Saturday, October 17, 2009

MaLaM HujaN, SianG Panas!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 9:14 AM
Opss! Terima kasih atas komen-komen entry 'Wahai Orang-Orang Kampung'!

Aku lupa mahu sebut yang menyanyi karaoke itu bukan sempena Deepavali. Tapi rumah orang kahwin. Ekekekekeke... Sudah pukul 12.00 tengah malam pun masih 'melalak' lagi. Mungkin kesan suara sumbang itu, hujan pun turun dengan lebatnya.

Dentuman mercun dan meriam buluh tepat pukul 12.00 tengah malam itu pula aku tidak tahu dari mana. He he he...

Aktiviti hari ini main masak-masak. Ada jamuan hari raya Persatuan Bekas-Bekas Tentera. Seperti biasa bagi menjimatkan belanja kami masak sendiri walaupun seadanya sahaja. Ekekekeke..

Kalau sempat mahu buat Muffin untuk makan suka-suka! Hari itu tengok di Blog Kakwatie, terliur pula. Jadi, ambil resepi di sana sahajalah. Terima kasih.

Nota kakitanganku : Selamat Hari Deepavali!!






19 kUs-kUs:

Watierman on October 17, 2009 at 9:36 AM said...

Buat Tedi..nanti akak nak laporan....haha..jangan guna mixer yer godek2 jer...sebab ada yg try guna mixer..terjadi letupan...sebab adunan tak boleh over beat..try...sedap...akak pun terasa cam nak buat lagi...nantilah dulu..tgk yg Tedi buat dululah!

Selamat memasak!!

zaradgreat on October 17, 2009 at 9:45 AM said...

hoohoohho
aku pening kepala.
ini kejap lagi mesti orang kampung ko nih start memekak lagi.
adei.

nak aku serang guna bazooka lagi ka tedi?
(mintak permission)

cHeRyNa PiReS on October 17, 2009 at 9:52 AM said...

aku pon masih lagi tgk blog kak watie tuh...tp aku nak bekpes dulu...perut aku ah bunyi tabla dah nieh...

org yang kawen tuh pon susah nak "kawen" kalau lama sangat org karaoke...hahaha...

Ayu on October 17, 2009 at 10:12 AM said...

aikk sha.. tau plak susah nk 'kawen' ekk.. mana tau lagi expert plak diaorang ikut alunan tabla.. hahha..

ted.. aku tringin nk rasa ur masakan la.. tp aku x larat la nk pi umah ko.. tunggu dak leha bawak ntah bila taun nya.. ko sms la budak tu suh bawak aku... huhuu..

ONE ZABA on October 17, 2009 at 11:43 AM said...

hepi depavali..

" தமிழ் மொழியை சுவாசிக்கும் மலேசியப் படைப்பாளர்களே, பன்மொழியும் பல்லின மக்களும் வாழும் மலேசிய நாட்டில், தமிழ் மொழிக்காக தொண்டாற்றிய பேரருளார்களை இளைய தலைமுறையினர் மட்டுமல்லாது உலகமெங்கும் வாழும் தமிழ் மக்கள் அறிந்து கொள்ள இந்த அகப்பக்கம் நீண்ட யாத்திரை மேற்கொண்டுள்ளது."

pecah kaca pecah gelas. lepas baca harap balas...wakakaka!!!

azman shah on October 17, 2009 at 11:47 AM said...

amma

Uruchimaru @ kf on October 17, 2009 at 12:44 PM said...

waa..muffin.......!!!

ashie023 on October 17, 2009 at 12:51 PM said...

meriam buluh pong ada gak?ahhh,...meriah meriah...ader bakar lemang ngan ketupat tak???

F a N T a S Y on October 17, 2009 at 1:14 PM said...

erm
bestnye karok smpi hujan
haha,,
nk muffin..
bole tak??

NuR on October 17, 2009 at 1:26 PM said...

hoho...
muffin..
sedap...
aad resipi...
tapi takde oven...
mcm mana nak try

cik tedi
ada tak muffin yg boleh kukus??
agagagga

Solehah on October 17, 2009 at 1:30 PM said...

kalau sempat buat muffin jangan lupa aku juga..hehe..

ZARA 札拉 on October 17, 2009 at 1:45 PM said...

Nak kuih!!

Nak kuih!!!

farah on October 17, 2009 at 3:35 PM said...

buat lebih sket muffin tu.

hehe.

zeqzeq on October 17, 2009 at 4:49 PM said...

happy Deepavali..

tengku_fir21 on October 17, 2009 at 5:22 PM said...

huhuhu....
nk muffin ckittt

ustazah dyLLa on October 17, 2009 at 7:32 PM said...

hahaha...dorg 2 sje je nk bg akak sakit ati...bab makan 2, suka suki main masak2 ek... :p

mamai on October 17, 2009 at 11:14 PM said...

pastikan dak utih tak merayau malam ini

Fatt Chin Choy on October 18, 2009 at 1:11 AM said...

masih sempat masuk pertandingan nyanyian realiti TV

cuba2

Alimaz-Kembara Terasing on October 18, 2009 at 10:29 AM said...

huhuu....sian misti basah kuyup kan....

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting