Wednesday, October 07, 2009

SaaT YanG T|Dak Dapat D| Lupa.....

cOrat cOret Oleh : myQza pada 3:10 PM
Situasi :

Aku di perhentian bas menunggu bas untuk pulang ke rumah dari sekolah dan dia membonceng motosikal yang di tunggang ayahnya. Kami saling berpandangan dan melambai tangan bersungguh-sungguh. Airmata merembas keluar.

Sehingga saat ini situasi itu belum luput dari pandangan. Masih jelas satu persatu. Bagaimana dia masih menoleh walau sudah jauh dan hampir hilang dari pandangan.

Dan....
Itulah saat terakhir aku melihat beliau. Puluhan tahun yang lalu. Sejak itu. Tiada. Tiada langsung apa-apa.

Kamu seorang sahabat yang masih aku ingati. Masih ingatkah kamu, saat kamu jatuh di perhimpunan sekolah. Kamu bangkit dan beratur seolah-olah tiada apa-apa. Kamu masih boleh belajar seperti biasa. Sedangkan waktu itu sebenarnya tangan kamu sudah patah. Kamu memang cekal. Sebab itulah kita selalu bersaing untuk mendapat tempat yang terbaik di dalam kelas.


Kini kita sudah terpisah. Kamu sudah hilang saat kali terakhir aku melihat kamu melambai-lambai tanda perpisahan terakhir kita. Gambar kamu juga sudah hilang. Tapi senyuman kamu tetap aku ingat.

Zaiyati Binti Zaini,
SK Teluk Kemang 1987-1989.
Walau di mana kamu berada. Apapun yang kamu lakukan. Ingatlah, seorang sahabat yang lebih 20 tahun terpisah masih tetap mengingati lambaian terakhir kamu.

Nota kakitanganku : Kamu ada saat-saat yang masih segar di ingatan? Mari kita kongsikan.






48 kUs-kUs:

Watierman on October 7, 2009 at 3:27 PM said...

Ha...surelah ingat saat di sakat sakan dalam kelas...masa practise untuk English Drama Festival form 2...siap nangis lagi Akak kena sakat..sekarang ...dah jadi husband..sakat puas2....Dia sakat dia pujuk la..Akak memang kuat nangis pun!

Banyak sgt la....dah mula nak kabur..hehe..

ashie023 on October 7, 2009 at 3:48 PM said...

aku pong ada gak kawan jaman skolah tadika dolu...rasa sayang sgt nak berpisah...

cHeRyNa PiReS on October 7, 2009 at 4:00 PM said...

teringat zaman2 di kala akulah minami dan dialah hakutonyaaa!!!:)

tengku_fir21 on October 7, 2009 at 4:06 PM said...

tetiba teringat kpd best friend tapi husband dia tk suke aku..
hahaha

ibu_umairah on October 7, 2009 at 4:11 PM said...

sukar untuk di lupa kan kenangan masa tadika dulu2.....sweet memories

ber_uwang on October 7, 2009 at 4:16 PM said...

pertama kali pergi Kl ikut jalan bentong kuala kubu... nampak iklan KFC .

sI tEDI on October 7, 2009 at 4:17 PM said...

aduhai kakwatie cinta di bangku sekolah membawa hingga ke akhir hayat. InsyaAllah hingga ke syurga.. Amin...

sI tEDI on October 7, 2009 at 4:17 PM said...

dak ashie... sayangnya lagi kita sudah terputus hubungan kan...

Ayu on October 7, 2009 at 4:18 PM said...

tiada ingatan yg sesegar kenangan sewaktu aku setingkatan dengan my hubby.. even kalau waktu tu ingatan tu sepahit pahit hempedu..

(kesnya,, aku kan dulu musuh ketat ngan my hubby.. )

sI tEDI on October 7, 2009 at 4:18 PM said...

siapakah hakuto itu minami...???? ekekekeekek

sI tEDI on October 7, 2009 at 4:18 PM said...

kenapa dia x ske ko fir.. adakah ko lebih ensem darinya... ? ha ha ha

sI tEDI on October 7, 2009 at 4:19 PM said...

ibu_umairah : aku sekolah tadika di dua negeri berbeza. mmg sweet...

sI tEDI on October 7, 2009 at 4:19 PM said...

ekekekekeke beruwang.. iklan banner ke papan iklan besau?

sI tEDI on October 7, 2009 at 4:20 PM said...

ekekekek ayus... mmg betullah org kata kan.. org yg kita bencilah yg jadi jodoh kita

@--- Sueanne ----@ on October 7, 2009 at 4:21 PM said...

sk teluk kemang??
kite dulu sk si rusa..standard 1 n half standard 2..hehe..:p

kenangan di sekolah xde sangat la ted..sbb kite ni pemalu..hikhikhik..baru je nak rapat2x ngn kwn sekelas..skali kena transfer tmpt lain..ayah kite dulu askar..tau2x je la..merempat2 jadinye..:p

mase duk hostel kt sk teknik ampangan..bykla kenangan..banyak sagtla samapai kat tertaip kt sini..hihiih

sI tEDI on October 7, 2009 at 4:26 PM said...

ekekkekeke sueanne : banyak tu sampai tak tertaip.. oOOoo SK si rusa PD ek? ekekekeke...

Sebelah umah aku dulu Hotel Si rusa inn.. sekarang dah jadi batu belah batu bertangkup. ekekekekeke

samalah kita.. anak sojer... ekekekekeke

Tinie a.k.a Ibu Fatin on October 7, 2009 at 4:32 PM said...

ni cerita benar ka palsu?

a.z.r.i.n.a.03.07 on October 7, 2009 at 4:42 PM said...

Panjang niy..

Ada kenangan darjah dua.tahun 1982 di SKeb Padang Tembak, Jln Semarak, KL.

Budaknya comel sangat. Kalau tak silap nama dia MASAYU. anak sojer gak. Ayah dia pangkat tinggi gak masa tu tapi dia memang baik sangat... yelah kita anak ong susah masa tu..selalu dia tolong.. huhu

darjah tiga dia xde kat sekolah tu.. sampai sekarang tak jumpa.

kat sekolah tu dulu majoriti anak sojer dari Mindef. Naik Form 1, majoriti kengkawan laki pergi RMC yang pomfuan pergi MRSM... KRina gak tinggal kat situ.


p/s : sueanne tu confem pemalu dulu..itu kata ex-school mate dia..Nita. hehehe..

sI tEDI on October 7, 2009 at 4:45 PM said...

cerita betullah tinie.. hari terakhir aku di sekolah sebelum pindah balik kampung sbb ayah aku pencen sojer..... sob sob sob...

sI tEDI on October 7, 2009 at 4:46 PM said...

kakrina .. macam sayalah ek .. terputus hubungan terus.. :(


kenal ke kawan sueanne tu..? he he he..

Faarihin on October 7, 2009 at 4:49 PM said...

wah.. kenangan lalu yang takkan dilupakn oleh cik tedi.. semoga jumpa suatu hari nanti.. inshaAllah.. (^__^)

Along25 on October 7, 2009 at 5:05 PM said...

weh... tedi... sedih kot.... sebak r plak baca huhuhuhuhuhuh....

en_me on October 7, 2009 at 5:09 PM said...

dh lari ikut bangla kott.. ehehe, very sweet uooolsss

chekdenoor on October 7, 2009 at 6:19 PM said...

Salam,

Waduh....ini jejak kasih ya.... hmmm kena letak photo sekali kout.....

azuan on October 7, 2009 at 7:12 PM said...

zaman sekolah la banyak kenagan3 yg best...

Wanita Itu on October 7, 2009 at 7:19 PM said...

byk la ted|..

nak citer kang mcm wat satu n3 lak kat sini hehehehe..

chipsmore on October 7, 2009 at 7:28 PM said...

saat saat yg masih segar..perghhh..banyak..kang wat komen ni cam entri sendiri plak karang..ngeh ngeh..

btw, klik nuffnang anda ;)

ZARA 札拉 on October 7, 2009 at 7:50 PM said...

aku kenangan pukul org je kat sekolah dulu~

Solehah on October 7, 2009 at 7:59 PM said...

teringat pulak kenangan masa kecik di zaman kanak-kanak..tah kawan2 ingat aku lagi tak ye..rindu sungguh..

eyena on October 7, 2009 at 8:25 PM said...

hahaii ape eh.. kenangan masa kena ikat kat pokok kot. waktu tu darjah3. haha budak nakal laa katakan.. hahaha

malu wooo bila teringat balik..hahaha

a.z.r.i.n.a.03.07 on October 7, 2009 at 8:53 PM said...

kwn lama Sueanne tu duk depan KRina kat ofis...hehehe..
ada kat blog list gak..

jgn mare ye Sue..

miSs siv on October 7, 2009 at 9:14 PM said...

haishh~
teringat lambaian pak cik mat time aku, malik dgn wan amik durian beliau tanpa izin~
seb baik da mintak maap..
hahaha!!

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:15 PM said...

InsyaAllah faarihin...

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:16 PM said...

along : terima kasih... walau masa tu aku masih budak2.. still sedih gilos..

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:16 PM said...

pandailah ko en_me!!

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:17 PM said...

chekde : masa tu kanak2 ribena.. sekarang mungkin dah jadi emak org..

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:17 PM said...

azuan : skeolah rendah kan? ekekkekeke

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:17 PM said...

banyak sangat ke te? ekekekekek

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:18 PM said...

cik epal : ekekekekkeke.. maceh

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:18 PM said...

ganas lah ko dak zara!!

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:18 PM said...

solehah.. lupa kot.. kanak2.. mana nak ingat sangat. he he he

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:19 PM said...

aina: ganas? kena ikat kat pokok? pastu lepaskan kerengge. ekekekeke

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:19 PM said...

ekekekke kakrina.. sueanne tu tau ke tidak.. he he he

sI tEDI on October 7, 2009 at 9:20 PM said...

nasib baik miss siv.. kalau tak xberkat buah yg ko makan. ekekekekek

Fatt Chin Choy on October 7, 2009 at 11:25 PM said...

weh
hantar ler kat suratkhabar cr kawan ko tu

bestnya kalau dpt jumpa balik

mRs.jUkoGYu on October 8, 2009 at 1:58 AM said...

banyak kenangan mase skolah..kadang2 buat aku senyum sendiri...;D

ko tak cube cari beliau tedi?

ustazah dyLLa on October 8, 2009 at 5:33 AM said...

jatuh kt taman mainan shinggakn bibir luka teruk...smpai skrg kesan 2 masih ade...~uwwaaa...ni adik nye pasal la...konon ajak jdi superwoman...

~rindu ngn lambaian ka'bah

Alimaz-Kembara Terasing on October 8, 2009 at 9:57 AM said...

kenangan silammmm ...aku dan dirinya.....

nyanyi sampai abih...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting