Saturday, October 31, 2009

AKu D| T|nggaLkan... Tap| Aku PasraH. Aku TabaH.. WaLau aDa keCewa JauH D| SuDuT Hat|...

cOrat cOret Oleh : myQza pada 3:00 PM
Kamu pernah di tinggalkan? Pernah rasa kecewa? Kamu tabah menghadapinya? Aduhai.. Sabarlah.. Semuanya ketentuan tuhan. Kita hanya mampu merancang. Merancang sesuatu yang indah. Yang menyeronokkan. Tetapi semuanya Allah yang tentukan samada terjadi atau tidak sesuatu itu.

Hari ini aku di tinggalkan. Aku tidak bungkam atau kecewa. Aku pasrah dan aku tabah. Seperti selalu, kita hanya mampu merancang tetapi apakan daya.

Kecewa juga kerana semua kesilapan bermula daripada aku. Akui itu. Tidak silu aku mengatakan puncanya adalah aku. Tersenyum aku mengingati kisah-kisah pahit semalam. Allah menguji dan aku kuat menerima.

Aku melambai tangan. Selamat tinggal. Semoga kamu selamat. Doakan juga aku di sini selamat seorang diri menghitung butir-butir gerimis ini. Hujan. Hujan di bumi. Hujan di hati.

Selamat jalan. Kamu semua telah selamat sampai di Ampang sedangkan aku seorang diri di rumah. Uwaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Aku di tinggalkan! Sob sob sob!! Eh! Aku di tinggalkan dengan relaku kerana tidak mahu nanti sempit kereta abah di naiki oleh 5 orang. Emak beriya-iya mengatakan muat. Tetapi, jika perjalanan jauh biarlah selesa di dalam kereta.

Sob sob sob...
Ya! Aku pasrah di tinggalkan.

Emak, jangan lupa tapaukan nasi minyak! Sob sob sob!!!

Nota kakitanganku : Streamyx!! Mahu kena potongkah? Dari malam tadi kamu buat hal baru sekarang kamu ok!! WTH!!





44 kUs-kUs:

blueCITY on October 31, 2009 at 3:42 PM said...

salam tedi laling,
aku dah lali ditinggalkan
huwaaaaaaaaaaaa

relevan on October 31, 2009 at 4:00 PM said...

Lor...bagi lah chance family tu selesa dlm perjalanan..kalu Tedi ikut pun buat memberatkan kereta saje..he heh..

cHeRyNa PiReS on October 31, 2009 at 4:00 PM said...

tedi...janganlah sedih. aku pon tak dpt gi mana2 arinieh. ada kenduri kawen blogger yang juga juniorku di kolej. dah hantar kad, dia email. tp aku tak pergi pon tedi. aku kena dok rumah kerana ibuku takde...

take care tedi...kita serupa!
kalau tidak aku ke putrajaya dan ko di ampang!

aNiSa hANg tUaH on October 31, 2009 at 4:03 PM said...

hee..
ditinggalkan..
ermm

nanti kalau mak dh tapau nasik minyak tu,
jgn luoe share2 yee

lapar niee

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr on October 31, 2009 at 4:23 PM said...

ditinggalkan?

memang kecewa......

tapi kalo kita yg meninggalkan??

Koyuki on October 31, 2009 at 4:38 PM said...

sejak kecil lagi ditinggalkan

sudah tidak ada apa2

hehe

sian die kena tinggal..

jangan buat muka masam sudah

Samaira on October 31, 2009 at 4:45 PM said...

hehe
baiknya hati dia
sanggup ditinggalkn demi beri sebuah keselesaan hehe

farae on October 31, 2009 at 5:02 PM said...

laaa...beli la keta lagi satu.bawak 2 keta g.taklah kne tggal.hee

a.z.r.i.n.a.03.07 on October 31, 2009 at 5:03 PM said...

mula2 cam serious jer ek..lagi bez duk kat umah lah Ted..


KRina pon ditinggalkan niy tapi sekejap jer... abg gi KL..malas nak ikut..

lepak kat umah jer ari ni...

leadleedeea on October 31, 2009 at 5:22 PM said...

uwaaa~!!! lead pon kena tinggal ngn my hubby..huhu~! he always busy..tak sukeee~!!

kite geng kena tinggal..hehe~!!

imHepPie on October 31, 2009 at 5:40 PM said...

bungkus nasi kedai je

sharamli on October 31, 2009 at 6:15 PM said...

xpe..nnt kita pulak tinggl dy0rang erk..ha3

niesz on October 31, 2009 at 7:04 PM said...

sabar je la cik tedi..xpe..nnti mak tedi balik msti bwk sumthing tuk cik tedi..

miSs siv on October 31, 2009 at 7:59 PM said...

heheh.
ko nih ted|..
ingt kene tinggal ape.
haha

kalo ade lebih,nak nasi minyak sikit!
=p

miSs siv on October 31, 2009 at 7:59 PM said...

heheh.
ko nih ted|..
ingt kene tinggal ape.
haha

kalo ade lebih,nak nasi minyak sikit!
=p

mier@merr on October 31, 2009 at 8:18 PM said...

alolo...... xpela... temankn dak uteh n dak itam tuh...

xkn nk tggl dorg gk..hehe

AzuanBudakPandai on October 31, 2009 at 8:27 PM said...

padan muka hahaha...

sI tEDI on October 31, 2009 at 8:27 PM said...

biru : aduhai...

sI tEDI on October 31, 2009 at 8:27 PM said...

relevan : sob sob sob

sI tEDI on October 31, 2009 at 8:28 PM said...

GKSB : ekekekeke.. gut bai je lah jawabnye

sI tEDI on October 31, 2009 at 8:28 PM said...

sha : sob sob sob. dah lah ujan.. nak tgk tb pun x leh.. tenet pun ko!

sI tEDI on October 31, 2009 at 8:29 PM said...

anis : tiada nasik minyak :(

sI tEDI on October 31, 2009 at 8:29 PM said...

yuki : ye lah.. berbanding dgn org lain. aku lebih bernasib baik

sI tEDI on October 31, 2009 at 8:35 PM said...

samaira : ye lah. kalau dekat2 aku mmg ikut. ekekekke

sI tEDI on October 31, 2009 at 8:35 PM said...

farae : ko kena baca entry aku yg sebelum ni.. kete aku pancit

sI tEDI on October 31, 2009 at 8:36 PM said...

kakrina : betul rela di tinggalkan tu. ekekekek

sI tEDI on October 31, 2009 at 8:36 PM said...

lead : ekekekeke.. x pe.. Kmac ada

sI tEDI on October 31, 2009 at 8:36 PM said...

mimie : a'a.. aku makan kat mydin je td

sI tEDI on October 31, 2009 at 8:39 PM said...

sharamli : sob sob sob..

sI tEDI on October 31, 2009 at 8:40 PM said...

niesz : ekekekkeke.. terasa macam budak2 je niesz

sI tEDI on October 31, 2009 at 8:45 PM said...

niesz : ekekekkeke.. terasa macam budak2 je niesz

sI tEDI on October 31, 2009 at 8:45 PM said...

miss siv : x do!

sI tEDI on October 31, 2009 at 8:46 PM said...

miera : ujan2 ni derang kejene tdo jek

sI tEDI on October 31, 2009 at 8:46 PM said...

azuan : kenapa apakah?

tengku_fir21 on October 31, 2009 at 9:16 PM said...

bila ditinggalkan kita akan belajar sesuatu iaitu...

sI tEDI on October 31, 2009 at 9:49 PM said...

fir : iaitu... berdikari..

GiGGLe GaL on October 31, 2009 at 11:06 PM said...

haih... aku ingat nko kene tinggal dek ape la tadik..ekekeke.. ala..kan budak2 ramai kat rumah.. ko borak je ngan dorang... dorang meyaww..ko meyaww la balik..ekekeke..

sI tEDI on October 31, 2009 at 11:24 PM said...

mrs giggle : siang td sepanjang hari hujan... semua terbongkang!

Watierman on October 31, 2009 at 11:27 PM said...

The bright side of it...kan dapat buat kek kukus sowang2...makan sowang2...hahaha....I want my share ...jgn lupa!

Noorlaila Mohamed Nor on November 1, 2009 at 12:19 AM said...

sedihnya lain macam
tak macam kena tinggal dengan mak pulak
huhu

sI tEDI on November 1, 2009 at 10:15 AM said...

kakwatie : ha ha ha ha.. duduk sensorang.. belasah sensrang

sI tEDI on November 1, 2009 at 10:15 AM said...

laila : ha ha ha ha.. ayat x menahan ek

Fatt Chin Choy on November 1, 2009 at 4:30 PM said...

eleh
ko sayang nak tinggalkan blog kan
kekeke

deena awanis on November 2, 2009 at 3:31 PM said...

ko akan ditinggalkan skali agi jap gi..sbb aku dah abes baca update2 ko, dan skrg aku akan meninggalkan blog ko...huhuhu...

sila nanges!!

tata cik tedi...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting