Tuesday, September 29, 2009

TemaH!! BukaN Nama SebeNar!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:30 AM
Aku pernah menulis tentang ini beberapa bulan yang lalu di sini.. Waktu itu blog ini masih merangkak-rangkak. Hanya Dak Ashie yang begitu setia memberi komen sepatah dua kata di dalam setiap 'entry' yang aku taip. Terima kasih Dak Ashie. Jasamu di kenang.

Okey!! Hari ini aku ingin membuat pengisian yang sedikit lebih kurang sama. Tentang nama.

Photobucket

Sila kira berapa huruf yang ada dalam nama di atas? Ha ha ha.... Gila banyak!!

Aku cuma ingin tahu jumlah huruf yang ada dalam nama kamu. Nama kamu sahaja. Jika kamu ingin berkongsikan nama sebenar juga di alu-alukan.

Nama aku ada lapan huruf sahaja. Paling sedikit berbanding dengan adik-beradik yang lain.

Kamu pula?

Nota kakitanganku : Aku lebih suka nama yang ringkas dan mudah di sebut!





62 kUs-kUs:

areQue on September 29, 2009 at 8:23 AM said...

rq pon 8 hauruf kak;))

pendek lagi bagus..senang nk ingat !

muahahhaahahh

@reLoG on September 29, 2009 at 8:24 AM said...

First..xikut topik pnye jwpan..
bLog akak best sgt..sb ape?sb best la..hihi..

2nd..
nama kT ada 9 huruf.. Nurul Aida..hihi

Watierman on September 29, 2009 at 8:27 AM said...

Salam Tedi..akak lebih 1 dari Tedi...sebab lebih umur lah tu..hahaha!You know my name...tak sedap..tak suka3x!

ije on September 29, 2009 at 8:33 AM said...

nama kanak2 zaman sekarang sangat panjang. nak sebut pun susah~

ber_uwang on September 29, 2009 at 8:34 AM said...

lapan tu pun banyak..kita ada 5 saja..he he he

@--- Sueanne ----@ on September 29, 2009 at 8:50 AM said...

kite 6 huruf je..
tau tak??...

adik beradik lain sume dua
along - 13 hruf
alang - 12 hruf
chik - 11 hruf
yun - 14 hruf
huhu...

terasa diri macam anak yg diangkat je..hehehe..

ZARA 札拉 on September 29, 2009 at 8:58 AM said...

nama aku 3 batu~

berapa banyak huruf eks?

17 huruf~

mamai on September 29, 2009 at 9:06 AM said...

aku suka kalau tanpa nama

Wanita Itu on September 29, 2009 at 9:10 AM said...

te ader 6 sahaja ~ wanita ..

ihiks

sharamli on September 29, 2009 at 9:24 AM said...

da la byk huruf..pjg lak tu..susah nsk seb0t lgik

Solehah on September 29, 2009 at 9:31 AM said...

solehah=7

a.z.r.i.n.a.03.07 on September 29, 2009 at 9:33 AM said...

nama Ted sedap disebut dan didengar...

KRina adik-bradik pomfuan pendek2 jer namanya pangkal ikut arwah ayah dan yg llaki pulak pjg2 dan pngkal ikut mak.....

nak share sket nama2 adik bradik KRina yer...

Aziza
Azlinda
Azimah
Azmila
Azrina
Azurawati
Shaiful Azizi
Shamsul Affendi
Shafiq Akhbar

haaa berderet....hehehe

Softtouch [Hanim] on September 29, 2009 at 9:43 AM said...

14 tedi....

imHepPie on September 29, 2009 at 9:46 AM said...

nor syamimi - malas kira...

tengku_fir21 on September 29, 2009 at 9:50 AM said...

saya ada lapan (8) aksara

Ms.Lilies on September 29, 2009 at 9:53 AM said...

nama pendek 4 huruf...nama penuh 12 huruf..tu pun rasa jenuh gak time isi form peksa dulu2 hahahaha

~0~ on September 29, 2009 at 10:12 AM said...

nama ku ade 9 huruf tp panggil 3 huruf je. mana lagi lima aku xtau..

asilahmuhajer on September 29, 2009 at 10:15 AM said...

nama saye 6 huruf.

adik beradik lain:

azhar
azizan
afidah
ahlan
aidi
asilah
azmi

zai on September 29, 2009 at 10:33 AM said...

Salam..

Kak Zai pernah dapat bos dengan nama yang cukup panjang iaitu Charles William Kraal Tonte Montena Carlos

sayu=pilu on September 29, 2009 at 10:53 AM said...

hurm sebut pasal nama yang panjang nie... meh sayu share sikit eh... nama sayu ada 3perkataan huruf lak ada 17... tuh lum + bt ful and nama abah gi... fulname 5perkataan 27huruf.. masa ezam macam orang giler jea dok menulis nama.. kawan2
dah stat jawab soklan sayu baru terkedek2 tulis nama...

dalam keluarga sayu memang suma nama panjang2 tadak ketahuan lak napa macam gi tuh... maksimum perkatan 3 huruf lak tadak kemaksimuman lah yea... letak nama panjang2 panggil 2 3 huruf jea yang lain tuh gugur taraf dengan sendiri nya.... hukhukhuk

bUaL kEnTaNg on September 29, 2009 at 10:54 AM said...

9 jer.. cukup la yeh..
bercahaya.. hehe

leadleedeea on September 29, 2009 at 11:00 AM said...

yup...sama ngn lead...8 hurup..hehe~!!

berangan nak nama nih
DIANDRA PARAMITHA SASTROWARDOYO

wakakakaaaa~!!!

farah on September 29, 2009 at 11:11 AM said...

nama saya cuma 11 huruf je.

farah liyana.

:)

ashie023 on September 29, 2009 at 11:17 AM said...

ahhaa...upernye ambe sorang je yg komen dolu...time blom glamer..ahha

ambe kabo doh ke deme..10 je..

ok my adik beradik..
reveal skit kat sini..AHAK!

1)KAMARUDDIN
2)AZMI @ AZMAH
3)ROSDI
4)ROSLAN
5)ROSLI
6)->budak sengal ashie...
7)ROSMIZAN
8)AZEMAN

♥S@R@♥ on September 29, 2009 at 12:41 PM said...

sara ada 8 je..
sy suka nama saya sebab nama saya siti sara..kehkeh

ejdeejasmi on September 29, 2009 at 12:42 PM said...

9 huruf je...huuhu..adik beradik semua xpjg sgt..tak balnce ada pendek ada pjg tapi pompuan mula dari E lelaki carca merba..semua nama mak kasi dan ada sejarah tersendiri..ramai pakai dok kata kuarga emi punya nama cam org indonesia..ceh

Kongsi ye

1. Azrul Erwan
2. Azni Erdatina @ Nur Atiqah
3. Erniwaty
4. Mohd Hafiz
5. Eradiah
6. Emi Erdayu
7. Mohd Saifatul Asraf
8. Erlizawani
9. Mohd Amirul Afnan

fuhsss

flygurl on September 29, 2009 at 1:04 PM said...

sy ade 7 huruf.
kalau campur nama ayah
fuhh..panjang sgt. jenuh nk isi borang.
7 huruf bt 19 huruf
x balance langsung.

nape orang2 dulu suke buat dua nama ada @ kt nama diorg?

Fatt Chin Choy on September 29, 2009 at 1:05 PM said...

aku ada enam jer... nama zaman dulukala pendek2

pari pari syurga on September 29, 2009 at 1:25 PM said...

H.A.N.I.M.





done.


hehehe.. ehh.. kata mau emel alamat? mana? anim dh bg emel add kat komen anim. hehe. takpe2.

baby_thayang@yahoo.com

cahayachenta on September 29, 2009 at 5:55 PM said...

kalo nak panjang RAIHAN

kalo rasa malas nk pnggil pjg, AN sudah...

haha

sI tEDI on September 29, 2009 at 8:21 PM said...

RQ : kongsi no lah kita!

sI tEDI on September 29, 2009 at 8:27 PM said...

xcited are long.. terima kasih ye..

sI tEDI on September 29, 2009 at 8:28 PM said...

ekekekekke kakwatie.. best apa nama tu.

abesh tu akak nak nama apa?

sI tEDI on September 29, 2009 at 8:28 PM said...

betul tu ije... panjang2 dan berbelit2 lidah. ekekekeek

sI tEDI on September 29, 2009 at 8:29 PM said...

beruwang.. nasib baik ada dr x de. ekekekeekke

sI tEDI on September 29, 2009 at 8:30 PM said...

sueanne : kita senasib.. lain semua 2.. aku 1 jek. paling pendek

sI tEDI on September 29, 2009 at 8:31 PM said...

dak zara : puaslah si kosong nak menyebutnya nanti bila akad nikah. ekekekeke

sI tEDI on September 29, 2009 at 8:46 PM said...

mamai : kalau tanpa nama pun x boleh juga!

sI tEDI on September 29, 2009 at 8:48 PM said...

te : ekekekkeke.. nama tu pun masuk ek?

sI tEDI on September 29, 2009 at 8:48 PM said...

ekekkeke sha.. esok anak2 kamu nama kan 2-3 huruf je ok?

sI tEDI on September 29, 2009 at 8:49 PM said...

solehah : nama bermakna dan simple :)

sI tEDI on September 29, 2009 at 8:50 PM said...

ekekkekeke kakrina.. nama saya simple jek..

yg perempuan simple. lelaki agak moden. ekekekekek

sI tEDI on September 29, 2009 at 8:50 PM said...

ye hanim.. nama hanim panjang.. x muat nak tulis atas kertas pos laju. ekekekekke

sI tEDI on September 29, 2009 at 8:51 PM said...

imheppie = mimie :)

sI tEDI on September 29, 2009 at 8:51 PM said...

fir : 8? kalau firdaus 7 jek.. ada nama lain ni..

sI tEDI on September 29, 2009 at 8:52 PM said...

ekekekkeke ms lilies.. kalau time pekse lglah.. nak hitamkan nama..

sI tEDI on September 29, 2009 at 8:53 PM said...

~0~ : ekekekeek... kena panggil full name . baru lah berbaloi-baloi.. ekekekke

sI tEDI on September 29, 2009 at 8:53 PM said...

alahai asilah... simple dan mudah di sebut.

sI tEDI on September 29, 2009 at 8:54 PM said...

wah kakzai. boleh hafal nama dia. siap eja sekali tu. cayalah

sI tEDI on September 29, 2009 at 8:55 PM said...

wah sayu.. teringin nak tahu nama kau yg panjang tu. mesti tensen je bila exam nak hitamkan ruangan nama. ekekekeke.. pastu check byk2 kali takut silap tanda. ekekekke

sI tEDI on September 29, 2009 at 8:56 PM said...

bual kentang... ada nur ye nama.. nur tambah 6 huruf yg biasa tu 9.. ekekekeke

sI tEDI on September 29, 2009 at 8:57 PM said...

lead : nama idaman kamu tu berbelit lidah. nasib baik kamu dah bernikah. ekekekekkek

sI tEDI on September 29, 2009 at 8:57 PM said...

farah : nama kamu walau panjang tp simple dan mudah di sebut!

sI tEDI on September 29, 2009 at 8:58 PM said...

dak ashie : no. 2 tu lelaki ke perempuan?

sI tEDI on September 29, 2009 at 8:58 PM said...

sara : simple dan mudah. senang akad nikah. ekekkeke...

sI tEDI on September 29, 2009 at 9:00 PM said...

emi : nampak simple tp nak sebut payah gak. ekekekke..

sI tEDI on September 29, 2009 at 9:00 PM said...

gadis terbang : itu kena tanya pada kakak ashie. sebab dia pun ada nama @. ekekekekekke

sI tEDI on September 29, 2009 at 9:01 PM said...

FCC : zaman purba ke zaman dinosour.. ekekekekekek

sI tEDI on September 29, 2009 at 9:01 PM said...

hanim : simple..


nanti aku emel k

sI tEDI on September 29, 2009 at 9:02 PM said...

CC : x mo panggil an. takut an...an...jd angg..angg.. ekekekekek

ashie023 on September 29, 2009 at 10:52 PM said...

kakak akulah tedi...azmi @ azmah..panggil kak mi..cam raja azmi plak..kekeke..yg pompuan mesti ader @..ahhaha..ko tau nama aku kan?ok ..jgn cakap kat org..rahsia..muehehe..

Alimaz-Kembara Terasing on September 30, 2009 at 9:33 AM said...

ada apa pada nama....hehehehhheeh

azila...heeeee pendek jer kan....

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting