Monday, October 05, 2009

|kan SarD|n CaP AyaM... RM 5.30 !!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:30 AM
Photobucket

Ini Ikan Sardin Cap Ayam. Harganya RM 5.30. Mahalkan? Ikan sardin dalam tin yang lebih mahal berbanding dengan yang lain-lain. Aku membeli ikan sardin ini daripada emak? Erk!! Hairan?

Ceritanya begini.

Stok ikan sudah habis sejak hari Jumaat lagi. Ke hulu ke hilir mencari ikan tetapi hampa. Kakak pasar yang selalu membekalkan berkilo-kilo ikan kepada aku juga tidak dapat membantu. Hari Sabtu aku ingin berhoye-hoye ke Bagan Pinang, sedangkan Dak Kimo sudah mengamuk-ngamuk kelaparan. Mati-mati dia tidak mahu makan makanan kering yang sudah aku hidangkan.

Dak Kimo mengekor kemana sahaja aku pergi dari aku membasuh baju, menyidai di luar rumah sehinggalah ke dapur. Akhirnya aku katakan kepada emak, 'Emak, ini RM 5.30, orang belilah ikan sardin mak ni. Kimo tak nak makan keropok.'

Ha ha ha ha... Hampagas Dak Kimo. Aku bagi dia ikan sardin mahal terus dia makan dengan lahap.

Photobucket

Sehingga hari ini stok ikan masih tiada. Tetapi semalam aku sudah membeli 1 tin Whiskas dan 1 tin Snoppy Tom. Selalunya Dak Utih suka makan Whiskas Ikan Laut. Tapi tiada stok. Jadi aku ambil Snoopy Tom makanan laut. Kalau dia tidak mahu yang ini Whiskas ada. Ekekekeke...

Nota kakitanganku : Kesan gempa bumi dan Tsunami, nelayan juga takut ke laut. Dan ikan semakin sukar di dapati kalau ada pun harganya mahal!! Alahai....





47 kUs-kUs:

sharamli on October 5, 2009 at 7:49 AM said...

memilih jgk erk...

~0~ on October 5, 2009 at 8:10 AM said...

dia da pandai demand erk...

itafukada on October 5, 2009 at 8:25 AM said...

demand tu.hikhik..ssh dak tedi camni.huhu..

Watierman on October 5, 2009 at 8:50 AM said...

Salam Tedi..try cari kat Giant atau Tesco...akak selalu jugak shopping kat sana..

Solehah on October 5, 2009 at 8:52 AM said...

serius eh sampai nelayan takut ke laut..

lupie on October 5, 2009 at 8:56 AM said...

Huh? Sardin Cap Ayam ???????? Aiyoyoyoyoyoyo sungguh bertuah kucing-kucing you tu .... I makan Sardin Cap TESCO!

Softtouch [Hanim] on October 5, 2009 at 9:07 AM said...

ye ker sbb tsunami nelayan semua takut nak pg laut...sy xde plak cr ikan kat pasar skrg nie..sbb xmasak kat umah...

memilih yer dak kimo...ayam brand mmg antara sardin termahal di pasaran..he he he

ZARA 札拉 on October 5, 2009 at 9:42 AM said...

betul2~

alahai~

kat Muar ada lagi ikan~

ashie023 on October 5, 2009 at 9:50 AM said...

kenapa ayam brand x kuorkan sardin ayam?

mamai on October 5, 2009 at 10:05 AM said...

pasar merlimau banyak ikan la pie la sana tak jauh pun

miss jane on October 5, 2009 at 10:07 AM said...

kak tedi

ni nama baru blog saya

http://plainjane93.blogspot.com
edit ckit kat blog lama saya tuh...heheheh

minta tolong jgn pnggil saya dgn nama lama ok

aku tgh brtarung demi sebuah nama

untuk keselamatan saya, ok kak tedi???

lap u! kekekekek

QuEeN Of 2 Heroes on October 5, 2009 at 10:12 AM said...

pandai ye demand2...hehehe...nasib dia nak gak sardin tu kalo x, lapo la dia...

dotblogspotdotkom on October 5, 2009 at 10:17 AM said...

mengelirukan pembeli....

SARDIN tapi GAMBO AYAM!!!... ntah apa2..huhuhuh

ingatkan ayam dalam tin....huhuhuh

niesz on October 5, 2009 at 10:28 AM said...

uit..mkin tembam la die nnti..
hihi..

asilahmuhajer on October 5, 2009 at 10:32 AM said...

dak kimo, jgnla demand sgt. kesian sitedi.

Alimaz-Kembara Terasing on October 5, 2009 at 10:51 AM said...

ish3...mengebat sungguh dia.....tapi tak pa sayang punya pasai.....

miera a.k.a merr on October 5, 2009 at 10:55 AM said...

haish dak kimo nih....mm..jgn dimanjakan sgt...besau kepale dia nnti..skali skala xpe... hee~

eyena on October 5, 2009 at 11:31 AM said...

amboiiii mau yag brand2 je yer.. isk

a.z.r.i.n.a.03.07 on October 5, 2009 at 12:26 PM said...

wuish..sedap tu..

boley tahan selera dia ekk..


KRina boley buat dua kali makan bila emergency...hehehe

ehhmm...mahal gak kat Sardin tu kat sana yer..Rasanya kat sini RM4 lebih jer..

GiGGLe GaL on October 5, 2009 at 12:28 PM said...

meh la pindah ke kuala selangor..sini ikan ade jerr ekekeke...apa kata ko suh dak utih je pindah sini dgn kekawan dia.. aku sanggup nih.. ekekek... tak sabar aku tunggu dak utih..

[ted mesti berapi jer..wakakaka..]

leadleedeea on October 5, 2009 at 1:04 PM said...

ted..pasal gempa bumi..KMac terlompat2 sana sini sebelum gegaran berlaku kat umah lead..macam dia tau jek..tapi tak reti nak cakap..

farah on October 5, 2009 at 1:50 PM said...

alahai, demandnya kucing kamu nie tedi.

:P

sI tEDI on October 5, 2009 at 5:22 PM said...

sha : ikut selera dia

sI tEDI on October 5, 2009 at 5:23 PM said...

~0~ : layankan je..

sI tEDI on October 5, 2009 at 5:23 PM said...

itafukada : dia selagi x dpt makan. akan buat bising sampai kita layan...

sI tEDI on October 5, 2009 at 5:24 PM said...

kakwatie : Semalam pagi dah pergi tesco n giant.. petang g mydin.
ikan kembong yg sekilo rm9.00 tu adalah...

sI tEDI on October 5, 2009 at 5:25 PM said...

betul solehah.. itu yg d jawab oleh peniaga pasar.

sI tEDI on October 5, 2009 at 5:25 PM said...

ekekekke sis lupie.. kalah kita kan..?

sI tEDI on October 5, 2009 at 5:26 PM said...

hanim : kalau ada ikan pun mahal. sbb x ramai ke laut...

ekekekek.. itu je yg ada hanim. nak x nak.. layankan jek.. baru senyap./ baru dapat jalan dgn hati tenang..

sI tEDI on October 5, 2009 at 5:26 PM said...

dak zara : ekekekek.. leh g curi ikan org muar ni..

sI tEDI on October 5, 2009 at 5:27 PM said...

dak ashie : dia kena tukar brand lah.. ikan brand..

sI tEDI on October 5, 2009 at 5:27 PM said...

alahai mamai... kalau ada pun mahal mcam dekat sini...

sI tEDI on October 5, 2009 at 5:28 PM said...

ok mrs jane.. macam bini tarjennnn da...

sI tEDI on October 5, 2009 at 5:28 PM said...

queen of 2 heroes.. mmg nasib baik.. sabtu tu aku dah nak berjalan.. kalau dia x makan x tenang nak jalan2.

sI tEDI on October 5, 2009 at 5:29 PM said...

pakcik : pergi komplen kat persatuan pengguna

sI tEDI on October 5, 2009 at 5:29 PM said...

neisz : dia ni keding jek..

sI tEDI on October 5, 2009 at 5:30 PM said...

asilah : cap ayam tu sardin darurat jek.. lainkali x dapat do.. bankrap aku. ekekekekek...

sI tEDI on October 5, 2009 at 5:30 PM said...

aduhai alimaz.. mmg x sampai hati...

sI tEDI on October 5, 2009 at 5:30 PM said...

miera : x sampai hati.. kalau bg makanan kering mmg dia x makan.. nampak muke kita je die dah memekak.. x boleh buat keje jadinya...

sI tEDI on October 5, 2009 at 5:31 PM said...

eyena : ingat manusia je kan ada yg brand2 ni. ekekekek

sI tEDI on October 5, 2009 at 5:31 PM said...

kakrina : rm4? mmg murah.kat sini mmg rm 5.30. he he he he

sI tEDI on October 5, 2009 at 5:32 PM said...

ekekekeke mrs giggle : budak ni aku yg besaukan.. mmg berat hati doh.. kalau dak oyen.. mak dia yg besaukan.. lain sket perasaannya...

sI tEDI on October 5, 2009 at 5:32 PM said...

alahai lead... binatang ni deria mereka mmg tajam agaknya...

sI tEDI on October 5, 2009 at 5:33 PM said...

ekekekeke farah... lepas ni x dapat do.. ini darurat...

Fatt Chin Choy on October 5, 2009 at 11:32 PM said...

ikan kenapa tak cap ikan? kenapa cap ayam? mahal plak tu

errr... patutlah kucing ko gemuk2

sI tEDI on October 6, 2009 at 12:39 AM said...

FCC : Ini makanan darurat. ekekekek

Anonymous said...

An outstanding share! I have just forwarded this onto a friend who had been doing a little research on this.
And he actually ordered me breakfast because I stumbled upon it for him...

lol. So allow me to reword this.... Thank YOU for the meal!!
But yeah, thanks for spending some time to discuss this topic here on your internet site.



My homepage ... Indianapolis basement wall crack repair

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting