Wednesday, October 07, 2009

TemPaT JatuH Lag|kaN D| KenanG....

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:20 AM
Aku di lahirkan di Negeri Melaka.

Di besarkan di Negeri Sembilan hampir 10 tahun.

Kembali menetap di Negeri Melaka sehingga kini tetapi belum tentu selamanya.

He he he he...

Okey!! Kepada kamu, sila nyatakan

i. Di mana kamu di lahirkan?
ii. Di mana kamu di besarkan?
iii. Kini kamu menetap/tinggal di mana?

Sekurang-kurangnya aku tahu kamu di mana sekarang. Ingin menyebut secara detail pun boleh hanya mahu menyebut negeri juga aku terima.

Terima kasih.

Nota kakitanganku : Inikan pula tempat bermain.....







57 kUs-kUs:

GiGGLe GaL on October 7, 2009 at 7:23 AM said...

Aku dilahirkan di Hospital Pantai Kuala Lumpur.. So, aku orang keyhell ler..

Di besarkan di KL dan Selangor.. ekeke.. kenapa? kerana 2 bahagian umur aku separuh di KL dan selebihnya selangor sehingga kini..

Dak utih?

dotblogspotdotkom on October 7, 2009 at 7:53 AM said...

dapat elaun ke kalu pakcik jawab nih?... @ dapat chenta dari tuan blog nih... huhuhu mmg tak menahan..

lahir kat kuantan

besar kat kuantan... bapak pencen... balik lipis... tkt 5 sekolah kat kuantan... lps tu keje kat key ell.. start keje dari tahun tuan blog nih lahir... hingga le tuan blog nih pandai menulis blog... huhuhuhuhuhuhu....

menetap di S.A - South Africa.... huhuhuhuhuhu keje menjaga singa2 tua yang sensitip perasaan nye.... huhuhuhu

dotblogspotdotkom on October 7, 2009 at 7:53 AM said...

tpt jatuh lagi di kenang... nih kang plak..tempat bercinta... hulaweyy mmg tak menahan....

ween on October 7, 2009 at 7:59 AM said...

lahir di HBM,
dibesarkan d Mlk.
skrg menetap d Bt Berendam.
arrr. mmg anak mlk sejati.
huahu3 :DDD

~0~ on October 7, 2009 at 8:17 AM said...

salam kak
sy anak jati kelantan..
skang je keje dan menetap di kl...
sampai bila xtau lagi..

itafukada on October 7, 2009 at 8:21 AM said...

b4 aku jwb..nak ngomen komen pakcikdot itu..mmg xmenahan pakcik ni tau.hikhik..uiks??org kuantan gak ea pakcik??sekapal la kiter.hikhik..

ita org kuantan.lahir kat spital beso kuantan.dibesarkan kat kuantan jugak..
tp start amik dip lak kat bangi, pastu degree kat melaka, pastu laa ni tersadai kat bangi semula..hikhik..

ape2 pun kiter ttp org malaysia.xgitu??hikhik..

Solehah on October 7, 2009 at 8:25 AM said...

dilahirkan di kedah
dibesarkan di kedah, perlis, penang.
sekarang di kl. :)

ZARA 札拉 on October 7, 2009 at 8:34 AM said...

i. Di mana kamu di lahirkan?
ii. Di mana kamu di besarkan?
iii. Kini kamu menetap/tinggal di mana?

i - Muar Johor~

ii - Muar, Johor~

iii - Muar-Ledang, Johor~

hahaha~

umi_e on October 7, 2009 at 8:37 AM said...

i. Di mana kamu di lahirkan?
Hospital Kandang Kerbau (KK)

ii. Di mana kamu di besarkan?
Singapura/Malaysia

iii. Kini kamu menetap/tinggal di mana?

Bandar Baru Bangi, Selangor

eyena on October 7, 2009 at 8:55 AM said...

hak2.. meh2 aku nak jawab..

1- aku dilahirkan di KEDAH
2- dibesakan di KEDAH
3- menetap di KEDAH belajar di KL..

hihi bakal kahwin dengan orang bukan dari KEDAH.. uwaaaaaaaaaa

ikan emas on October 7, 2009 at 8:55 AM said...

tempat bermain - 08
tempat jatuh - 10
tempat makan - 05

Softtouch [Hanim] on October 7, 2009 at 9:07 AM said...

dilahirkan di hospital besar kuala lumpur

di besarkan di gombak

kini menetap di Sg Buloh...

sharamli on October 7, 2009 at 9:21 AM said...

sama mcm eyena...
tp blaja kt j0h0....

Alimaz-Kembara Terasing on October 7, 2009 at 9:23 AM said...

salam....
tempat lahir perlis
di besarkan di perlis
tempat belajaq perlis
sambung belajaq polimas kedah
kawin dgn org arau perlis
tinggal la ni kat arau perlis
kerja pun kat arau perlis
bak kata pepatah....anak jati perlis la ni....

hubby jugak sama seperti yg diatas
cuma dia tambah pernah bekerja di peneng....

haaa amacam detail tak.....

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:25 AM said...

mrs giggle : keyhell gila ni. sume keyhell!!

Tinie a.k.a Ibu Fatin on October 7, 2009 at 9:26 AM said...

i) aku lahir di Hospital K.Kinabalu Sabah

ii) membesar kat Sabah

iii) NOW, menetap kat KL (sbb kawin org KL muahahaha)

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:27 AM said...

AMBOI PAKCIK : over na....

kekekekekeke... dah jd org key ell jgn lupa lak org kampung kat kontan ye pakcik....


tempat bercinta tak kenang sangat aku ni pakcik, tempat putus cinta mmg aku kenang!

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:28 AM said...

alahai ween org melaka ke? baru tahu ari ni... org pengkalan batu ke?? kat sana rumah cantik2.. :)

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:29 AM said...

~0~ : Selagi rezeki ada di KL..

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:29 AM said...

itafukada : org kontan gak..
ame degree kat mane tu? Utems ke?

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:30 AM said...

solehah : mmg org utara lah ni.. :)

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:30 AM said...

dak zara : nanti tawen bukan dgn org muar kan? ekekekekekek...

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:31 AM said...

kak e : hospital kandang kerbau tu kat singapore kan?
pernah kawan buat lawak.. dia kata dia lahir kat kandang kerbau. he he he...

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:31 AM said...

aina : akhirnya ko akan keluar juga dr kedah.. kui kui kui...

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:32 AM said...

aduhai ikan emas : puas lak aku nak cari kod negeri tu.. ekekekekeek

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:32 AM said...

hanim : selangor + keyell lah ni..

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:33 AM said...

sha : ekekekekeke... semua sama?? oOOOo... calon somi pun bkn org kedah lah .. ekekekekee

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:34 AM said...

alimaz : cayalah... serba perlis.. ekekeekek.. aku lom sampai perlis lagi...

Mawar_berduri on October 7, 2009 at 9:42 AM said...

lahir kat Beruas, perak
sekolah menengah kat Gerik, Perak
Sambung Study kat Kuantan, Pahang
sekarang menetap kat Kuala Lumpur .


merantau sementara masih muda ..huhuh

Nakamura Kazuki on October 7, 2009 at 9:50 AM said...

ambe lahir dekat penang, membesar selama 6 @ 7 tahun dekat kem terendak melaka, pastu balik penang sampai sekolah rendah, skrng family menetap di kedah..ambe je kat cameron highlands, future mungkin perak atau Muar kut..hehehehe

Watierman on October 7, 2009 at 9:50 AM said...

Salam Tedi...lambat sikit...nak jugak join

lahir di Hosp.KL
dibesarkan di Bukit Mertajam...then masuk asrama di KULIM, kedah...sampai form 5
merantau ke Kuantan for 2 years...MCC...dulu Mara Community College kat Jalan Gambang
then USA for 5 years...buat Degree in Finance..
kawin dgn org Kedah..tinggal kedah 10 years...then back to Penang...dah almost 7 years....okay..dah buat buku hikayat KAK WAtie...!!!

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:58 AM said...

mawar _berduri.. memang merantau.. banyak negeri tu..

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:59 AM said...

hencek nakamura : apa maksudnya futer mungkin kat muar atau perak?? adakah itu bermaksud kamu mempunyai 2 orang calon isteri??? ha ha ha ha

wh0se on October 7, 2009 at 10:00 AM said...

whose dilahirkan di S'lagor...dibesarkan di Johor...sekarang pun masih di Johor..mungkin destinasi pasti di Negeri Di bawah Bayu..

sI tEDI on October 7, 2009 at 10:00 AM said...

ekekekekek kakwatie ... jauh merantau menuntut ilmu hingga ke U.S! Mesti banyak kenangan....

mamai on October 7, 2009 at 10:01 AM said...

aku lahir di melaka membesar di melaka belajar di melaka dan mengaji di kedah. keja kejap kat melaka pastu pindah seremban pas tu pindah melaka pas tu pindah shah alam sampai sekarang...tapi aku rajin balik melaka lalu ikut seremban....kadangkala balik pahang juga.

oaky tak

sI tEDI on October 7, 2009 at 10:03 AM said...

tinie : kamu org sabah yek.. patutlah aku baca entry kamu ari tu.. yg kamu lama tak jumpa ayah... setahun lebih ek?

sI tEDI on October 7, 2009 at 10:04 AM said...

apakah maksud destinasi pasti itu whose?

sI tEDI on October 7, 2009 at 10:05 AM said...

ekekekekeek mamai... okey.. okey.. apapun.. melaka tetap bumi bertuah kita.. :)

bUdAk kEnTaNg on October 7, 2009 at 10:17 AM said...

lahir kat atas katil wad hospital beso sultanah aminah johor baru..

dibesarkan kat johor bahru

dan menetap di johor bahru..

mmg pure org jaybee.. hehehe

miera a.k.a merr on October 7, 2009 at 10:47 AM said...

lahir kat Hospital Besar Alor Setar, KEDAH..
Membesar.. Hmm.. 11 tahun di langkawi,KEDAH.
pastu smbung membesar di Aloq Staq, KEDAH.
and now..skng masih kian membesar d KEDAH..
>>posting 2 mggu lg..tataw nak kena campak kt mana..haha

(extra info,ekekek : matrix negri 9..then U kt skudai johor..aku perantau gk r..wlupon skejap....)

imHepPie on October 7, 2009 at 11:18 AM said...

lahir baling, kedah..

membesar baling, kedah...

menetap baling, kedah...

kawin baling, kedah...

mati insyaallah baling, kedah...

owhh my home sweeeettt home..

sI tEDI on October 7, 2009 at 11:38 AM said...

BUAL KENTANG : jodoh pun nanti johor juga ke?

sI tEDI on October 7, 2009 at 11:38 AM said...

ekekekek miera : tapi tetap banyak habiskan waktu di negeri kedah :)

sI tEDI on October 7, 2009 at 11:39 AM said...

mimie : jodoh org mana? dah tahu lom?

@--- Sueanne ----@ on October 7, 2009 at 11:45 AM said...

kite???

lahir di kelantan..
membesar di selangor..
jadi kelangorian..hehehe

ejdeejasmi on October 7, 2009 at 12:52 PM said...

lahir perak
membesar di perak
belajar di perak
berkhawin ngan orang perak
kerja di perak
menetap diperak
senang kata im perakian la...huhuuu

a.z.r.i.n.a.03.07 on October 7, 2009 at 1:58 PM said...

Mak & Ayah asal Melaka. Turun KL1971.

Jadik; ^_^
KRina lahir di TB Datuk Keramat,KL
Membesar pon di Dtk Keramat & BBSentul, KL
Kahwin pon di KL
Kahwin dgn orang KL tapi Kuala Lipis hehehe..
Tinggal kat Selangor.
Keje pon kat Selangor.

sI tEDI on October 7, 2009 at 2:39 PM said...

ekekekeke sueanne : kengerian aku mendengar kelangorian itu!!

sI tEDI on October 7, 2009 at 2:40 PM said...

huh emi.. ini betul2 perak... keluarlah jalan2. ekekekekke

sI tEDI on October 7, 2009 at 2:40 PM said...

kakrina ni kira org bandar lah ni!! he he he

Faarihin on October 7, 2009 at 4:53 PM said...

saya lahir di negeri melaka..
Membesar juga di negeri melaka..
Sudah pasti menetap di melaka..
Entah bila baru dapat berkelana... (^__^)

leadleedeea on October 7, 2009 at 4:54 PM said...

Terengganu-KL-Melaka? heheheeee~!!!

miSs siv on October 7, 2009 at 9:18 PM said...

aku lahir di hospital jerantut..
tinggal di jengka 11 pahang.
sekarang menetap kat bangi kejap sbb belajo..
kg mak abah aku kat sekinchan selangor..
umah mak mertua aku kat err...tak tau lagi kat mane..
hahaha

Fatt Chin Choy on October 7, 2009 at 10:07 PM said...

rahsia

ustazah dyLLa on October 8, 2009 at 5:43 AM said...

anakjati perak...lahir, membesar, bermain, bersekolah sume dia perak...cume masa study diploma di kedah...2je...future xtau mane lgi...hahahaha

@rE-LonG on October 8, 2009 at 9:58 AM said...

kT dilahirkan di Ipoh, perak..
tp skrg menetap di mLk..hmpir separuh usiaku brada di mLk..

dibesarkan di mLk n perak..seOraG perantau..hohoho..


kT skrg tggal di BachaG, melaka =)

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting