Saturday, October 10, 2009

KemuNgK|nan D|a KemaLangaN!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 2:45 PM
Aku cuma mengagak. Cuma meneka. Mungkin ya mungkin juga tidak. Tetapi dari pemerhatian aku macam dia di langgar sesuatu.

Dia masih tidur sejak pukul 4.30 pagi tadi. Aku balik kenduri dalam pukul 2.00 lebih tadi dia masih tidur. Aku suapkan isi ikan. Cuma sedikit dia makan. Dia sambung tidur semula.

Photobucket

Bolehkah jika bergaduh sesama kucing boleh jadi begini? Rantainya tanggal warna dan kemek? Semalam okey sahaja hari ini sudah kemek dan sudah senget locengnya?


Nota kakitanganku : Aduhai....





21 kUs-kUs:

umi_e on October 10, 2009 at 4:08 PM said...

Risaunya baca n3 kali ini... Kalau malam nanti dia masih begitu... harap esok cepat2 pergi bawa jumpa doktor untuk memastikan keadaannya tidak membahayakan...

..::..ein..::.. on October 10, 2009 at 5:09 PM said...

ish..rsau nye ein baca psl dak utih ni..ein plg takut if kucing ein main tepi jln..cian dak utih..smoga dak utih cepat sembuh..

tokder on October 10, 2009 at 5:12 PM said...

harap 'dia' cepat sembuh.

ashie023 on October 10, 2009 at 5:30 PM said...

aigoo...harap2 dak utih xde paper..aku jadik risau plak...teringat cintan xciden..dilanggar motorsikal jual ikan...tu aku pobia kot nak bela kucing...

imHepPie on October 10, 2009 at 5:47 PM said...

smoga dak utih xde cedera yg truk...

sian beliau..

miera a.k.a merr on October 10, 2009 at 6:06 PM said...

dak utih masih trauma mgkin.. oh dak utih...sila cepat sembuh.

lupie on October 10, 2009 at 6:09 PM said...

Try to suap suap again ....
Dak Utih has to eat for energy...

Baru tadi I suspect one of my stray kitten, FIRE kena langgar or maybe "buatan manusia", FIRE nampak semacam aje, macam takut, her neck looked different, but she is okay. I dah kurung dia kat cage...

Love to Dak Utih, recover soon sayang!

green on October 10, 2009 at 6:31 PM said...

semoga dia cepat sembuh..

cat is sensitive sumtimes~

arnamee on October 10, 2009 at 6:31 PM said...

jika dia sakit perut, dia makan sayur.
jika dia dilanggar, dia lembik saja.
jika ia bergaduh, dia akan jadi pemarah.

*semoga dak utih segera pulih.
buat kamu, lakukan yg terbaik:)

anaklaut on October 10, 2009 at 6:32 PM said...

salam..kak,

dasat betul bergaduh tu..:))

Ms.Lilies on October 10, 2009 at 7:02 PM said...

kalo gaduh...takkan loceng smpi gitu sekali beb...
ko dah bwk gi klinik cek apa2?
tkt luka dalaman pulak

cintaAnna on October 10, 2009 at 7:27 PM said...

Ted! ko tak bawa gi vet ke??

Vet kat semabok tu bagus..

Aku sedih arrr....aku teringat coobee dulu...

Jangan bio kan..kadang tak tau ade kesan dalaman

cintaAnna on October 10, 2009 at 7:29 PM said...

ko jgn weh...aku isau...
sop sop sop..

kalo tak mau makan tu..maknanya dia sakit...

bawa gi vet ted...

@--- Sueanne ----@ on October 10, 2009 at 7:54 PM said...

alahai dak utihh..
siannye die..

smoga dak utih cepat sembuh..
chayukkk dak utihhhh..
kuatkan semangat mu ituuu...

cHeRyNa PiReS on October 10, 2009 at 8:06 PM said...

baik2...maybe dia kena dok rumah buat sementara waktu. hal nieh wat sha risau. teringat kat gomok...

nj on October 10, 2009 at 8:40 PM said...

kena bawak gi klinik haiwan...kalau kemalangan, takut internal bleeding...kita tak nampak. Semoga dak utih sembuh segera...

PROFkusut on October 10, 2009 at 9:49 PM said...

uiks..
ntah2.. ada ponti ganggu dak utih..
warghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

:( takottt

Fatt Chin Choy on October 11, 2009 at 1:13 AM said...

tak sengaja dilanggar org kot...

Watierman on October 12, 2009 at 8:11 AM said...

sorry to hear about Dak Utih...moga beliau cepat sembuh...

GiGGLe GaL on October 12, 2009 at 6:57 PM said...

ted,
aku kelewatan membaca entri ko nih..
how is dak utih? hope he is doing fine!risau plak aku..

ustazah dyLLa on October 14, 2009 at 12:51 AM said...

mujur dijumpai n selamat...alhamdulillah...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting