Tuesday, October 20, 2009

Amb|L StaFF BarU, T|Dak Ber|tahU akU! MaraH sanGaT!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:15 PM
Okey!! Emosi adalah sangat marah. Ambil staff baru. Habis itu, aku mahu letak di mana? Mengapa tidak bebincang terlebih dahulu. Ini memang mendatangkan kemarahan. Marah gila sudah!!


Sudahlah baru. Pemalas!! Hari pertama kerja sudah tidur!! Aku 'hangin' betul!! Aku memang ingin menegur sikapnya yang agak kurang ajar itu. Tapi aku sendiri tidak mengenali beliau. Macam mana aku mahu menegur? Takut juga beliau ada kroni-kroni di sini. Masak aku di kerjakannya nanti.


Makan di dalam bilik pejabat? WTH ini!! Macam berkelah. Nasib baik tiada mangkuk tingkat segala. Aku yang senior ini pun, tahu jaga kebersihan bilik sendiri. Dia yang baru masuk hari pertama sudah boleh bersuka ria segala. Makan gaji buta???


Aduhai!! Kuatkanlah hati aku melayan karenah dia untuk hari-hari yang mendatang. Berkongsi bilik lagi. Ini baru satu hari!! Aku sudah teruji begini.


Terasa ingin mencuri-curi ambil gambar beliau dan tepekkan di sini. Biar orang atasan tahu, staff baru yang mereka hantar perangai memang sangat keji. Tetapi aku takut niat aku akan di ketahui.. Isk!!


Buntu!! Tidak tahu apa yang ingin aku buat. Terasa malas ingin ke pajabat bila terlihat kelibatnya nanti. Tiada semangat!!


Tengoklah esok macam mana...


Nota kakitanganku : Jangan menyampah sangat, nanti jadi suka. Itu kata oranglah. Aku tidak kata apa-apa.





48 kUs-kUs:

miera a.k.a merr on October 20, 2009 at 7:39 PM said...

kakak tedi.. makhluk itu berjantina ape??

haish...sbr yekk... klu xtahan sgt jek... lempang laju2... biar senget tlinga dia...ehe

Ayu on October 20, 2009 at 7:43 PM said...

tepek je gamba dia .. boss bukannya tau pun.. sbb boss ko tu x guna tenet nya..

NuR on October 20, 2009 at 7:44 PM said...

lelaki ke cik tedi?
huhu...

mkn dlm pejabat?
huhu..
teringat pula kat kanak2 ribena.
kena sound sbb suka mkn dlm kelas time rehat..
hukhuk...

Alimaz-Kembara Terasing on October 20, 2009 at 7:48 PM said...

misti staff lelaki kan

Faarihin on October 20, 2009 at 7:49 PM said...

salam.. ha.. betul2.. jangan menyampah kat orang.. ala cik tedi.. amik je pic dia.. pastu tgk dlu dlm seminggu or dua minggu ni.. kalau tak brubah jugak.. report kat boss.. camne plak tak tau de staff baru.. ish2.. mesti pekerja baru tu guna kabel ni.. hahaha.. (^__^)

oranglidi on October 20, 2009 at 7:57 PM said...

cakap elok2 dgn dia.. dia x tahu kot. cuba pndang dari segi lain.

lgpun lu x tau latar dia tu kan? mane la tau dia mmg sgt2 prlukan krja tu.. mane la tau die ... ntah..

wa cakap sbb wa pnah jadi pekrja. hehe. dan prnah dipandang mcm lu pndang dia. hehe.

hakikatnya, masa tu wa byk x tau.

F a N T a S Y on October 20, 2009 at 7:57 PM said...

haih..
ade ke patut tido makan dlm pejabat,,

tade sifat bertanggungjawab langsung
apalahh..

takkn kat situ tade CCTV?

leadleedeea on October 20, 2009 at 8:06 PM said...

ted...cepat tempek gambo dia..aku mmg teringin nak tgk makhluk big foot neh..huh~! (marah ok)

PROFkusut on October 20, 2009 at 8:31 PM said...

huehueheuheuheu
jaga2 tedi.. kang lama2 jadi suka!!!
;)

anak_singa on October 20, 2009 at 9:05 PM said...

erk....terkejut singa (beruk)... 1st day leh tdo ek? ada keja kosong lg x? lau ada bg tau anak singa ek..haha

Watierman on October 20, 2009 at 9:19 PM said...

Salam Tedi...kamu diuji lagi yer...Sabar yer Dik...Kita ambil one step a day...we'll see what happen tomorrow...jangan cepat melatah...may be org baru itu fresh..sgt2..without any experience kerja...so tak tahu tatasusila di pejabat....or maybe dia berbangsa lain...yang adat budayanya lebih bebas..apatah lagi bila berada di persekitaran sek.Cina...maybe dia yg merasa Tedi yang minority kat situ...Akak juga kurang jelas...tapi ini andaian2 akak aje!
Jgn marah yer Tedi...kalau akak salah faham situasi nya!

imHepPie on October 20, 2009 at 9:37 PM said...

lelakikah itu??ade can haha

Samaira on October 20, 2009 at 9:45 PM said...

btol2 jgn benci sgt bahaya hehe

eyena on October 20, 2009 at 9:53 PM said...

haish..!! lelaki ke pompuan.. kalau lelaki silap2 nanti dia ngorat tedi terus cair kang.. haha

flygurl on October 20, 2009 at 10:33 PM said...

letak je gambo staff baru tu kt blog tedi ni..

sabor ekk tedi..

mamai on October 20, 2009 at 10:56 PM said...

biarkan dulu tengok reaksi dia macam mana kalau tak ada perubahan hahaha kena kreaif la nampaknya

ASYIQ on October 20, 2009 at 11:03 PM said...

Isyyyy...episod ni baru bermula ke?

Sabo tED...tarik nafas dlm2...hembus....tenangkan fikiran.

Lepas ni mesti ada jln keluar...insyaAllah.

cik ian@aH Lian~ on October 20, 2009 at 11:29 PM said...

tedi2,
eh2...ensem tak?
ker jelita?
ker macho macam ian?

ZARA 札拉 on October 20, 2009 at 11:35 PM said...

1st day dah tido?!

wth?!

SUXX on October 20, 2009 at 11:36 PM said...

Baru masuk suda tido? apakah ?

selesa sungguh, ada kosong?

sI tEDI on October 21, 2009 at 12:10 AM said...

miera : jantan

sI tEDI on October 21, 2009 at 12:10 AM said...

ayus : esok aku tepek

sI tEDI on October 21, 2009 at 12:11 AM said...

nur : jantan

sI tEDI on October 21, 2009 at 12:11 AM said...

alimaz : yup

sI tEDI on October 21, 2009 at 12:12 AM said...

faarihin : a'a.. dia guna kabel. panjangggggggggg kabel dia..

sI tEDI on October 21, 2009 at 12:12 AM said...

orang lidi : kalau aku cakap dia diam jek.. macam mana?

sI tEDI on October 21, 2009 at 12:12 AM said...

fantasy : dia mmg tidak bertanggungjawab. tiada CCTV

sI tEDI on October 21, 2009 at 12:13 AM said...

lead : esok aku tepek! Tunggu!

sI tEDI on October 21, 2009 at 12:13 AM said...

proffy : hampir jek..

sI tEDI on October 21, 2009 at 12:13 AM said...

anak singa : boleh aply!!

sI tEDI on October 21, 2009 at 12:14 AM said...

kakwatie : sob sob sob!! terima kasih kak.. nasihatmu ku kenang!!

sI tEDI on October 21, 2009 at 12:14 AM said...

mimie : yuP! nak aku rekemenkan kat ko?

sI tEDI on October 21, 2009 at 12:14 AM said...

samaira : mmg bahaya!

sI tEDI on October 21, 2009 at 12:15 AM said...

eyena : jantan

sI tEDI on October 21, 2009 at 12:15 AM said...

gadis terbang : esok aku akan letak!

sI tEDI on October 21, 2009 at 12:15 AM said...

mamai : yuP! aku akan jd kreatif!!

sI tEDI on October 21, 2009 at 12:16 AM said...

cikgu asyiq! Terima kasih!!

sI tEDI on October 21, 2009 at 12:16 AM said...

cikgu ian : sangat ensem!

sI tEDI on October 21, 2009 at 12:16 AM said...

dak zara : sila sunatkan beliau!

sI tEDI on October 21, 2009 at 12:16 AM said...

suxx : ada. Mau?

zaradgreat on October 21, 2009 at 12:20 AM said...

wah! mesti bukan orang kampung kita kan>? klo orang kampung kita tak cenggitu. hahahhaa.

ye ye oooo laaah

farah on October 21, 2009 at 12:24 AM said...

aiyak.

kena kongsi bilik ke?
dgn lelaki camtu plak.
sabar lah ted yer.

isk isk.

sI tEDI on October 21, 2009 at 12:31 AM said...

zaradgreat : x sempat nak berkenalan!!

sI tEDI on October 21, 2009 at 12:31 AM said...

farah : apakan daya

oranglidi on October 21, 2009 at 1:09 AM said...

itu 'kalau' dia diam. 'kalau' dia x diam?

hm.. mane2 lh tedi.. pilih yg trbaik.

sI tEDI on October 21, 2009 at 12:43 PM said...

org lidi : hehehe

Fatt Chin Choy on October 21, 2009 at 12:51 PM said...

barulah 'ceria' hari2 kat pejabat mu

sI tEDI on October 21, 2009 at 4:11 PM said...

he he he FCC.. beliau sudah pergi.

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting