wah,nyam,,nyam,,,nich makanannya,
boleh tuh dikirim ke saya.

Liliyuli on September 1, 2009 at 10:31 PM said...

pix 1 : acar nenas
pix 2 : bubur lambuk

lu makan bubur lambuk ngan acar ke? sedap ke?

syahbandar87 on September 1, 2009 at 10:48 PM said...

bestnyeeeeeeeeeeeeerrrrrrrr
:p

tokder on September 1, 2009 at 10:49 PM said...

yg atas tok panggil acor.

yg bawah? bubur lambuk di teganu byk sayur2 kampung mcm pucuk midin, pucuk ubi keledek dll.

Bubur asyura di teganu time awal muharam, kami panggil sura jer, letak jagung, kekacang, ayam, ubi dan manis2 sket.

miSs siv on September 1, 2009 at 11:05 PM said...

ngee~
seb baek da mkn nasik!

yg atas tuh nak kata acar, x taruk cuka kan? tak ta0 lah ape die..
=p

yg bawah tuh bukan bubur kacang?
ekekeee

Nakamura Kazuki on September 1, 2009 at 11:15 PM said...

tedi..tedi..tedi..tempat ambe sama gak jelatah..cuma ditambah kacang goreng yang dtumbuk...mesra skit sama cili giling...

E.d.Y on September 1, 2009 at 11:28 PM said...

sedap gak bubur asyura nie

sI tEDI on September 2, 2009 at 12:02 AM said...

alahai.... dak utih jugak!! mrs giggle ... dak utih x de upah die malas nak posing

sI tEDI on September 2, 2009 at 12:03 AM said...

kakwatie : ye ye.. bubu lada. umah x de lada hari ini. ekekekeke

kita belasah je semua bubru ayura.. ekekeke.. yg ini ada jagung n kacam yang warna hijau tu!

sI tEDI on September 2, 2009 at 12:03 AM said...

sha : org melaka panggil jelatah

sI tEDI on September 2, 2009 at 12:04 AM said...

ayus : pos laju nanti terbarai tgh jalan. ha ha ha

sI tEDI on September 2, 2009 at 12:04 AM said...

banyaklah ko punya nasik air dak ashie

sI tEDI on September 2, 2009 at 12:04 AM said...

kaknura : boleh kirim gambar sahaja . hehehehe

sI tEDI on September 2, 2009 at 12:05 AM said...

liliyuli : x lah... nasi lah. bubur tu makan asing2 lah.. ekkekeek

ini salah satu menu je

sI tEDI on September 2, 2009 at 12:05 AM said...

syahbandar : sila jeles :P

sI tEDI on September 2, 2009 at 12:05 AM said...

tok : pucuk midin tu macam mane upenye?

sI tEDI on September 2, 2009 at 12:06 AM said...

miss siv : yg atas jelatah x de cuka.
yg bawah bubur kacang??????????????

sI tEDI on September 2, 2009 at 12:07 AM said...

hencek nakamura : ye ye.. ada.. kacan tumbok!!

sI tEDI on September 2, 2009 at 12:07 AM said...

ye edy : sila.. sila.. sila jamu mata :)

ustazah dyLLa on September 2, 2009 at 12:25 AM said...

sama je...tpi tang bubur asyura 2 mcm2 jenis ade...xsma cara pembuatannya...

Solehah on September 2, 2009 at 8:45 AM said...

org kedah panggil makanan yang first tu as: acar buah
yang second tu sama ja bubur asyura..

ZARA 札拉 on September 2, 2009 at 10:03 AM said...

Acar!!

takpun pencuk~

Softtouch [Hanim] on September 2, 2009 at 11:00 AM said...

pic 1 tu mmg sy pggil jelatah..
pic 2 tu bubur lambuk kot...entahlah yer..bubur asyura bkn dia campur santan kan?dia mcm bubur biasa tp letak santan..bubur lambuk tu bubur nasi yang ade cmpuran ayam bwg semua tu...

Alimaz-Kembara Terasing on September 2, 2009 at 3:12 PM said...

salam kalau kat perlis ni org panggil acar atas darat...hat bawah tu bubuq nasik lerrrr....ok ker...

sI tEDI on September 2, 2009 at 10:33 PM said...

lain tempat lain cara buatannya dylla.. akus etuju itu

sI tEDI on September 2, 2009 at 10:33 PM said...

solehah : dekat sini acar buah tu di buat dr buah2an kering :)

sI tEDI on September 2, 2009 at 10:33 PM said...

dak zara : pecuk lain lah sayang!

sI tEDI on September 2, 2009 at 10:34 PM said...

hanim. AKu tak kesah. semua aku panggil bubur asyura.. ha ha ha

sI tEDI on September 2, 2009 at 10:34 PM said...

alimaz : ekekekeke.. adal acar darat lak ek? st time dengar ni

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting