Thursday, October 29, 2009

|BaraT Bapa AyaM KeLuar MaLam Mencar| Rezek| HaraM...

cOrat cOret Oleh : myQza pada 12:27 AM
Photobucket

Budak-budak ini sedang tidur. Gambar di ambil semalam. Mereka tidur dari selepas Subuh sehingga ke pukul 3.00 petang. Itupun aku yang kejutkan suruh bangun!! 'Bangun!! Bangun!! Korang tak nak makan ke? Tak lapar ke? Tidur je!!!" Suara aku bergema. Ya!! Mereka tidak boleh di manja selalu.

Semalam keduanya berjaya meloloskan diri. Itu memang menyakitkan hati aku. Yang lebih sakit kedua-duanya terkedek-kedek balik pukul 6.30 pagi. Keluar bersama. Balik bersama! Baik! Kamu memang sehati dan sejiwa.

Photobucket

Buat kerja sambilan apa di tengah-tengah malam? Jadi bapa kucing yang mahu lawan bapa ayam? Membekal kucing-kucing betina kepada kucing-kucing jantan?

Photobucket

Balik terus tidur seharian. Aku pula yang risau sebab tidak bangun-bangun! Aku sendiri tidak biasa untuk tidur sepanjang hari tanpa bangun-bangun.

Nota kakitanganku : Spesis Kucing Burung Hantu!






37 kUs-kUs:

QieFLy si Dolce on October 29, 2009 at 12:55 AM said...

huhuhuhu takpe la tu kak....sehati sejiwa membawa perpaduan katanyer....dorang tu saje je nak bagi akak hangin satu bdan dgn telatah nakal dorang....hahaha

Watierman on October 29, 2009 at 1:05 AM said...

Tedi..kamu keluar menonton Papadom untuk kali kedua...mereka juga need the time out....ada gather2 dengan kawan2...maybe menghadiri mesyuarat bulanan...jangan fikir yang negatif ya....mereka mungkin sedang buat rondaan..ala-ala rukun tetangga...agar aman kedaerahan itu!!!

..::..ein..::.. on October 29, 2009 at 1:38 AM said...

hehe..mcm si stokin..penah skali 2, dia tdo smpai kul 5ptg..2pun after ein kejut kan...dasyat tul dia leh tdo lama2...slalu nye tgh ari ckit, ein dh gegar suh dia bgn..mlm2 lak kena pgl dgn whiskas dia..br mahu pulang..ekekekke

a.z.r.i.n.a.03.07 on October 29, 2009 at 2:05 AM said...

ala..biar depa pi merewang mlm2 skali-skala.. cuci-mata..

wuissh..lama betul tido tu....

oranglidi on October 29, 2009 at 4:01 AM said...

umi hurairah.

Airland on October 29, 2009 at 4:24 AM said...

Cuba spy dy g mana..
mana tau dy isap dadah ke??
2 yang lalok hari 2..hahaha

arque on October 29, 2009 at 6:24 AM said...

haha.dia orang pergi mamak kot.lepak2.tak pun dia orang pergi clubbing.kui3.

PROFkusut on October 29, 2009 at 7:39 AM said...

ekekeke ok la tu.. balik dalam keadaan selamat :)

Koyuki on October 29, 2009 at 8:01 AM said...

pegi amik angin malam
romantis sikit
hehe~

zaradgreat on October 29, 2009 at 8:04 AM said...

kah3.
diaorang pegi date la tedi,,

hahahahhaha

relevan on October 29, 2009 at 8:21 AM said...

Tucin tu nak jadi kutu embun ka Tedi?..biarkan jerk..

Solehah on October 29, 2009 at 8:39 AM said...

haha..ligatnya dua beradik tu buat overtime..

iva saionji on October 29, 2009 at 9:47 AM said...

nak gak depa balik tau tedi...macam tok teh kat umah tuh..wah dah kenyang je hilang terus tak balik umah tau..mane pegi xtau...lepas 2 hari baru pulang...huhuhu

Alimaz-Kembara Terasing on October 29, 2009 at 11:08 AM said...

alaaaa..sesekali depa nak kuaq merendek....tak kan tak boley kot...depa dah besaq panjang semua...mau gak cari pasangan...

sI tEDI on October 29, 2009 at 11:30 AM said...

qief : kdg2 mmg hangen gak.. kenalah jentik telinga tu

sI tEDI on October 29, 2009 at 11:33 AM said...

kakwatie ; kalau yg sihat tu x risau sangat.. ini budak yg tak sedar diri tu.. jln pun terkedek2.. takut dia bergaduh jek..

sI tEDI on October 29, 2009 at 11:34 AM said...

ein : betul! bila derang tak bgn2 risau gak.. sakit ke apa

sI tEDI on October 29, 2009 at 11:34 AM said...

kakrina : malam x nak pulak tdo

sI tEDI on October 29, 2009 at 11:35 AM said...

orlidi : aduhai.. tinggi bebenor :P

sI tEDI on October 29, 2009 at 11:35 AM said...

airland : astagfiirullah. Kucing aku bebas dari dadah

sI tEDI on October 29, 2009 at 11:36 AM said...

arque : aku uduk kg.. xde clubbing2 ni.. kedai mamak pun x de kat kg aku.. kedai runcit adalah. ekekeke

sI tEDI on October 29, 2009 at 11:36 AM said...

proffy : mmg lah selamat.. org yg menanti ni yg tak selamat.. asik terganggu tdo jek

sI tEDI on October 29, 2009 at 11:37 AM said...

yuki : kat umah pun ada kipas angin waktu malam

sI tEDI on October 29, 2009 at 11:37 AM said...

zaradgreat : aku rasa derang lepak sungai lah. berenang2

sI tEDI on October 29, 2009 at 11:38 AM said...

relevan : alahai.. derang ni selalu jd mangsa buli lah

sI tEDI on October 29, 2009 at 11:38 AM said...

solehah : overtime yg x mendatangkan hasil. hehehehe

sI tEDI on October 29, 2009 at 11:38 AM said...

iva : 2 hari? dia makan stok dlm perut 2 hari kot..

sI tEDI on October 29, 2009 at 11:40 AM said...

alimaz : he he he... boleh.. tapi ada yg tak sihat tu

cahayachenta on October 29, 2009 at 12:44 PM said...

utih>> bro, aku ada date mlm ni dgn aweks kat hujung kampung tu..

itam>> dah tu.. pergi je la..

utih>> aku takut la bro nk kuar mlm2.. karang terserempak pontianak pulak

itam>> hangguk ko... takdanya pontianak tu nk pandang ko...

utih>> ko jgn bro.. aku ni popular ko tau... tu ko tgk boss tu, siap bg aku privilege lg guna lappy dia.. ko?? ada dia bg.. haram tak bg..

itam>> aku sedar siapa aku utih...

utih>> ala bro, jgn majuk... aku gurau je.. ok2 bro, jom aku kenalkan ko dgn kakak awek aku nak??
cantk bro, ramping je, jln melenggang kangkung.. mcm model buat CATWALK la..

itam>> ekekeke..

utih>> wehh bro, ko pehal nak tiru2 gaya boss...

itam>> suka hati la boss aku juga!!!

mier@merr on October 29, 2009 at 1:11 PM said...

kah3....

kakak tedi da ade pewaris buat dialog dak utih....

niesz on October 29, 2009 at 1:29 PM said...

lame giler tido..pnat sunnguh tu..huhu..nasib baik kejut kan..if x confirm lentoq sampai esok lak..hihi..

Samaira on October 29, 2009 at 2:43 PM said...

ekeke
comel tul dak 2 ekor ni tido
aiseyyy sgt2 geram ekeke

Ayu on October 29, 2009 at 4:16 PM said...

elok plak tido berlapik berdua-duaan tuh.. iskk..

Faarihin on October 29, 2009 at 5:15 PM said...

salam..
cik tedi.. kucing spesis jaga waktu malam.. mesti ada projek baik punya ni.. hahaha.. (^__^)

Fatt Chin Choy on October 29, 2009 at 5:50 PM said...

hormon tgh naik... ko tak blh halang
hahaha

::alwaniamalini:: on October 29, 2009 at 7:33 PM said...

awww....comel2 :D

ustazah dyLLa on October 29, 2009 at 10:17 PM said...

haha...lawok lee...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting