Saturday, October 10, 2009

Aduha| Dak Ut|h....

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:33 AM
Photobucket

Aduhai.... Dalam pukul 4.30 pagi tadi dia balik dalam keadaan yang luka-luka. Yang paling teruk dekat tepi mulut itulah. Di hujung kening dan juga kaki. Keadaan diri juga kotor

Semua berdarah dan darah masih basah. Dia balik terus tidur. Aku sempat cuci luka dia. Dia diam tidak mendengus, mungkin tidak berapa sakit.

Aku tidak dengar dia bergaduh. Atau aku terlalu lena sehingga tidak sedar? Maaf Dak Utih. Jika tidak aku pasti sudah bantu meleraikan.

Seminggu dua ini pun dia sudah jadi kucing jantan biasa yang keluar merayap.

Nota kakitanganku : Walau dia sudah berusia 2 tahun aku masih merasakan seperti 5 bulan.





26 kUs-kUs:

GiGGLe GaL on October 10, 2009 at 7:43 AM said...

alamak..dak utih ni..baru je hari tu bos ko mandi kan ko... dah comot... hmm.. ted, klu bley g beli antiseptik kat petfamilyshop tu... pastu ko spraykan.. segera supaya elak bernanah dan bengkak.

smoga dak utih sihat selalu.. sabar ye ted.. biasa la..bela jantan mmg cam ni..

cHeRyNa PiReS on October 10, 2009 at 7:45 AM said...

protective tul ko ngan utih. maybe ko kena jalan2 sket kat kawasan kejiranan...sha takut ada anjing or manusia2 yang suka pukul kucing.

sha takde kucing, tp ada satu kucing sha panggey Gomok. ada org dengki gi potong kaki dia...

kesian utih....rest...jgn kuar2 ek:)

Samaira on October 10, 2009 at 7:49 AM said...

hmm betul tu kate org atas ni
ade manusia gila yg suka2 dera kucing
benci btol huh..

PAP on October 10, 2009 at 7:59 AM said...

alahai ciannye dak uith...ni mst kucing jantan kn...hmmm besa la tu kt umah sy pun ada mak sy bela kucing. yg slalu balik luka-luka mst si jantan..nak tjk hero la ktakan.hehehe

PROFkusut on October 10, 2009 at 8:03 AM said...

tediiiiiiiiiii
sobbs nape ngan dak utih nih?
cian dier... :(
bergaduh la tu kalo dah cedera sana sini..

al-lavendari on October 10, 2009 at 8:51 AM said...

sama lah macam perasaan ayah kat anak, walau dah berusia 30 tahun, rasa masih seperti 3 tahun !

ASYIQ on October 10, 2009 at 9:10 AM said...

Cian dak utih...asyik luka2 jek.

Jadi mcm Bulat....kalau dah kalah tak payah kluar rumah...haha. Pengecut.

fiD on October 10, 2009 at 9:20 AM said...

pekate kamu ikat dye saje,, m,tp xbek plak eek...

Softtouch [Hanim] on October 10, 2009 at 9:37 AM said...

kesian dak utih...mangsa buli ke dia tu?letak ubat yer dak utih..letak minyak gamat ker

sue_pinky on October 10, 2009 at 10:30 AM said...

hish si utih ni..
tp kn kucing sue dlu
pernah balik umh dgn sblh bdn dia mlecur
xtau la makhluk mne yg siram air pns kt dia..
kesian...
dia mati pn jauh dr umh..
sgt sedih..=(
jge si utih baik2 tau..

♥S@R@♥ on October 10, 2009 at 11:03 AM said...

ciannye si utih ni..kalau lah manusia yang melakukannye harus direjam manusia itu..grrrr..

Koyuki on October 10, 2009 at 11:06 AM said...

kesian..

cpt sembuh ye!

=D

ZARA 札拉 on October 10, 2009 at 11:18 AM said...

alahai~
ciannya beliau~
huhuhuhu~

kuina on October 10, 2009 at 11:33 AM said...

lor... bergaduh la tu...
ciannya..

[biru][pink] on October 10, 2009 at 12:18 PM said...

dak utih bergaduh nak menjaga kawasan dia tak?

imHepPie on October 10, 2009 at 12:39 PM said...

iskk..mesti sakit neh..ciannya..

nj on October 10, 2009 at 12:56 PM said...

sitedi....
Kesian kat dia...kena selidik arah tujuan dak utih tu...jgn keluar sebarangan...nanti gaduh lagi...

ashie023 on October 10, 2009 at 2:19 PM said...

uh?gansta paradise...dak utih..aduyai..dak utih, ko g gaduh mane nih?sampai luka2 camtu..aduyai...kene pantau lebih skit nih...
tapi biasalah...dier kene ader experience skit...biasakan lasak skit..lama2 dier ok ah tuh..meuhehe..

mamai on October 10, 2009 at 2:32 PM said...

aku tak benarkan bob keluar malam dah sekarang nie.

miera a.k.a merr on October 10, 2009 at 6:05 PM said...

uwaaa... cian bangat sama dak utihhhhh...sob sob..
get well soon dear...

lupie on October 10, 2009 at 6:05 PM said...

Get well soon little Dak Utih ...

cintaAnna on October 10, 2009 at 7:26 PM said...

aduh aduh tolong cepat2 ko gie bawa klinik...
aku terkenang coobee ni...

Buat aku nak nangis

umi_e on October 10, 2009 at 7:36 PM said...

sebab tak sanggup melihat kucing2 bergaduh maka kak e 'kasi' semua kucing2 yang ada di rumah - lega sebab tiada pergaduhan untuk membuktikan kegagahan...

Nakamura Kazuki on October 10, 2009 at 10:30 PM said...

bahawa juga tu tedi..tak bawa gi jumpa doctor haiwan ke?

Fatt Chin Choy on October 11, 2009 at 12:37 AM said...

huhuhu
siapakah kucing jahat yg kacau pujaan kami tu

Watierman on October 12, 2009 at 8:17 AM said...

Salam Tedi..sorry baru berkesempatan membaca n3 yg terlepas....namun inilah risiko membela kucing kampung..jantan lak tu...tak ada lah perkataan..jangan kasi dia keluar...sebab itu dah nature kucing tersebut....lainlah kalau kucing yang long hair ni...memang kerja makan tidor jer...main pun...bola berloceng...macam anak2 org aristokrat..hahaha...Namun Tedi kena tabah yer Dik...moga Dak Utih sentiasa dilindunginya...Amin!!

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting