Monday, October 12, 2009

KamU Nuffnanger?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 3:00 PM
Yup!! Aku Nuffnanger! Kalau mula-mula dahulu aku tidak kenal apa itu Nuffnang? Tetapi bila terbaca satu blog tetang Nuffnang, aku terasa ingin berkenalan.

Di dalam blog itu tertulis. " Baru satu dua komen sudah mahu pasang iklan Nuffnang. Sudah mahu tanya mengapa tiada pendapatan". Aku masih ingat lagi siapa yang menulis dan sehingga kini aku masih ikut blog itu sebangai pembaca senyap.

Atas sebab ingin tahu, aku mendaftar. Aku sahut cabaran blogger yang merungut-rungut itu. Mungkin pendapatan dia ratusan ringgit sebulan. Sebab itulah dia memperkecilkan kesungguhan orang lain dengan memasang iklan walau tiada komen dan pengunjung di blog.

Blog aku juga pada mulanya begitu. Tiada kawan-kawan. Tiada komen. Tiada pengunjung. Tetapi usaha tangga kejayaan. Lama kelamaan bila sudah ada pengomen. Sudah ada pengunjung. Alhamdulillah.

Iklan kita selalunya tidak sama. Jadi aku menyokong kawan-kawan bloggers dengan mengklik iklan-iklan yang tidak terdapat di blog aku kerana aku juga bermula dari bawah. 5-6 bulan pertama mendaftar aku zero dari segi pendapatan. Alhamdulillah. Berkat sokongan, komentar dan kunjungan kamu semua aku berbangga dengan apa yang aku perolehi sekarang.

Usah memperkecilkan usaha dan keinginan orang lain. Masing-masing mempunyai rezeki masing-masing. Kamu yang merungut-rungut itu juga bermula dari bawah bukan?

Terima kasih untuk kamu semua yang selalu berkunjung di sini. Terima kasih juga buat Nuffnang!

Nota kakitanganku : Ianya bagaikan tabungan. Biarlah lebih meriah sedikit amaunnya baru aku akan keluarkan. :)







64 kUs-kUs:

mumy on October 12, 2009 at 3:07 PM said...

i like it...

ZARA 札拉 on October 12, 2009 at 3:20 PM said...

hehehe~
bagus2~

Ms.Lilies on October 12, 2009 at 3:23 PM said...

aku rasa aku ada baca blog ko ckp tu..ayatnya sangat familiar...
tapi rezeki masing2 sapa yg tahu kan

@rE-LonG on October 12, 2009 at 3:25 PM said...

Yup..btul2..skadar pndptn smpiGan kn..
kT stuju tue..
walau baru rm19 saje..da hmpir stahun lebih wat bLog..
tp xmenGapa..insyaallah bila da bnyk baru kuarkan..hihi

sambiL myeLam minum air..tak gitu?hihi..

Solehah on October 12, 2009 at 3:25 PM said...

haah..jalan cerita kita sama la..hehe..tahniah utk kita..mari kita meraikan kejayaan kita..haha..gurau2 k cik tedi..aku skg pun masih biasa2 pendapatan utk nuffnang, tp aku lebih seronok untuk berkawan..

Alimaz-Kembara Terasing on October 12, 2009 at 3:26 PM said...

ya ka tedi ...walau pun org cuma masuk ke blog tanpa mengklik iklan2 kita tu....

~0~ on October 12, 2009 at 3:29 PM said...

btol tue kak...kalo x cuba kita xtau...smpai bila nak mengalah je kan...

itafukada on October 12, 2009 at 3:48 PM said...

errkk..nak blaja jgk..
ita xreti lgsg psl nuff ni.
da pnh daftar tp bila nak paste je terus xphm2.huhu..

anyone..help me??

Watierman on October 12, 2009 at 3:49 PM said...

I am not a nuffnager..but I still follow ...since you are my friend....good luck to you all the Nuffnaggers!!!

cHeRyNa PiReS on October 12, 2009 at 3:57 PM said...

aku dah de blog nieh 5 tahun tp tak pakau nuffnang for some reason la...aku jenis tak suka nak bg data aku and aku mmg ada masalah tuh (tuh masalah aku la kan!)

tp utk dirimu yang dah berjaya membalas tohmahan org, tahniah. hidup blogger nieh tak senang, ade org kena maki hamun sbb blog nieh (aku lah tuh...). tp kalau dah ko yang tulis, akaun ko...suka kau lah...

ikan emas on October 12, 2009 at 4:09 PM said...

betoi,
ikan emas pun mcm tuu..
memula mmg takmau nk ikalan-iklan nie...tp lelama fkr apa slh kalau cuba, tak abis tenaga pun !

...sy bdk br belajo.
Tedi,
tlg laa ajo kan

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ on October 12, 2009 at 4:21 PM said...

pernah ada nuffnang....
ntah mcm mana....
delete iklan tu.....

hehhehehe....

tengku_fir21 on October 12, 2009 at 4:27 PM said...

iyer...
agak menarik rasenya...

@--- Sueanne ----@ on October 12, 2009 at 4:27 PM said...

nuffang kite RM2.50 je ted..
hehehe..
kamu fikir sendirila kite nuffanger ke idak??
hahaha...

zasssssssssssssssssssss...
sambung korojee..
kuang..kuang..kuang...

Softtouch [Hanim] on October 12, 2009 at 4:38 PM said...

mcm kenal jer blog tu sape yg keluh kesah tu..he he he

yelah kan xusaha mana nk capai kejayaan..tp blog sy xde nuffnang kot sbb sy malas nk usaha..he he he
gud luck tedi...

ween on October 12, 2009 at 4:40 PM said...

great entry tedi :)
ween pun blogging for fun saja. tp sambil2 tu cuba la jugak daftar nuffnang walaupun masih belum nampak hasil. hik. xpela, rezki masing2 kan. asal kan ween happy blogging, tuka2 cerita dgn blogger lain. xsuka bila ada nuffnanger yg mcm ada unsur2 riak nak tayang trafic dan pendapatan mereka. herm. tp niat mereka cuma mereka yg tahu (^_^)

ikiqzana on October 12, 2009 at 4:43 PM said...

bagus tu.. sahut cabaran. suker...
klik kt sini gak.. jgn lupa dtg kt blog dan klik ye.. thanx..

Tinie a.k.a Ibu Fatin on October 12, 2009 at 4:53 PM said...

cepatla cash out boleh belanja aku tgk wayang PAPADOM

dotblogspotdotkom on October 12, 2009 at 4:53 PM said...

jangan dikeluarkan lagi.... tunggu sudah banyak dan masa itu klrkan lah dan pada masa itu juga ....belanja la pakcik..huhuhuhu

ashie023 on October 12, 2009 at 4:55 PM said...

aku sebenarnye dah x larat nak letak nuffnang kat belog..sebab aku rasa cam berserabut je...aku nk delete ah karang...ko sebut ni, baru aku teringat nk delete..

PAP on October 12, 2009 at 4:56 PM said...

jangan dengar sangat cakap orang. apa diorang tahu kan? nah lihat sekarang apa kamu dapat..teruskan usaha kamu! aku pun usaha jugak!

anaklaut on October 12, 2009 at 4:57 PM said...

salam...kak, mcm mana nak join?

saya pun minat ni..

mamai on October 12, 2009 at 4:57 PM said...

menarik tu sambil berblog boleh buat duit juga biar sikit lama-lama jadi bukit tak gitu lagi pun tak rugikan

zaradgreat on October 12, 2009 at 5:28 PM said...

betul3!
hoho.
btw tedi, aku pun baru lagi ngan nuffnang. hohohooh

cintaAnna on October 12, 2009 at 5:43 PM said...

harapan aku pada nuffnang ni sgt besar...
Setiap apa yg aku buat tiada..maknanya untuk suka2..ehhehe

Pasti terselit satu harapan dan keinginan..yng pasti aku ku capai walau byk halangan..

yela moto aku kan
"usaha tangga kekayaan, hidup mesti bergaya dan berjaya!"

imHepPie on October 12, 2009 at 6:11 PM said...

haha sama2 mengklik okesss..aku pon cmtu..dlu xde visitor lgsung..mcm down je..huhu

GiGGLe GaL on October 12, 2009 at 7:07 PM said...

biasa la ted.. aku dulu pun tak de visitor.. dan pendapatan aku pon tahapahape..ekeke..aku tak kesah la tu sume.. aku blogging for fun..ada atau tak de nuffnang.. aku seadanya..

tapi klu menjatuhkan semangat orang tu, sangat tak baik.. so sama2 la kita klik mengklik..ekeke..

Manusia on October 12, 2009 at 7:22 PM said...

usaha tangga kejayaan..
ganbate!!

[z@ck] on October 12, 2009 at 7:58 PM said...

2 in 1..
sambil berblogging..sambil bt duit..
aku klik iklan ko..
=)

Ayu on October 12, 2009 at 9:00 PM said...

mcm mn nk tau pendapatan tu ted??

cik ian@aH Lian~ on October 12, 2009 at 9:26 PM said...

meh klik2 nuff cik ian~
menabung amalan mulia...
leh dapat dak utih tu!

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:08 PM said...

mumy : TQ

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:08 PM said...

dak zar : ya bagus!

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:09 PM said...

ms lilies : betul tu!

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:09 PM said...

are long! betul tu.. kita x perlu buat apa2

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:10 PM said...

solehah : yup! AKu setuju. itu sampingan

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:11 PM said...

alimaz : ada iklan perunik ada iklan perklik :)

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:12 PM said...

~0~ : caiyok!

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:13 PM said...

itafukada : kena ikut betul2 untuk pasang iklan!

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:13 PM said...

kakwatie : Terima kasih!

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:15 PM said...

cheryna pires : yup! sesetngah org mmg x ske bg detail kan? masing2 :)

aku hormati!

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:15 PM said...

ekekkeke ikan emas : dah pasang iklan lom?

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:15 PM said...

yanie : mungkin nampak semak kot?

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:16 PM said...

ekekekek fir : agak2nye lah

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:16 PM said...

sueanne : ALhamdulillah tu.. aku mula2 4-5 bulan zero :)

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:17 PM said...

ekekke hanim : TQ

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:18 PM said...

ween : x pe.. perlahan2.. aku juga mula dr bawah. :)

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:19 PM said...

TQ kakzana :)

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:19 PM said...

ekekekeke tinie :P

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:20 PM said...

alahai pakcik...

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:20 PM said...

aduhai dak ashie.. x serabutlah..

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:21 PM said...

TQ PAP!

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:21 PM said...

anak laut boleh register kat nuffnang

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:24 PM said...

betul tu mamai : kita tak buat apa jek.. just register,, tunggu dan lihat.

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:24 PM said...

ye zaradgreat > leh banje aku nantI! ekekekkeke

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:24 PM said...

ekekekek anna.. hidup anna!!

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:25 PM said...

mimie TQ

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:26 PM said...

ekekekekek mrs giggle : TQ

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:26 PM said...

manusia : Caiyok!

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:27 PM said...

zack : sama2 lah kita!

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:27 PM said...

kalau ko dah register.. nanti ko boleh lig in.. dia akan tunjuk dalam tu!

sI tEDI on October 12, 2009 at 11:27 PM said...

ekekekek cikgu ian.... InsyaALlah

ustazah dyLLa on October 13, 2009 at 10:28 PM said...

ajar sy cane nk wat...pastu xplain cane leh dpt pendapatan 2...leh ke???

fndrocka on October 14, 2009 at 8:05 PM said...

fndrocka.wordpress.com ~ untuk exchange link

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting