Monday, August 24, 2009

JaUh PerjaLanaN, Luas PanDanGan!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 3:00 PM
Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket

Ke manakah perjalanan yang paling jauh pernah kamu pergi?

Aku setakat ini hanya ke Sabah pada tahun 2006. Menghadiri konvokesyen sepupu aku di UMS Sabah! Itupun sudah terlalu teruja. :)

Nota kakitanganku : Kolar Dak Utih warna merah jambu itu hanya tinggal nama kerana benangnya telah di gigit dengan ganasnya sehingga cemamai dan benang berserabut. Kau jangan minta mahu beli yang baru Dak Utih. Kirim salam sajalah!!

38 kUs-kUs:

GiGGLe GaL on August 24, 2009 at 3:15 PM said...

oi oiiiii

GiGGLe GaL on August 24, 2009 at 3:18 PM said...

dak utih tu...tak reti2 nak tutup aurat beliaw.. paling tak..tutup ler ekor tu..bulan ramadhan ni dak utih oiiii.. insap la sket..

jap..aku ade ati nak bisik kat dak utih tu.. ko tolong beritahu dak utih, aku suruh beliaw paw ko dengan kolar yg lebih dasat lagi..bajet gigit tak nyonyeh*.

geram aku la nengok gambar dak utih gemok nih.... dah scan peyut ke belum? klu aku ada kat situ, dah tentu aku kata.. "ko ni tih..da la gemuk..pemalas lak tu.. melansit* je ko eh.."

nota*:
melansit : merayau
nyonyeh : rosak, lunyai

ashie023 on August 24, 2009 at 3:43 PM said...

uh..ko pegi jejalan mane weh dak utih?aigoooo

<< s| tED| >> on August 24, 2009 at 3:46 PM said...

ekekekkeke mrs giggle : 1st time tgk perkataan nyonyeh tu.. ekkekeke.. alahh.. silap beli.. beli yg kolar berbenang.. abesh dia geget. sebelum ni kolar tahan lasak.. tapi loceng pulak ilang.. macam2 hal..

<< s| tED| >> on August 24, 2009 at 3:46 PM said...

ekekekkeke jalan2 sementara waktu berbuka dak ashie. ekekekekeke..

NuR on August 24, 2009 at 4:04 PM said...

pose2 pun larat juga dak utih ni jalan ek..
argh..malu nyer..
manusia pun letih time pose ni nak jalan jauh..

erk..tul ke dak utih pose?
agagagagaga

p/s: dah ok ke cik tedi?

<< s| tED| >> on August 24, 2009 at 4:16 PM said...

ekekekekke nur.. x de maknenye dia pose.. tp melepek kalah org puasa..

dak ok dah nur...
terima kasih :)

Fia Batrisya on August 24, 2009 at 4:21 PM said...

dak utih nie geram je fia nengok..

rase nak peluk2.. heee~

dak utih nie demand jugak ker??:P

miSs siv on August 24, 2009 at 4:23 PM said...

dak utih~
ko g jumpe ketam ke?
hak3~

paling jauh?
aku pena g korea, bombay, memacam agy ah..
*sbb tgk muvee, so aku rase mcm aku g sane*
=p

ustazah dyLLa on August 24, 2009 at 4:28 PM said...

assalamualaikum...(dak utih bg salam)...hahaha...dia nk buke pose 2 kak...

<< s| tED| >> on August 24, 2009 at 4:36 PM said...

dak utih ni kuat makan. itu saja fia.. kuat mengopes menyelongkar rumah sampa pecahkan pinggan 2-3 keping.. :P

<< s| tED| >> on August 24, 2009 at 4:37 PM said...

cis miss siv : berlagak sungguh kamu dengan mengemabara ke serata dunia hanya dengan duduk menonton pilem...

<< s| tED| >> on August 24, 2009 at 4:37 PM said...

ekekekekkeke... dia bulan pose lg kuat makan!

ashie023 on August 24, 2009 at 4:40 PM said...

mis siv..aku pun sama...paling jauh ke negara amerika lah...kekeke..(tu pun sebab tgk filem transformers..ahahha)

Along25 on August 24, 2009 at 5:02 PM said...

hahahahahahah! jaoh tu dak utih g.... nak cari ape tu agaknyer ek? hahahahah..... tomey plak kucing sekor ni! nak culik r camni.. hahahaha

<< s| tED| >> on August 24, 2009 at 5:15 PM said...

men2 lah budak2 ni!!! dush!! dush!!

<< s| tED| >> on August 24, 2009 at 5:15 PM said...

along! dak utih ada tulisan kat badan dia. "di larang culik'... ekekeekekeke

Watierman on August 24, 2009 at 5:27 PM said...

Dak utih jgn jauh sangat Yang ooi...dah dekat nak buka ni...maih balik cepat.....!

<< s| tED| >> on August 24, 2009 at 6:10 PM said...

ekekkekeke kakwatie.. ada ni hah terbongkang!!

imHepPie on August 24, 2009 at 7:08 PM said...

paling jauh penah pegi??

umah tok aku kt dpan umah neh kot..ngeh3..

cahayachenta on August 24, 2009 at 7:21 PM said...

bukan hari tu dia dh pegi ke kat tempat 'ketam' ni???

berkenan benor dia kat ketam tu...

sharamli on August 24, 2009 at 7:30 PM said...

0it..0it..jln jgn smpai sesat

<< s| tED| >> on August 24, 2009 at 7:39 PM said...

ngado yo imheppie ni!!

<< s| tED| >> on August 24, 2009 at 7:39 PM said...

cahayachenta : aku amek gambo ni ari tu lah.. banyak lak aku amek...ketam ni depan rumah jek..

<< s| tED| >> on August 24, 2009 at 7:40 PM said...

ekekkeke.. a'a sha.. budak ni aku takut sket.. abg2 dia aku x kesah... mmg kaki bergossip!

eyena on August 24, 2009 at 7:53 PM said...

kak tedi:

sory lambat balas.. i balik kampung tak buka blog..hehe..

cane nak letak follower nampak byk?:

letak je yang follower tu kat atas post.. nanti sure kuar byk2.. masuk layout, page elements, arrage page elements, ambik yg follower tu bwk kat atas blog post..hehe try laa eh..

hehe ganas tol dak utih tu yer.. isk.. dah laa warna pink kolarnye..isk..

<< s| tED| >> on August 24, 2009 at 7:59 PM said...

aina : adakah sebab ruangan itu sempit yg membuatkan follower itu nampak ciput.. ok.. sekarang dah paham. terima kasih!! ekekekekeke..

aien~s corner on August 24, 2009 at 9:36 PM said...

rjin ms tedi mgembara dengan dak utih hehe

GRuNGe on August 24, 2009 at 9:47 PM said...

Aku pun paling jauh jalan skarang ni area Sabah. Masih bercita-cita mahu ke luar negara, Indon perhaps.

Jauh perjalanan, luas pemandangan. Memang best.

<< s| tED| >> on August 24, 2009 at 11:00 PM said...

layan kan aje dia aien.. kena ikut lah.. dia ni bukan boleh di ercayai sgt.. ekekeke

<< s| tED| >> on August 24, 2009 at 11:01 PM said...

betullah grunge... kalau lelaki boleh jalan sendiri.. tapi perempuan kena fikir banyak kali

ashie023 on August 24, 2009 at 11:23 PM said...

aku teringin nk g Mesir..pahtu nak g Korea..uh..

<< s| tED| >> on August 24, 2009 at 11:44 PM said...

InsyaAllah dak ashie.. niat akan termakbul.. :)

Naff said...

Cumil sangat kucing kamu tedi....suka tengok suka sangat...he he

<< s| tED| >> on August 25, 2009 at 9:39 AM said...

Nuff! terima kasih...

NoRuLLiSzA eL FaRiSi on August 25, 2009 at 10:54 AM said...

ate.. tuannye ikut sekali ke merantau :D

NoRuLLiSzA eL FaRiSi on August 25, 2009 at 10:54 AM said...

ate.. tuannye ikut sekali ke merantau :D

Snowwhite Zone on August 25, 2009 at 11:59 AM said...

nak pulak dak utih tu pakai colar.. kalu si popok, x nak dia.. sampai tgn tsekat kat tengkuk.. sina lak tgk dia, terus bukak..

dak utih ni sememangnyer budak yg bgs

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting