Monday, October 05, 2009

Har| |n| k|Ta BerTemU, esOk T|Dak TentU Lag|.....

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:50 PM
Photobucket

Budak-budak ini sedang menyusu bila aku datang tengah hari tadi.

Photobucket

Alhamdulillah nampak sihat semuanya.

Photobucket

Tengok! Masih sempat dia menunjukkan kemahiran memanjat dengan aku.

Photobucket

Kucing-kucing yang lain.

Photobucket

Kucing ini besar gila, suara nyaring gila, gigi tajam gila. Semula gilalah!! Geram aku tengok!!

Aku tidak boleh lama. Maklumlah akukan dramatis airmata. InsyaAllah tidak tahu bila tapi jika berupaya aku akan datang lagi. Sebelum balik aku menghulurkan sedikit sumbangan dalam bentuk wang dan makanan kucing.

Sementara menunggu AG buka, kita makan dulu.

Photobucket

Makan McD di bangunan Fajar . Banyak gila set ini sampaikan aku tapau dan sambung makan kentang goreng dan sundea dalam kereta. Ha ha ha ha..

Photobucket

Dapat juga aku gelas McD ini. Asyik 'usha' di iklan Nuffnang sahaja.

Masih belum jumpa ikan sebenar-benarnya ikan.

Photobucket

Jadi tambah sedikit lagi makanan. Ikan sardin yang betul-betul cap ayam. RM 2.20 setin. Ha ha ha.. itu untuk Dak Kimo yang kuat makan.

Nota kakitanganku : Hari ini gigih basuh kereta sendiri. Siap guna mesin hampagas lagi!! Jimat RM 10.00. Emak cakap 'Tutuplah 'car wash' macam ni!!' He he he...





48 kUs-kUs:

QieFLy si Dolce on October 5, 2009 at 8:09 PM said...

ahhahaha.....lepas rindu dapat jumpa ibu oyen

sI tEDI on October 5, 2009 at 8:18 PM said...

Alhamdulillah qief!! tapi x boleh pergi selalu. nanti rasa susah hati n macam berat nak lepaskan..

Watierman on October 5, 2009 at 8:41 PM said...

Salam Tedi...at least they are well fed there...you have to let them go....but mereka tetap dalam ingatan kan???....wah lepas ni..Bonda pulak minta stock ikan dalam tin tu dari Tedi...hahaha..dah nak jadi mini market dah ni!

mEiZ SHA on October 5, 2009 at 8:48 PM said...

hehhee
banyak nyer mei mei awak..:)

comel2
:P

a.z.r.i.n.a.03.07 on October 5, 2009 at 8:51 PM said...

lepas gak rindu ek..


ni xboley jadik niy...kena gi McD gak...


penat giler bila cuci sendiri tapi berbaloikan ... kat kedai kang adalah tang2 tersemunyik tu tak kena...berbuku jer kat hati...

cakap jer.. tp masa bulan pose ari tu antar kat kedai gak...hehehe

imHepPie on October 5, 2009 at 8:52 PM said...

pasni basuh keta sorong aku lak ehh

sI tEDI on October 5, 2009 at 8:58 PM said...

kakwatie : leps ni kena jarang2 pergi sana. sebab pergi je mmg ada drama swasta.. aduhaiiii...

dulu mmg bagi derang 100% whiskas tin. tapi dalam 6-7 bulan je lah.. kos tinggi sbb mereka makin membesardan kuat makan. ekekekeke.. itu yg tukar kpd ikan.

dah try cari dari tesco membawa ke giant ke mydin.. x de ikan. paling murah kembong rm 9.90 sekilo. alahai..

sI tEDI on October 5, 2009 at 8:58 PM said...

meiz sha : Itu di SPCA. :)

sI tEDI on October 5, 2009 at 8:59 PM said...

ekekeke kakrina... jarang basuh sendiri kakrina. tapi tadi tgk mendung jek.. kalau antar car wash then ujan.. lg x berbaloi. ekekekeke

sI tEDI on October 5, 2009 at 8:59 PM said...

ko antau kat aku mimie!

sharamli on October 5, 2009 at 9:05 PM said...

uish..sum0nya gila erk..
naseb baek 0tak 0k kn...hu3

sI tEDI on October 5, 2009 at 9:06 PM said...

ekekekek sharamli.. pandailah tu...

@--- Sueanne ----@ on October 5, 2009 at 9:14 PM said...

ted..

kucing2 kt luar sangkar tue belaan orag tue ke??..oklaa..budak2 tue ok..lega rasenya..

ehh..kat sane pun ada fajar ek??..hihihi ingat kt kepong jee...:p

setin sardin tue tahan brape lame ted?..gaul2 ngan nasi x??..

dah lame xberaksi kt sini..byk lak kite tanye..heheheh

sI tEDI on October 5, 2009 at 9:25 PM said...

sueanne : banyak juga kucing2 kat SPCA ni.. lebih 50 ekor kot.. tak leh dok lama2 x sampai hati dgr derang mengiaw2..

fajar kat sini dah tutup dah.. buat the store. tp x laku. x de org...

sardin ni baru je try ni.. dak kimo je leh layan sardin.. dak2 lain mau yg ori macam whiskas.. alahai..

satu hari mau setin.. x gaul nasi... sbb derang x makan. pernah wat dulu.. sayang jek..

ingat lepas ni nak try gaul balik. ekekekekeke...

ashie023 on October 5, 2009 at 9:49 PM said...

mcm arnab aku je...panjat macam tuh..

sI tEDI on October 5, 2009 at 10:00 PM said...

ha ha ha dak ashie.. apa nama arnab ko dak ashie?

miSs siv on October 5, 2009 at 10:20 PM said...

uhh!!
dari hari tuh aku nak gelas mcD tuh!
belum dapat lagi..
ted|~~
ko syg aku tak?
kasi ah gelas tuh kat aku~
=p

sI tEDI on October 5, 2009 at 10:24 PM said...

miss siv : ko nak ke? meh lah amek by hand.. ekekekkekeke

DaliaLiyana on October 5, 2009 at 10:37 PM said...

wahhh..mmg suka kucing tul tedi ni...
bg sekor leh?? hehehe..

umi_e on October 5, 2009 at 10:42 PM said...

ikan sekarang nahal... sebab tu kak e beli wet food dalam tin tu - tukar2 jenama ;)

* cuba beli dalam big quantity sure dapat discount banyak sikit...

sI tEDI on October 5, 2009 at 11:07 PM said...

ekekekekek dalia... gambar2 atsa tu kat SPCA!!

sI tEDI on October 5, 2009 at 11:08 PM said...

betul tu kak e.. ikan susah nak dapat. kalau ada mahal. tu yg pakai tin pulak.

Ayu on October 5, 2009 at 11:11 PM said...

fuhh.. AG tu apa?

miera a.k.a merr on October 5, 2009 at 11:15 PM said...

macho lar si tucen serba gila tu.... tgk cm nk terkam jek...~

maiyah on October 5, 2009 at 11:16 PM said...

mmg meriah ngan kucing gitu, kucing yg sy moncol dpn umah tu dah gemuk n bulu dah lebat, comel lak:)

PROFkusut on October 5, 2009 at 11:23 PM said...

wahhh sedeynyer ....
tedi baik gila...! :)

Wanita Itu on October 5, 2009 at 11:30 PM said...

ted|,

kalu kiter nak amik kucing kat SPCA tu la diorang bg ker eh?

aien~s corner on October 5, 2009 at 11:46 PM said...

aien pn de dpt gelas cm 2 bru2 ni..hehe

sI tEDI on October 5, 2009 at 11:54 PM said...

AYUS : jABATAN AKAUNTAN NEGARA. ANTAU GAJI !! EKEKEKEK

sI tEDI on October 5, 2009 at 11:55 PM said...

miera : mmg macho..kat spca tu byk kuceng2 macho!!

sI tEDI on October 5, 2009 at 11:56 PM said...

ALhamdulilah kak maiyah.. berkat kucing terbiar!

sI tEDI on October 5, 2009 at 11:57 PM said...

eh eh.. proffy.. itu semua kucing kat spca lah. ekekekek

sI tEDI on October 5, 2009 at 11:57 PM said...

te : mmg di alu2kan sangat. aku tgk kucing2 kat sana.. semua cantik2. gemuk2...

♥S@R@♥ on October 5, 2009 at 11:59 PM said...

suspen je bila baca tajuk..hehe

p/s : klu dekat leh basuhkan kete sara sekali..hehe

sI tEDI on October 6, 2009 at 12:02 AM said...

aien : aku baru satu.. x yah kumpul banyak2// bertambah gemuk aku nanti..

Ries Lee on October 6, 2009 at 12:21 AM said...

aku ader gak glass cocacola tu..
tp dapat mase mkn domino la...

sI tEDI on October 6, 2009 at 12:37 AM said...

he he he.. alahai.. dah dapat dulu yek!

Fatt Chin Choy on October 6, 2009 at 1:04 AM said...

nanti ada org ambil ke kucing2 kat situ

farah on October 6, 2009 at 1:30 AM said...

makanan utk dak kimo mcam2 ada ya.

:)

Softtouch [Hanim] on October 6, 2009 at 9:03 AM said...

he he he he mmg sardin cap ayam..nasib baik dak kimo xmemilih....

dah agak mesti tedi ade buat drama air mata...:)

Alimaz-Kembara Terasing on October 6, 2009 at 9:27 AM said...

sep la basuh keta sendiri...betoi tak...

GiGGLe GaL on October 6, 2009 at 9:30 AM said...

ted, sedangkan aku yg membaca ni pon bley jadik dramatis.. aku tataw cemana ko bley kuat ati pegi tengok semula koceng2 tu.. Aku doakan ko ni diberi 150% kebaikan dunia dan akhirat..

ted, tolong datang klang..cucikan kereta aku..aku dah beraturkan siap2 dah..ekekekeke.. bawak skali hampagas ko tuh ngeh ngeh ngeh..

sI tEDI on October 6, 2009 at 9:49 PM said...

FCC : ada yg ambil. ada yg tak :(

sI tEDI on October 6, 2009 at 9:49 PM said...

farah : mereka semua x makan nasik. jd mmg perlu banyak kalau beli ikan..

sI tEDI on October 6, 2009 at 9:50 PM said...

hanim : kimo x makan sardin tu.. sungguh! x tau kenapa. sardin murah...

hanim.. sesiapa pun yg ergi SPCA tu mesti tersentuh sgt hati..

sI tEDI on October 6, 2009 at 9:50 PM said...

alimaz : basuh sendiri kalau ujan x nyesal..

sI tEDI on October 6, 2009 at 9:51 PM said...

mrs giggle : aku kalau boleh mmg x nak pergi... mcm x sampai hati je nak tgk..



hampagas lah ko suruh aku basuh kete pulak!!

ustazah dyLLa on October 8, 2009 at 5:55 AM said...

bgus laa tuan yg jaga anak2 kucing 2...nmpk mmg sehat pun...

p/s: xpenah hntr carwash spnjg beli kete...dr 2004 till now, sume dibasuh sendri, polish sendri, vacume sendri...terlebih rajin nih...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting