Thursday, October 08, 2009

TeLeFon.. TeLefOn Berbuny|... TelefOn... Kam| DatanG!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 2:16 PM
Gila gaban merepek tajuk!! Ha ha ha.. Okey!! Aku bukan mahu bincang pasal lagu tema 'Wonderpets'. Apatah lagi membuat pertandingan atau kuiz 'Mari Menyanyi Lagu Wonderptes'. Bukan ! Silap !

Aku cuba kamu kongsikan bersama-sama jenis-jenis telefon bimbit yang pernah kamu gunakan selama ini.

Aku punya :

1. Sony Ericsson T10 - Masa mula-mula guna dalam tahun 2000
2. Nokia 3310 - pakai 4 tahun
3. Nokia 3320 - erhMmm dalam 3 tahun

Akhir sekali yang aku guna sekarang

4. Nokia 6500 slide.

Okey!! Kamu?

Nota kakitanganku : Aku masih boleh hidup tanpa telefon bimbit!!








39 kUs-kUs:

dotblogspotdotkom on October 8, 2009 at 3:06 PM said...

motorola GP328...

ko jgn cari le hp tu kat malaysia... memang tak de nye....

sbb tu bukan henpon....tu walkie talkie....

muwakakakakaka

..::..ein..::.. on October 8, 2009 at 3:18 PM said...

sama la tepon kt skrg ni...6500 slide..best n smart

ikiqzana on October 8, 2009 at 3:38 PM said...

sama la.. masih bole idup tanpa telepon bimbit..

ni pun rasa dh boring gan telepon ni.. nk tukar la...

cintaAnna on October 8, 2009 at 3:40 PM said...

ehek!Aku memulu guna hp masa aku tingkatan 6..ngeh ngeh ngeh...

MAsa tu guna hp..nokia 33 sekupang...hahhaha

Pastu masuk UPM ade ala ala segan..tuko le..Abah bagi semena dapat masuk U..hp samsung...comel gileeer...tak tau ape ke modelnye...tapi mmg sgt comel!

Pastu aku gatal..sebb dapt PTPTN aku tuko lagi Sony Ericson K800i...Uwaaaa pastu kan...tak sampi setahun..hp tu kena copek..dlm KTM..sADIS!

tERus aku tak beli atau bertukar hp lagi..Aku pakai hp cokea je...abah bagi gak,nokia model ape tah..alahai...sama je mcm 3310 tapi version kecik la..hahaha

Sampai la Mr Wan bagi hp dia...yg nak jahanam..Yang aku blog kan dah pun tntg itu...

Itu la yg aku guna sampai skng...

Tatau la birthday akan dtg akde org nak abagi aku I-phone kee beRRY ke..hahahahhaha

miera a.k.a merr on October 8, 2009 at 3:45 PM said...

2003 - nokia 3310 (da kire hebat da kn masa tu..haha)

2004-motorola jenis pe ntah. (bkenan kt bentuk n kaler.tp nyata indah kabar dari rupa.xbest.buhsan.tobat tak gune motorola dah.nk tukar blk gne nokia)

2005- nokia 2100. (aku serasi bersama nokia.cikai pon tak kesah.)

2006- nokia 6020.(yg plg lama ngn aku.smpai skng.utk mxs no)

2008 - nokia 6085 (gedik nk gune flip gk.utk no.clcm)

2009 - nokia 6220 classic (kaler purple.aku suke.ni yg plg hot dlm sume hp2 ku wat masa ni.best.)

2010?? nokia ??? (yg utk no.mxs rsnya da leh tukar )

NOKIA CONNECTING PEOPLE...sila amek sy jd duta.haha

cHeRyNa PiReS on October 8, 2009 at 3:55 PM said...

1st henpon, motorola talkabout warna purple.

skang nokia tak tau model ape...warna purple gak:)

Queen on October 8, 2009 at 4:04 PM said...

memula..

nokia yang macam walkie talkie tu..jgn tanya ape series..meman tak ingat..

pastu nokia 3310

pastu erm..nokia 1100 kot..

pastu erm...bertukar2 hp sebab tak pernah beli sendiri..org bagi pinjam pakai...wakkakakak

pastu hp SE K770i..ini yang terbaik..

pastu samsung pe benda ntah..ini pun dzul yang bagi pinjam..hahah...

skang hp Sciphone...ala..yang imitation dari China tuh....

fungsi hp utk aku...tepon dan sms sahaja...pastu amik gambar bodoh2...

soon..nak beli hp SE C905..tgh bersabar nieyh..hehehe

eyena on October 8, 2009 at 4:11 PM said...

hahaii bagus tol leh hidup tanpa tepon.. aku nak mati kalau takde tepon..hak hak..

susah wooo nak hubungi mak aku kat kg.. waaah

sekarang aku guna N70 je..hihi dulu Sony k850 kot kalau tak salah..hua hua

ashie023 on October 8, 2009 at 4:20 PM said...

tepon pertama...motorola..aku x penah guna masa belajo..masa aku masuk maktab, org duk melayan hanpon, aku hobi tgk tv je...aku x gemar ader hpon time blajo..
sekarang nih ntah kenapa ank2 murid darjah 1 dah ader hset...aku x paham betul ape pekdahnye ibu bapa bagi hset kat anak2...kunun nak senang anak call ler..dah aku dolu x guna hset pong buleh je aku call ayah aku suh amik dari skolah...

@--- Sueanne ----@ on October 8, 2009 at 4:20 PM said...

Tengah gigih nak mengingat balik hp2 lama ni..hehehe..

1. Sony Ericson T10 gak ( rosak )
2. Nokia 3310 ( rosak )
3. Nokia 66++ ( kawan bagi )
4. Nokia 3315 ( switch ngn along sbb lampu die biru )
5. Nokia Butterfly ( masuk jamban )
6. Nokia Butterfly
7. Nokia Ape ntah yang kecik tue..( kena ragut )
8. Sony Ericson Flip Flop model ape ntah ( rosak )
9. Nokia Sabun
10. Now..Sony Ericson W580i
11. Future Iphone 3G..fuhhh bestnyeeee..hehehe

Faarihin on October 8, 2009 at 4:38 PM said...

Memula ceq guna nokia 3310 pastu 3315, pastu yg terbaru ni.. 2 lagi enpon ni tak tau nokia jns ape.. main blasah je pakai.. hahaha.. biasalah.. pakai enpon turun temurun.. bukannye kesah pun jenama ape.. yg pntg leh guna.. hohoho.. yg plg pntg agi.. enpon pree.. huhuhu.. (^__^)

p/s: sy juga leh hidup tanpa tepon bimbit.. (^__^)

GiGGLe GaL on October 8, 2009 at 4:48 PM said...

aku nyer? rentetan..

2000 - Philip twist

2000 - Ericsson T10

2001 - Nokia 3310

2002 - Nokia 8250

2003 - Nokia 8210

2004 - Samsung SGH-ntah ape..flip..

2004 - Nokia 6510i

2005 - Nokia S6280

2007 - Nokia N81i

2008 - Sony Ericsson K810i

2009 - coming soon..aku aim blackberry storm... wooohooooo....tak pon..Samsung Omnia.. yayyy...


tiba2 aku rasa nak lempang diri sendiri laju-laju..

arnamee on October 8, 2009 at 6:17 PM said...

Salam.

Anem punya nokia dan fon.
masih2 sedang hidup walau enfon tak dijumpai,
even dirumah sendiri tedi syg;)

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ on October 8, 2009 at 6:29 PM said...

nokia 3310 pernah daku miliki...

wah wah wah..nokia slide2....mabeles...


hehhehee bak mai nak pinjam utk setahun...boleh?

kekkekeke

[z@ck] on October 8, 2009 at 6:30 PM said...

ak x ingt model hp ak..
tapi yg cikai je la..
x mmpu eden nak beli yg mahal..
uhuhuhu

QieFLy si Dolce on October 8, 2009 at 6:51 PM said...

humr....klu tak silap bnyk juga la kak...

tak larik brand sony n nokia tu jer...skang ni pown latest nokia 5300

mamai on October 8, 2009 at 7:20 PM said...

aku dah pakai banyak hp tapi yang paling lama sonyericsson w810i la dah masuk emapt tahun

sI tEDI on October 8, 2009 at 9:07 PM said...

ko men2 kan aku ek pakcik.. aku lesing nanti!

sI tEDI on October 8, 2009 at 9:07 PM said...

wah!! sama ek ein.. :)

sI tEDI on October 8, 2009 at 9:07 PM said...

ekekekeke kakzana.. wah!! senang je tukar tepon ek

sI tEDI on October 8, 2009 at 9:08 PM said...

berdoalah anna akan ada org bg kat tepon yg lebih canggih dr biasa :)

sI tEDI on October 8, 2009 at 9:09 PM said...

ekekekeke miera : mmg ko boleh jadi model nokia.. kejenya asyik mengkayakan nokia..

sI tEDI on October 8, 2009 at 9:09 PM said...

cheryna pires : x tau model apa? kompius ni!!

sI tEDI on October 8, 2009 at 9:12 PM said...

queen : ada org sponsor lah ek?

sI tEDI on October 8, 2009 at 9:12 PM said...

alahhh aina.. pakai publis phone jek..

sI tEDI on October 8, 2009 at 9:13 PM said...

dak ashie.. tue lah kan.. kita kecik2 dulu x de tu semua.. tp hidup lancar jek..

sI tEDI on October 8, 2009 at 9:13 PM said...

Ya Allah. banyak kali ko tuko empon sueanne.. ekekkekeke

sI tEDI on October 8, 2009 at 9:14 PM said...

faarihin : aku pun kalau dapat enpon free.. x kesah pun jenama apa.. adalag ke free tu?meh lah bg satu!

sI tEDI on October 8, 2009 at 9:15 PM said...

mrs giggle : ko tiap tahun tuko enset ke??? ko dah boleh mukak kedai enset 2nd hand

sI tEDI on October 8, 2009 at 9:15 PM said...

aduhai arnamee.. begitu sekali. ekekekeke

sI tEDI on October 8, 2009 at 9:16 PM said...

yanie : nokia 3310 tu paling pemes zaman aku belajo dulu. ekekekeke

PROFkusut on October 8, 2009 at 9:16 PM said...

soni eriksen k810i
beshhh hp ni.. dah penah masuk air pun masih ok sampai hari ni.. :)

sI tEDI on October 8, 2009 at 9:16 PM said...

zack : cikai janji leh guna!

sI tEDI on October 8, 2009 at 9:17 PM said...

qief : suka nokia 5300 tu.. comell tp berisi. ha ha ha

sI tEDI on October 8, 2009 at 9:17 PM said...

aku x berapa reti nak pakai sony lah mamai.. lebih suka nokia :)

sI tEDI on October 8, 2009 at 9:18 PM said...

proffy : pinjam kejap. aku nak rendah dalam kopi o pansa. la la la

sharamli on October 8, 2009 at 10:27 PM said...

b0leh idup tanpa dak utih?

a.z.r.i.n.a.03.07 on October 8, 2009 at 11:51 PM said...

aduss skarang baru free... hehehe

hp ? dari the 1st hp in town KRina pernah guna..baling anjing pon leh mati..hehehe nokia 100 kott..

dah tak ingat lar model2 tp antaranya
Nokia -model tak ingat
Nokia -"
Nokia-"
Motorola-"
Sony Ericsson - free jer..hadiah besday, abg bg..nyampah yg niy.. pakai xsampai 5 bulan dah problem..

Motorola Razr - free jugak..abg bg lagik.. tp ilang bulan posa 2 tawun lepas...tgah giler shopping ..tercicir pon xperasan

Samsung-yg slide tu ntah model apa.. dah desperate terpaksa beli sendiri..huhuhu...abg dah serik kott..hahaha..
asyik jatuh jer memain dik budak2..manjang kena nek atas kalu kat umah..line xclear..

akhirnya latest LG jer...besa2..

Fatt Chin Choy on October 9, 2009 at 12:43 AM said...

aku dah tak ingat dah
lg pun aku tak kenal model
aku tau guna je

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting