Monday, September 28, 2009

La|n MacaM sahaJa...

cOrat cOret Oleh : myQza pada 8:30 AM
Bukan satu macam. Bukan dua macam. Bukan tiga macam. Bukan juga bermacam-macam. Tetapi lain macam. Apa yang lainnya?

Suasana mungkin. Selain dari perasaan malas kerana sudah terlalu lama bercuti, persekitaran juga terasa lainnya.

Jika dahulu mula sahaja bekerja selepas cuti berhari raya memang mengujakan. Berbagai jenis kuih muih dan biskut raya yang terletak kemas di atas meja bilik makan di pejabat pemberian staff dan guru-guru. Memang meriah.

Pagi ini aku rasa kosong sahaja. Macam tiada apa-apa. Semua tiada. Kuih raya. Biskut raya. berkaitan dengan rayalah. Zero!!

Kamu pula. Jika ada yang baru mula bekerja hari ini?

Nota kakitanganku : Eh Eh! Baru sedar bekerja di sekolah cina. Siapa yang mahu layan 'mood' raya itu!!! Ha ha ha ha...

41 kUs-kUs:

areQue on September 28, 2009 at 8:44 AM said...

rq dah mula keje hari ni kak..

ahahahahahha..mcm malas je nk mula neh..aahahahhahah

sayu=pilu on September 28, 2009 at 8:47 AM said...

ko nak join contes tuh bleh jea... no hal beb... anta la penyertaan..

ashie023 on September 28, 2009 at 9:07 AM said...

huhu...mintak kat bos, angpau...
ambe ari nih,x bawak kuih raya..member dah bawak bekas dah...so xde mende lagik nak isi..nanti balik jap amik kuih raya,,,,yippie

ber_uwang on September 28, 2009 at 9:37 AM said...

aik tak puas lagi makan kuih raya.. kang cik gu bagi kuih bulan baru tau

♥S@R@♥ on September 28, 2009 at 9:38 AM said...

nnt raya cina mesti dpt bnyk angpau..hehe

kt opis sara ni pun lum nmpk lg kuih rayanye..ingt nak gak merasa kuih raya org..coz kuih raya sendiri dh tinggl habuk je..hehe

ZARA 札拉 on September 28, 2009 at 9:49 AM said...

muahahaha~

keji sungguh~

aku nak hantar diri ke melaka~

nak raya rumah kamu~

Watierman on September 28, 2009 at 9:53 AM said...

hahaa...akak pun nak kata gak...Cikgu Cina manalah nak hidang kuih raya kat Tedi...lainlah kalau Tedi sendiri yang hidang kuih muih untuk dia orang...baru mood tu datang...hahaha!

cHeRyNa PiReS on September 28, 2009 at 10:05 AM said...

mesti macam2 karenah anak murid kali nieh. arghhh...terasa kehilangan pulak:)

selamat hari isnin dan selamat hari raya! semoga ceria yee...

* tumpang lalu di blog nieh:)

@--- Sueanne ----@ on September 28, 2009 at 10:17 AM said...

BOS..BOS..
tengok dak ted ni..
dah cuti 10 hari pun malas nak koroje lagii..

hehehe..Selamat berkeroje ye ted..
khihkihkh..

asilahmuhajer on September 28, 2009 at 10:17 AM said...

sama la di sekolah ni. dahla kuih raye tak bersusun atas meja. baju raya pun tak pakai.. alahai..

Solehah on September 28, 2009 at 10:46 AM said...

ehehe..mood raya dah gone..bawak biskut simpan dlm drawer ja..hehe..

leadleedeea on September 28, 2009 at 10:46 AM said...

ted, raya kat skola lead meriah ok...heheheheeee~!!! gb siap banje kek secret recipe lagi tuuuuuu....hehe~!

Alimaz-Kembara Terasing on September 28, 2009 at 10:58 AM said...

huhuhu ngajaq sekolah cino ko...sian ...

Wanita Itu on September 28, 2009 at 10:58 AM said...

te coti lagi hadeh..

kumpui mood nak keje besok ..

kuih raya pun dah abis nak bawak apa pi opiss nih heeee..

farah on September 28, 2009 at 12:01 PM said...

haha,

kelakar la kamu nie tedi.

apa kata kamu yg bawak biskut dan jamu org lain pula.

:P

ibu_umairah on September 28, 2009 at 12:28 PM said...

selamat bekerja kak.......jgn boring2 yeee

Fatt Chin Choy on September 28, 2009 at 1:16 PM said...

tunggu raya cina lah cam tu

miSs siv on September 28, 2009 at 2:09 PM said...

aku ke kelas hari nih~
mcm ramai lagi pensyarah dr student~
hahaha!!

cahayachenta on September 28, 2009 at 2:11 PM said...

tedi2... awat lagu tu jadinya... laaa.. ko bw je la bskut2 raya ko..

sI tEDI on September 28, 2009 at 3:16 PM said...

gaji dah dapat lom RQ? ekekekeke.. watlah kuiz banyak2..

sI tEDI on September 28, 2009 at 3:16 PM said...

sayu=pilu.. lainlak feel aku tulis surat cinta pd perempuan. ekekekekeke

sI tEDI on September 28, 2009 at 3:17 PM said...

ekekekekeek dak ashie.. bertuahlah kalau bos aku nak bg angpau nanti.. 1 sen pun dia berkira. ekekekeke

sI tEDI on September 28, 2009 at 3:17 PM said...

ber_uwang : kuih bulan aku x makan lah. x tertelan walaupun cantik. ekekekeke

sI tEDI on September 28, 2009 at 3:18 PM said...

ekekekeek x de lah sara. x de dapat. org cina bg ke pada rg yg lom kawen? ekekekekeke...

beli je kuih koci sara. ekekekeke

sI tEDI on September 28, 2009 at 3:18 PM said...

dak zara : jgn lupa hantar sekali kuih muih dan duit raya.. ekekekeke

sI tEDI on September 28, 2009 at 3:19 PM said...

ekekekeke kakwatie.. kuih tinggal serdak. lagipun kuih buat. mana nak sedap. ekekekekekke..s eganlak nak bawak!

sI tEDI on September 28, 2009 at 3:20 PM said...

cheryna pires : perhh nama...

i bukan cikgu yu.. i kuli jek. ekekekekeke...

salam kenal juga..

sI tEDI on September 28, 2009 at 3:20 PM said...

sueanne : bos aku leh lah.. rg cuti dia keje. pastu keje 2-3 jam balik.. itupun kira kerja ke.. angin je aku tgk buku kedatangan dia..

sI tEDI on September 28, 2009 at 3:21 PM said...

ekekeekke asilah. ok lagi tu. jgn x pakai baju dah. ekekekekeke

sI tEDI on September 28, 2009 at 3:21 PM said...

solehah : makan sorang2 ek???

sI tEDI on September 28, 2009 at 3:21 PM said...

umang aii lead : SR tu.... baiknye ati GB :P

sI tEDI on September 28, 2009 at 3:22 PM said...

alimaz : x ngajau.. keroje.. ekekekeke

sI tEDI on September 28, 2009 at 3:22 PM said...

ekekeke te : esok on d way g keje beli je kuih karipap. ekekekeekke

sI tEDI on September 28, 2009 at 3:23 PM said...

alah farah : seganlah.. kita nye kuih raya kuih2 wat sendiri jek.. takut derang x tertelan lak. ekekekeeke

sI tEDI on September 28, 2009 at 3:23 PM said...

ekekekeke ibu_umairah.. boring pun aku gagahi juga.. :)

sI tEDI on September 28, 2009 at 3:24 PM said...

a'a FCC.. leh minta ko duit raya!! ekekekeke

sI tEDI on September 28, 2009 at 3:24 PM said...

ekekeekke miss siv : ponteng kelas ke student tu.. huh!! bersemangat gila lecturer

sI tEDI on September 28, 2009 at 3:25 PM said...

CC : aku nak bawa kuih karipap pun segan. ha ha ha..
aku baru kat sini.. so.. mmg malu2 kucing lah nak bwa apa2..

GiGGLe GaL on September 28, 2009 at 3:51 PM said...

ted, aku siap lupa tingkat lagi ofis aku..wakakak..

sI tEDI on September 28, 2009 at 3:59 PM said...

ekekekeke mrs giggle : ok lagi tu.. aklau lupa jalan ke opis..masaklah ko. ekekekekeke

ustazah dyLLa on September 28, 2009 at 8:02 PM said...

haha...cina upenye...xpela...raya je laa ngn dorg tuh...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting