Thursday, October 29, 2009

|ng|n saHaJa akU TenDang PUngGunG D|a B|ar TercamPak JatUh Ke BawaH!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 2:24 PM
Aku selalu benar merungut pasal ini. Selalu sangat. Sampai kamu pun pasti sudah bosan membaca mengenai ini. Tapi aku tidak dapat menahan hati dari menulis pasal ini juga. Bila tiap kali aku ke sana pasti ada cerita yang ingin aku kongsikan.

Yup! Seperti yang telah aku beritahu semalam aku sempat menonton Papadom lagi buat kali kedua. Tidak mahu cerita pasal adegan berpeluk pinggang di kaunter sambil memilih tempat duduk yang macam WTH perangai!!

Ingin cerita kisah dalam panggung wayang.

Cerita sudah bermula dan satu keluarga baru masuk dengan anak lelaki yang berusia lingkungan 4 tahun. 'WTH kau duduk di kerusi belakang aku kemudian kau tendang kerusi aku berkali-kali tanpa henti? Aku tidak kiralah kau budak ke apa.. duduk atas pangku emak ke apa. Tolong sopan sedikit.'

Selepas itu aku sedikit punya tangkap leleh layan adegan sedih bapa kau boleh pula cakap 'Adik nak air?' Selepas itu kau boleh pula jerit 'Nakkkk!'

Memang! Aku rasa tidak begitu relevan mahu marah-marah kau yang bawah umur, tapi lain kali mak ayah kau pergi tengok wayang, kau duduk rumah sahajalah layan Astro Ceria!!

Satu lagi kisah bila sekumpulan perempuan-perempuan gedik terhegeh-hegeh masuk bila cerita sudah lebih kurang 15 minit di tayangkan. Duduk sebelah aku macam WTH juga perangai. Boleh hulur-hulur 'Jagung Pop' ke belakang sampai kerusi bergegar-gegar. Duduk bersila sampai lutut kau terkeluar dari kawasan liputan.

Boleh pula lalu lalang depan aku mahu menjawab telefon di tepi tangga. Kali ke tiga kau lalu untuk menjawab panggilan telefon aku rasa mahu sahaja aku tendang punggung kau biar tercampak jatuh ke tingkat yang paling bawah! Keji!!

Okey! Sekian luahan perasaan aku penonton yang membayar harga tiket seperti di bawah.

Photobucket

Nota kakitanganku : Serik betul duduk paling tepi dekat dengan tangga masuk!!







39 kUs-kUs:

Watierman on October 29, 2009 at 2:44 PM said...

Itu sebab...kamu pergi kali kedua tanpa restu dari kakak mu ini...hihihi..lain kali mohon restu yer Dik....

Bawa anak umur 4 tahun untuk cerita kartun dah le...

Bab gediks2 tu..akak pernak alami...tapi dengan gang2 Amois & Pathos...bising nak mampus...gelak2 gediks...masa nonton Harry Porter ...rasa cam nak bangun bagi syarahan motivasi jer!!!

Samaira on October 29, 2009 at 2:49 PM said...

ekeke
sabo2 tedi lenkali sepak je terus
pastu ckp je"opsss sori x sengaja ekeke"

@rE-LonG on October 29, 2009 at 3:20 PM said...

Perh..
dasat tol ye pGalaman tEDI mLm td..
kLo kt pn ilang sbr dibuatY..

over tol kcO keamanan org nk tgk wyg...

Tinie a.k.a Ibu Fatin on October 29, 2009 at 3:30 PM said...

harga tiket wayang itu RM5 sajok??

mana ko tgk?

ween on October 29, 2009 at 3:35 PM said...

Tedi kena buli dgn bkd kecik sbb p tgk PAPADOM xajak! HAHA. Sabar je la, patut nya parents tu kalau dah pandai bawak anak, pandai2 lah kawal jgn gangu public. heh

aNIe on October 29, 2009 at 3:42 PM said...

Sungguh tak berhemah bebudak ni...geram betul kan bila tgk wayang yang kita bayar...bukan murah pulak tu...ada pulak gangguan2 dari mereka2 yang ntah aper2...

tEDl...jgn lupa masuk blog akak klik2 nuffnang ye...heheheh

sI tEDI on October 29, 2009 at 3:46 PM said...

kakwatie : he he he he...

sy ni jenis x sabar kalau berlaku mcm tu.. nasib baik leh cool sket sbb org ramai x leh tuko seat!

sI tEDI on October 29, 2009 at 3:47 PM said...

samaira : ekekekekkee.. tapi x sampai hati.. tinggi woo kaududuk tu..

sI tEDI on October 29, 2009 at 3:47 PM said...

arelong : yelah.. rasa macam x happy je bila nak gelak. sbb hati sakit. ekekekek

sI tEDI on October 29, 2009 at 3:48 PM said...

tinie : semalam rabu . MBO melaka rm 5 jek. kekekeke

sI tEDI on October 29, 2009 at 3:48 PM said...

weeen : mak ayah pun sama2 memekak jek

sI tEDI on October 29, 2009 at 3:48 PM said...

anie : InsyaAllah. he he he

mier@merr on October 29, 2009 at 3:54 PM said...

ekeke..
klu sy sound aje... mulut ni xreti nak simpan2...

xpon..pusing blkg...usha sket kasi tajam pnye...

hish..taw la 5hengget je pn..tu pn dwet taw..org len pon bayar la!!!
tumpang emo..ihik

itafukada on October 29, 2009 at 4:04 PM said...

uishh..samela kisah kiter ni..
aku cukup bengang kalo org nak tgk wyg pastu dok tendang2 kusi.sekali aku tendang balik br kau tau.huh!
kalo budak kecik pun da hangin, inikan pulak yg tendang2 tu budak beso, lagila ganda lapan hanginnya.
ptt ko tendang je tedi, pastu ckpla..oopss! aku ingat tangga tadi.huhu..

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ on October 29, 2009 at 4:06 PM said...

++ kalau nak pi tgk wayang...tok sah la bawak anak2 kecik...haih.....pastu kalau geng yg gedix nak jawab tepon...ko dah tahu nak nengok wayang.....sms udah ler...++

Ayu on October 29, 2009 at 4:06 PM said...

wakakkakka....

pasal tu la aku suka beli DVD atau CD je.. hahha..

sbb x nk kejadian-kejadian mcm ni berlaku..

and kalu nk beruda-duaan berdeting ngan laki aku baru la gi tgk wayang duk dlm gelap blakang skali.. sambil tu leh buat wayang apa yg patut..

erkk... aku mnegaja budak bawah umo.. lari..!!!!!!!!!!

Nakamura Kazuki on October 29, 2009 at 4:07 PM said...

ganasnyerrrrrrr..hahaha thats why ambe tak brapa ske tengok wayang..tapi kalau orang belanja orait je...papadom ke-3 plak ye m=tedi..kekeke

iva saionji on October 29, 2009 at 4:32 PM said...

wah pengalaman begitu memang menyakitkan hati..rasa cam halau jek depa kuar panggung..tapi xleh plak depa pon bayar..depa yg xde sivik nie susah nak kata....pening..patut disediakan kawasan khas tuk mereka...

[s][u][e][h][a][n][n] on October 29, 2009 at 4:32 PM said...

aku setuju ...sebb ko pg untuk kedua kalinya ted..aku x tgk lagi..wawawawwa

cHeRyNa PiReS on October 29, 2009 at 4:59 PM said...

tedi, maafkan aku kalau aku ketawa. tp aku mmg tak boleh bla ngan mak bapak budak tuh. aku dah tgk ramai parents macam tuh...menyakitkan hati betul kan?

Faarihin on October 29, 2009 at 5:07 PM said...

salam cik tedi..

wah.. tengok citer papadom penuh dengan emosi yer.. rileks.. bawak2 banyaklah bersabar.. nak uat camne, kalau dah duduk kat situ.. agaknya hari malang uat cik tedi menonton sebab tak ajak saya kot.. hahaha.. =p

nak tunggu cd dia kuar.. nant tak adalah kena tendang2 kerusi n de org lalu lalang depan kita.. huhuhu.. rileks2.. jangan marah yer cik tedi.. sabar itu separuh daripada iman.. hehehe.. peace.. (^__^)

anaklaut on October 29, 2009 at 5:12 PM said...

salam...

saya sedih baca cete ni..pergi tengok nak happy tapi ini jdinya..


al

Noorlaila Mohamed Nor on October 29, 2009 at 5:17 PM said...

dah dua kali tengok?
haihh i ni sekali pun xtengok lg ni
susahla bawak anak kecik tgk wayang kan
renyah
bukan dia nk tengok betul2 pun

ashie023 on October 29, 2009 at 5:26 PM said...

AHAHHAHAHAAHAHAHHAA,....

kalu amik seat paling depan skali, xde orang ganggu, sebab xde org nak seat depan, sebab tgk wayang kene mendongak..muehehhe..aku ske je seat depan asalkan xde org kaco aku...aku just tgk wayang sambil tido je, baring 2 seat pong xpe..ahahha

miss jane on October 29, 2009 at 6:30 PM said...

hahahahahahahahahah
rq tak tau..rq suci lagik dr jejak kaki ke pnggung wayang!


muahahhahahhhahahha

rq tk suke tmpt cmtu....baik rq layan TV bsar kat umah aku snang dr kene gngguan langau2 cam akak cter tuh..

hahahhahhaah

Airland on October 29, 2009 at 6:32 PM said...

"Setiap yang terlintas difikiran, hendak dinyatakan dengan perkataan dan dizahirkan dengan perbuatan menendang punggung mereka.." - airland

eyena on October 29, 2009 at 6:44 PM said...

hahaha.. aduhaii.. aku dah tau dah kes ape ni.. heee sabar jer laa tedi bear oiii.. hehe...

esok2 bawak jer payung kalau nak p tgk wayang.. agak2 ada org yg dok menonggek tu paham2 laa apa kegunaan payung yg kamu bawa..

**sediakan payung sebelum ujan.. hahah

zaradgreat on October 29, 2009 at 7:24 PM said...

aku pun kena sekali arituh
masa tengok geng:upin ipin.
budak belakang aku tendang kerusi dari awal cerita sampai habis.
sengal betul

F.Aminurrashidd on October 29, 2009 at 8:02 PM said...

kat Kelantan xder panggung wayang, Tanjong Malim pun samer.. jadi x pena terkena.. hahahaa~

niesz on October 29, 2009 at 8:04 PM said...

saba cik tedi..nex time carik tempat yg stategik..if jd lagi mcm tu..tendang je buntut dorg tu..mnggngu sungguh!

Koyuki on October 29, 2009 at 9:22 PM said...

alaaa..

ingtkan da sepakkkk

hehe~

Koyuki on October 29, 2009 at 9:24 PM said...

alaaa..

ingtkan da tendang

hehe~

ustazah dyLLa on October 29, 2009 at 10:13 PM said...

haha...akak pe kata nti tetibe je tym tgk wayang 2 akak berlakon jap...konon2 sawan ke...haha...sure kelam kabut 1 panggung...hahaha

QieFLy si Dolce on October 29, 2009 at 10:45 PM said...

isk3 klu la QIef kena mcm tu kak...

apa lagi slumber jer sound sinis biar dorang trasa....

tetiba emo plk hahhahah

deena awanis on October 30, 2009 at 10:27 AM said...

orang-orangan seperti di atas adalah sangat tiada duit untuk beli asam..

so, mari belikan mereka asam jawa banyak2!!!hohoho...

gediksss!!nyampah i..huh!!

GiGGLe GaL on October 30, 2009 at 1:14 PM said...

aku dah naik mual pegi panggung skang ni ted.. asik itu je yg ada.. tapi nak wat cemana.. aku ngan mr gg giler nengok muvie.. turut kan je la..

Softtouch [Hanim] on October 30, 2009 at 1:51 PM said...

smpai 2 kali tu tonton....

tu sbb sy xbwk anak sy pg tgk wayang utk cite yg bukan kartun...yelah sy faham nnti mesti ganggu konsentrasi org lain..

sI tEDI on October 31, 2009 at 8:25 PM said...

miera : sepatutnyabapakk die kena lah sound anak

sI tEDI on October 31, 2009 at 8:27 PM said...

itafukada : mmg rasa nak tendang.. tp x sampai hati

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting