Tuesday, September 15, 2009

Cut| unTuk BerhOye-hOye!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 10:00 AM
Aku sudah merancang cuti Hari Raya sebelum Ramadhan lagi!! He he he..

Tetapi minggu lepas harapan untuk ambil cuti sederet lamanya musnah. Ini kerana pada 24 September 2009 aku perlu menghadiri Penyemakan BRP di JPM! Sekarangkan BRP akan di turunkan di sekolah dan PPD masing-masing

Jadi aku hanya ambil cuti pada 23/09/2009 & 25/09/2009!!
2 hari sahaja.

Kamu pula? Sudah ada perancangan untuk cuti atau sudah pun di luluskan cuti. Mari kita kongsikan jumlah cuti Hari Raya yang kamu ambil untuk tahun ini!

Nota kakitanganku : Terpaksa kerja di petang raya tahun lepas merupakan kenangan yang paling menyakitkan hati!!

59 kUs-kUs:

@--- Sueanne ----@ on September 15, 2009 at 10:05 AM said...

BRP tue ape ted?..BPR tau la..hihihi

kite???
xamik cuti pun..
cukupla 4 hari cuti sblm tue..
first day raya blh la beraya2x..
second day mesti makan tido makan tido jer kejenya..
lainla kalau blk kmpg..byk tempat nak kena zirah..hihihi

sI tEDI on September 15, 2009 at 10:14 AM said...

BRP = Buku Rekod Perkhidmatan. Selalu gomen je ada ni.. tak tahulah kalau swasta pun ada..

ekekekek... raya ke 4 dah keje lah ek?

PROFkusut on September 15, 2009 at 10:33 AM said...

ok la tu .. 2 harii..
:) dari takde cuti langsung...
ihiks.. boleh buat kuih raya lagi time tu..hikhik

a.z.r.i.n.a.03.07 on September 15, 2009 at 10:35 AM said...

jadiklah kann..janji cuti..

KRina dah apply lama dahhhh...hehehe.

dari 18hb sampai 28hb...masuk keje 29hb.... raya sakannnnn... hahahaha..
(xnak jemput datang umah ker ???)

Watierman on September 15, 2009 at 10:39 AM said...

Salam Tedi & Dak Utih Akak nak siap2 nak balik kampung hari Jumaat nanti meh ambik kad raya kat blog akak ajak kawan2 sama yer!...Selamat hari raya maaf zahir batin!Raya kedua balik Penang...maybe pergi rumah mummy terus atau balik rumah dulu tak pasti lagi!

messyremo on September 15, 2009 at 10:50 AM said...

tedi..

ko nak tau..

aku cuti dari mnggu ni smpai minggu depan..
aku cuti seminggu b4 puasa then seminggu after raya..
hehe..
giler best weh...

p/s saje nk bg ko jeles..=P

farah on September 15, 2009 at 10:58 AM said...

err,
saya cuti 5 hari je.

:D

dr.todak on September 15, 2009 at 11:00 AM said...

WOIT MESSYREMO! BKN TEDI JER JELES, AKU PUN JELES NGAN KO NI..MELAMPAU BTOI CUTI NYER..AKU CUTI ARI JUMAAT NI MASUK KEJE 28 HARIBULAN..KECIANNYER TEDI, SABOR YEK

Softtouch [Hanim] on September 15, 2009 at 11:00 AM said...

sy direct seminggu..jgn jeles.....siap ari jumaat tu (18/9/09) amik 1/2 day jer...:)

Tinie a.k.a Ibu Fatin on September 15, 2009 at 11:04 AM said...

wakakakaka
aku lebih sedih
apa guna cuti sampai 10 hari kalau tak dapat beraya dgn mak bapak

hhhuaaaaaaaaaaaa

ZARA 札拉 on September 15, 2009 at 11:06 AM said...

aku memang cuti kak~

hahaha~

asilahmuhajer on September 15, 2009 at 11:23 AM said...

saye cuti ikut budak sekolah..

budak2 ni suka sangat wat spekulasi. elok2 ppd bagi cuti jumaaat, ada plak dia kata cuti start rabu! hamboi2..macam la balik cari kayu nak masak ketupat!

ejdeejasmi on September 15, 2009 at 11:26 AM said...

ooo kena check buku servis ye....selamat hari raya..emi dpt 3 hari setelah uat muncung panjang sedepa..org simpan cuti bnyk2 tuk raya...deme suh jaga ofis...muncung la emi..last2 dapat..hoye....

pari pari syurga on September 15, 2009 at 11:26 AM said...

cuti raya? tak cuti pun...
buat ape nak cuti lama2? kite bukan budak2 lg nak beraya ke sana ke mari.


tahun lepas ptg raya masih bekerja?
anim dh lali dgn benda tu.. ok jer.
takde masalah pun. takde ape yg nak disakit hati kan. hehehehe.

imHepPie on September 15, 2009 at 11:28 AM said...

alaa mktab pon cuti sminggu je x rock lgsung...

Ms.Lilies on September 15, 2009 at 11:39 AM said...

sila berhoye2 dengan gumbira di hari raya nnt ye :)

mEiZ SHA on September 15, 2009 at 11:46 AM said...

hehehhe
kite cuti dari 18 sampai 27 tedi..:)


raya sakan tau!!
yeah yeah balik kampong..;p

Liliyuli on September 15, 2009 at 11:53 AM said...

wa cuti lama..
nak tahu?
esok wa dah start cuti dah.
wa cuti selama seminggu 5 hari..
sila jeles..hahaha

Solehah on September 15, 2009 at 11:56 AM said...

horeyyy aku dah dapat cuti 23, 24, ngan 25..kalo x cukup nanti amik EL lak..alah EL pun deduct AL gak..eheh..syttt..diam2..

mamai on September 15, 2009 at 11:57 AM said...

aku tk kira cuti approve atau tidak aku tetap cuti seminggu

cintaAnna on September 15, 2009 at 11:59 AM said...

huwa hu wa hua huwa huwaa

itulah weh makcik...bebulan pose ko dah gelak kan aku kan...

ekekkekekeke


kan ke dah kena keja ptg raya...

ashie023 on September 15, 2009 at 12:02 PM said...

ambe 23 dan 23, keje....so lepak kat opis makan kuih raya jelah..ahha

ashie023 on September 15, 2009 at 12:03 PM said...

oh silap tulis kat atas..22 dan 23..hehhe

kuina on September 15, 2009 at 12:30 PM said...

lamanya coti...
enjoy.

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR & BATIN
*Tiada kesalahan yang sengaja dilakukan dan tiada kesalahan yang tak dapat di maafkan.

areQue on September 15, 2009 at 12:39 PM said...

coti ambe jumat ni sampai 28/9 yeyyyyyyyyyy

Wanita Itu on September 15, 2009 at 1:31 PM said...

ihiks..
te sama ngn kak rina ngn dr.todak..

dr jumaat ke isnin minus sabtu ahad isnin selasa sama dengan jumaat rabu khamis jumaat isnin..

senang cakap 5 hari la hee..

miSs siv on September 15, 2009 at 1:54 PM said...

aku cuti seminggu jep..
mungkin akan terlebih dua tiga hari kut..
=p

ladymiaka86 on September 15, 2009 at 2:01 PM said...

jd la cik tedi... dari takde cuti langsung...
kesian kpd sesape yg tak dpt cuti lama2..& juga pd yg langsung tak dpt cuti pd hari raya nanti...

p/s: selamat hari raya cik tedi..mohon maaf andai terkasar bhs sepanjang perkenalan maya kita...

GiGGLe GaL on September 15, 2009 at 2:01 PM said...

dak omar tu nak kene rotan tu.. eksennyer cuti banyakk pastu masuk blajar..periksa.. haha.. nanti bawak dadu masuk hall..ekeke

ted..aku suti..dari 18 smpai 27. 28 aku start keje.. nnt kita berhoye-hoye kat blog ye.. wajib ko wat posting pagi raya..dan aku nak nengok hapdet dari dak utih dan dak itam.. serta dak-serdak lain..ekeke

messyremo on September 15, 2009 at 2:09 PM said...

aku gelak bace komen hot mama gorjes kak GG nih...

tak bole blah,nak posting pagi raya..
nak tgk dak utih,dak itam pkai baju raya r tu..hehe

ayt paling best dak serdak lain..haha

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:29 PM said...

prokusut : aku tak reti nak gentel kuih raya!! ha ha ha ha

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:30 PM said...

kakrina : punyalah lama cuti. ekekekekek.. banyak ke tempat nak pergi tu kak??

alahai.. sudike datang rumah sy yg x seberapa ni hah :P

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:31 PM said...

kakwatie : petang nanti sy amek ye kakwatie.. Hati2 dalam perjalanan...

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:32 PM said...

ko cuti belajar aku tak kira messy.. aku kira yg cuti bekerja..
dush!!! aku x jeels!!

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:32 PM said...

farah : 5 hari JER????

banyaklah tu!!

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:33 PM said...

dr todak : messy tu cuti dr pergi kelas. memanglah boleh tutup kelas lama2.. itu mana aci!!

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:33 PM said...

hanim : hari jumaat BOS aku dah cakap awal nak balik awal. suruh aku jd penunggu opis!

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:33 PM said...

betul juga tu tinie.. aku setuju :(

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:36 PM said...

dak zara : kau aku tak kira.. ko mmg sentiasa cuti :(

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:36 PM said...

ha ha ha.. asilah : derang kalau boleh mmg x nak datang langsung dr minggu ni lagi. ekekekeke

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:37 PM said...

ekekekeke emy : macam tulah aku tahun depan.. pembahagian cuti tidak adil!!

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:38 PM said...

anim : bukan sakit hati sbb x dpt cuti. tp sakit ati sbb pembahagian cuti yg tak adil. sapa kuat bodek ketua dapat cuti lama. aku yg jenis melawan ni ekan keje ptg raya. Ekekekekeke

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:38 PM said...

rocklah tu imhippie .. dr x cuti langsung. ha ha ha

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:39 PM said...

lilyuli : bio betiik? balik tampai sampai cuti seminggu 5 hari?? aku ingat balik sabah sarawak jek cuti lama. ekekekekek

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:40 PM said...

solehah : AL tu short form apa? selalu EL. ekekekekeke

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:40 PM said...

huh mamai : ganas!! nanti kena tindakan lari dr tugas! ha ha ha

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:41 PM said...

ms lilies : selamat bergumbira

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:41 PM said...

meiz sha : ye!! mmg sakan tu! lama bebenor tu!! ekekekeke (dgn nada jeles)

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:42 PM said...

itu dululah anna :P sekarang mungkin tidak!

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:43 PM said...

dak ashie : coollah keje hari raya ke 3 :P

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:43 PM said...

ku ina : selamat hari raya juga. maaf zahir dan batin!

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:44 PM said...

ekekekek lama juga tu te. ekekekekeke... Alhamdulillah dapat cuti!!

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:45 PM said...

isnin pun cuti lagi ke RQ?? wah!! lama!! jeles ni!!

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:46 PM said...

miss siv : ko pandai2 je nak terlebih 2-3 hari.. x elok tau! hi hi hi!!

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:46 PM said...

cik sue : ye! bersyujur betul dapat cuti dr yg x dapat.
Salam aidilfitri cik sue.. samala kita!!

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:47 PM said...

ekekekke mrs giggle : InsyaAllah.. tapi rasa pagi ra amcam kebz.. aku cuba. ekekekekeek

sI tEDI on September 15, 2009 at 2:48 PM said...

ekekekeke messy.. dengki lah tu!! buweeeekkk!!

pari pari syurga on September 15, 2009 at 4:54 PM said...

klau ckap psal pembahagian cuti mmg tak adil...
anim punye citer lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sakit hati.
(sila kira brape byk sakit hati)


mls nak citer jer..
silap2 nti anim ponteng jer..
lantak diorang!

sI tEDI on September 15, 2009 at 9:57 PM said...

ekekekeke ye lah anim.. kita org kicik2 ni selalu kena tindas.. ekekekke

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting