Sunday, October 11, 2009

yuP! Aku mEmanG GaTaL!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 12:23 PM
Aduhaii.. Inilah yang di namakan tiada penyakit cari penyakit. Erk!! Aku bukan gatal yang perlu di garu-garu itu okey! Bukan juga di gigit semut. Atau di cium serangga yang boleh mendatangkan merah-merah bila di garu. Bukan! Bukan gatal yang itu!

Gatal ini membawa maksud seperti di atas. Tiada penyakit cari penyakit. Aku ada terbeli satu Jamu Orang Kampung yang aku tengok labelnya boleh mengurangkan senggugut. Tidak tahu senggugut itu apa? Sila 'gugel'.

Malam tadi pertama kali aku minum. Memang di tulis di situ melawaskan buang air besar. Yup! Kesannya sehari ini. Dari pagi sudah berapa kali aku ke tandas!!Kalah penangan Teh Orang Kampung. Aduhai..

Testimoni pertama ini sudah hampir pengsan!! Ha ha ha..

Papadom juga mungkin tidak kesampaian nampaknya.

Nota kakitanganku : Mungkin di awal-awal pengambilan begini agaknya....







38 kUs-kUs:

QieFLy si Dolce on October 11, 2009 at 12:43 PM said...

huhuhu so tak dpat la ni nak tngok papadom...

imHepPie on October 11, 2009 at 1:26 PM said...

buleh kurangkan sesungut x??

Ayu on October 11, 2009 at 1:36 PM said...

waa... leh kurus camni..

Koyuki on October 11, 2009 at 3:08 PM said...

erk..

tak tahan kena camtu..

mesti perit..

haha..

miera a.k.a merr on October 11, 2009 at 4:10 PM said...

wah...buleh lembik nihhhh..
btol tu..kesan d awal pngambilan...

Samaira on October 11, 2009 at 4:37 PM said...

jd pasni maseh mau teruskan ke?hehe

Tirana on October 11, 2009 at 4:55 PM said...

Aduhai..kesiannya..lain kali jangan makan jamu sembarangan..takut2 tak sesuai dengan badan kita

fiD on October 11, 2009 at 5:01 PM said...

mule2 memang camtue kot..

ashie023 on October 11, 2009 at 6:25 PM said...

eh??buleh jadik ubat kurus tu...

Manusia on October 11, 2009 at 6:31 PM said...

tue la..
gatal lagi haha

Ms.Lilies on October 11, 2009 at 7:03 PM said...

panas sangat kot...
mana tau x ngam ngan body ko

cHeRyNa PiReS on October 11, 2009 at 7:10 PM said...

dia bagi julap ke jamu tuh?huh...scary betul....

Fatt Chin Choy on October 11, 2009 at 7:13 PM said...

itu ubat org sembelit tu
haha

sI tEDI on October 11, 2009 at 7:28 PM said...

x dapatlah qief :(

sI tEDI on October 11, 2009 at 7:28 PM said...

mimie : baru 1st time minum

sI tEDI on October 11, 2009 at 7:29 PM said...

ayu : boleh. tapi masa ko 15 jam dalam jamban je lah. ha ha ha

sI tEDI on October 11, 2009 at 7:29 PM said...

koyuki : sob sob sob

sI tEDI on October 11, 2009 at 7:29 PM said...

miera : x pyh amek. seksa!!

sI tEDI on October 11, 2009 at 7:30 PM said...

samaira : mungkin ken akurangkan darfi 1 sudu besar ke sudu kecil :)

sI tEDI on October 11, 2009 at 7:30 PM said...

tirana : tgk cap orang kampung tu yg beli :)

sI tEDI on October 11, 2009 at 7:31 PM said...

mungkin fid :)

sI tEDI on October 11, 2009 at 7:31 PM said...

ha ha ha dak ashie. kalau sanggup menghadapi kelaur masuk jamban.. boleh

sI tEDI on October 11, 2009 at 7:31 PM said...

azuan :P

sI tEDI on October 11, 2009 at 7:32 PM said...

ms lilies : x tau lah.. sampai ke maghrib ni hah.. td dah reda

sI tEDI on October 11, 2009 at 7:33 PM said...

erk. betul ke sha?

sI tEDI on October 11, 2009 at 7:33 PM said...

FCC : mmg sesuai!

zaradgreat on October 11, 2009 at 8:26 PM said...

ish.takotnya!
btw,,saba ek.saba

ashie023 on October 11, 2009 at 9:47 PM said...

yelah tedi,..eksais pegi balik jamban..pahtu kuor isi perut semua..bleh ah kurus..hehhee

miSs siv on October 11, 2009 at 10:20 PM said...

buleh kurus!
hahaha
kurang ke senggugut?

Raihan on October 11, 2009 at 10:44 PM said...

aku tertarik dgn penyataan ko yg berulang ke tandas... aku nk cuba... berapa hinggit tu wei.. ???

sI tEDI on October 11, 2009 at 11:17 PM said...

ekekek dak ashie.. sakit woo.. sampai sekrang rasa...

sI tEDI on October 11, 2009 at 11:17 PM said...

baru 1st time minum

sI tEDI on October 11, 2009 at 11:18 PM said...

murah je CC rm 5.50.. tapi kesannya.. aduhai.. sakit perut aku..
arahan dia 1 sudu besar. aku rsa 1 sudu kecik better kot..

sI tEDI on October 11, 2009 at 11:19 PM said...

dak zara : mmg tgh sabau ni hah..

Nakamura Kazuki on October 11, 2009 at 11:26 PM said...

no komen..ambe tak pasti..hehehe

Watierman on October 12, 2009 at 8:04 AM said...

Salam Tedi...laaa akak pun pernah terkena kes cam tu...even worst...akak sampai demam menggigil...sejuk kaki tangan...since then Abang tak kasi makan sebarang ubatan tradisional...just kalau nak pun ambil cream yang disapu jer!!

Alimaz-Kembara Terasing on October 12, 2009 at 10:02 AM said...

waaaaaaaaaaaa tedi kalau dah berkai2 menandas boley kurus kering cenggini...

GiGGLe GaL on October 12, 2009 at 7:02 PM said...

ted,
based on experience, benda ni akan berterusan. so ko kene standby garam tenaga tu. memang after ko makan, dia akan flush balik apa ko makan...jgn berhenti minum air masak banyak2 sbb takut ko dehydrate.. dan kalau melarat, gi kinik dan stop taking dat jamu ye..

slalunya, yang tahan dgn aktiviti "membuang-buang" ni akan mendapat hasil kurus segera..

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting