Friday, August 14, 2009

Baga| Dak Ut|h Memba|k| kErEta ( Baca : Baga| tUpa| memBa|k| LabU!!)

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:23 AM
Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Memang jarang mahu tengok budak ini keluar berhoye-hoye di halaman rumah. Hari ini dia beranikan diri. Itupun punyalah susah nak keluar betul-betul. Asyik 'usha line' sahaja!! Bila sudah rasa betul-betul selamat baru dia keluar.

Jadi aku mengambil kesempatan menjadi jurugambar amatur yang berlokasikan halaman rumah. Percaya atau tidak, petang tadi sahaja aku sempat mengambil kira 60 lebih keping gambar Dak Utih. Al-maklumlah, dia bukan selalu keluar rumah. Bila sudah mahu keluar aku pulun sampai bateri telefon bimbit 'kong!!'

Nota kakitanganku : Sampai ke sudah aku yang angkat dia masuk rumah bila dah terlebih berhoye-hoye duduk di seberang jalan!

50 kUs-kUs:

Softtouch [Hanim] on August 14, 2009 at 8:48 AM said...

jaga2 tau tedi..kang kalu dia dah pandai kuar nnti dia sosial plak..he he he

takdelah nnti takut dia hilang ke ape...

lupie on August 14, 2009 at 8:56 AM said...

Boss, boss,
Suspension check ...
Minyak hitam check ...
Aiyak apasal ada cicak kat absorber?

♥Itajeff♥ @Something To Share on August 14, 2009 at 9:04 AM said...

yerlah cik tedi...biarlah dia duk dlm rumah..nnt biasa kat luar susah pulak...kak itapun ada 2 ekor kucing yg anti sosial..yg lain tu semua kucing pak gossip...suka bertandang ke rumah jiran

<< s| tED| >> on August 14, 2009 at 9:05 AM said...

ekekekeke hanim . budak ni kalau keluar mesti di pantau.. kalau dak itam mmg tak kisah!

<< s| tED| >> on August 14, 2009 at 9:06 AM said...

ekekekekek sis Lupie ! nasibbaik dia tak bertukat kaler minyak hitam :P

<< s| tED| >> on August 14, 2009 at 9:07 AM said...

ekekekekek kakita : pakgosip ek? sama macam dak kimo lah. dak itam dah kurang sikit bergosip. dah insaf kot.. dak utih ni mmg x di ajar bergosip! ekekekeke

Kuwe on August 14, 2009 at 9:11 AM said...

ini utih keturunan mana eh takut nk kluar rumah?cih.

<< s| tED| >> on August 14, 2009 at 9:26 AM said...

hye kuwe!! ekekekee.. keturunan dudukdalam rumah takut nak keluar! ekekekekeke.. dia homely sket lah kuwe.. mungkin sbb ngada2 kot :P
TQ kuwe sbb singgah!

asilahmuhajer on August 14, 2009 at 9:40 AM said...

untung la ada mekanik peribadi...

tengku_fir21 on August 14, 2009 at 9:45 AM said...

loceng warna pink

Ms.Lilies on August 14, 2009 at 9:51 AM said...

dia lupa jenguk masuk ekzos la...ko kena bwk kuar lg ni hihihi

ashie023 on August 14, 2009 at 9:56 AM said...

itu bukan loceng tengku fir21, itu neck tie...

<< s| tED| >> on August 14, 2009 at 10:01 AM said...

betul tu asilah.. kalau nak tempah perkhidmatan sila hubungi aku!!

<< s| tED| >> on August 14, 2009 at 10:02 AM said...

ekekekekeke... fir!! pink sesuai tok kucing betina.. pink juga sesuai tok budak yg mengada macam kucing betina.. ekekeeke

<< s| tED| >> on August 14, 2009 at 10:03 AM said...

ms lilies : kena masuk dalam tu ek? maklumlah makenik amatur juga! :P

<< s| tED| >> on August 14, 2009 at 10:03 AM said...

ekekekeke.. pandailah ko dak ashie :P

GiGGLe GaL on August 14, 2009 at 10:09 AM said...

amboi dak utih... da memandai ye.. dah bg berhoye-hoye sket ..nak lebih..

geram aku nengok. aku rasa.. beliaw bukan nak berhoye2.. tapi beliaw mencari kelibat bas.. nak datang kl jumpa aku..wakakak

<< s| tED| >> on August 14, 2009 at 10:12 AM said...

mrs giggle : x de maknenye.. kalau nak naik bas dr rumah aku ni kena keluar simpang kira2 2 km.. ekekekekeke...

cahayachenta on August 14, 2009 at 10:33 AM said...

yeahhh dak utih.. rosakkan kereta bos.. hari dia tinggal korang utk berhoye2 kat cameron kan.. balas balik...

Watierman on August 14, 2009 at 10:39 AM said...

Salam Dik Tedi...jgn diajar...dia keluar...kan dekat dengan jalan tu...yer lah...dia dok inspect kereta ko...ke...ada bau hanceng si Oren dari rumah depan dah melekat kat tayar ke tu...nanti kalau senang lawat blog ni....http://jangan-bukak.blogspot.com/2009/08/perangai-ko-cam-setan.html....akak baru lepas bersedih..dgn n3 ni...

<< s| tED| >> on August 14, 2009 at 10:39 AM said...

cahayachenta : x baik ajau kucing buat perkara yang tidak di redhai... isk isk isk... :P

<< s| tED| >> on August 14, 2009 at 10:41 AM said...

kakwatie : blog azuan ke tu???
alahai.. mesti cite sedih :(

mamai on August 14, 2009 at 10:42 AM said...

kau dah check ke kereta tu jgn-jgn dak utih dak letak tanda bau dia kat situ..maklum la dia kan jarang keluar rumah

<< s| tED| >> on August 14, 2009 at 10:46 AM said...

kakwatie : saya dah bukak! WTF gambar tu!!! saya tgk sekali imbas.. sampai nampak darah!! x nak tgk lagi!!! saya pun x baca kat mana.. Malaysia ke? kalau malaysia.. harap ada org yg buat laporan polis!! yg dia pijak bukan binatang tetapi yg buat tu babi kepala manusia!!

sorry azuan! aku x sanggup nak bukak. Dan komen aku seperti di atas!!

pesan satu.. sila remove gambar itu!!

<< s| tED| >> on August 14, 2009 at 10:47 AM said...

alah mamai.. dak utih lom pandai lagi buang air spesis kucing jantan miang yg suka pancut2 sesuka hati!!

azuan on August 14, 2009 at 11:10 AM said...

dulu kucing umah aku kena pijak ngan tayr kereta...
sadis2!!

birU on August 14, 2009 at 11:29 AM said...

ted darling, cumelnya dak uteh, hohoho...

my email?

blueCITY268@yahoo.com la bebeh. naper? nak kirim wet erk? ekekkek

a.z.r.i.n.a.03.07 on August 14, 2009 at 12:40 PM said...

manja gak dak utih ni yer... berkurung jer slalu...tu yang puteh kot....hehehe..

<< s| tED| >> on August 14, 2009 at 12:46 PM said...

azuan : kena gelek ngan tayar kete da.. alahai....

<< s| tED| >> on August 14, 2009 at 12:46 PM said...

eeeeee biru ni.. org minta lain die bg lain...

<< s| tED| >> on August 14, 2009 at 12:46 PM said...

ekekkeke krina.. x de putihnya... teknik pengcahayaan tu.. ekekeke

[z@ck] on August 14, 2009 at 2:37 PM said...

gebu tol kucing dia..
geraaaaammmm..

rizz on August 14, 2009 at 3:46 PM said...

ayohh lpak bwah kete ni haha

<< s| tED| >> on August 14, 2009 at 5:31 PM said...

ekekekekkeke... sila cubit sekarang zack!

<< s| tED| >> on August 14, 2009 at 5:31 PM said...

ekekekke rizz!

aien~s corner on August 14, 2009 at 8:00 PM said...

hehehe..

anak_singa on August 14, 2009 at 9:30 PM said...

membaiki ke menjahanam??? haha..dak uteh..ko nk join aku gi jln2 x? aku jd bodyguard ko...kuang3...

Chem5007 on August 14, 2009 at 10:23 PM said...

kenaps kucin tu duduk kat ekzos??... majuk ker??.. Tedi ko x bagi dier makan ke??...ish ish..

ustazah dyLLa on August 15, 2009 at 12:35 AM said...

dia pun nk skodeng tucin lain...jgn sekat kemahuan diri..kang jdi anakdara pla dia...~wahahahaha

<< s| tED| >> on August 15, 2009 at 12:54 AM said...

aiens : heheheheh gak!

<< s| tED| >> on August 15, 2009 at 12:55 AM said...

anak_singa : x yah dak utih.. kang dia ngap ko kang!!

<< s| tED| >> on August 15, 2009 at 12:55 AM said...

chem : dia nak try jg mekanik lak.. boring dah jd kucing :)

<< s| tED| >> on August 15, 2009 at 12:56 AM said...

ekekekekke dylla... dia hanya ingin menikmati keindahan alam maya :P

Raihanna on August 15, 2009 at 2:09 AM said...

hik2..
utih nie leh masuk pertandingan kucing berposing la...

<< s| tED| >> on August 15, 2009 at 2:43 AM said...

pandailah dak rai tu... kucing kampung jek.. :P

Monkey D Luffy on August 15, 2009 at 4:39 AM said...

manja ler kucing ko

<< s| tED| >> on August 15, 2009 at 11:32 AM said...

manja tuan dia luffy.. awwww..!!

ladymiaka86 on August 15, 2009 at 2:19 PM said...

dak utih tgh praktis nak bersyoshial.. wakaka

<< s| tED| >> on August 15, 2009 at 3:54 PM said...

ekekkekek cik sue... gabra semacam die..

Snowwhite Zone on August 16, 2009 at 12:53 AM said...

blh bukak workshop lps ni!!

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting