Wednesday, August 26, 2009

RamadhaN ke-5!! 2 Kg!! OkeY apa!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 3:00 PM
Teruja gila mahu timbang berat badan hari ini. Sampai sahaja ke pejabat, 'usha line' dulu!! Okey!! Cantik!! 'Line clear!!'

Kesunyian dan kesepian di pejabat buatkan aku boleh sesuka hati menimbang berat menggunakan penimbang besar yang baru di beli Guru Besar dan di letakkan di luar bilik aku. Kalau tidak, ada sahaja yang mahu 'menyekodeng' tengok jarum itu berhenti di angka berapa.

Wah!! Turun 2kg!! (Jangan tanya berat asal!!) Alhamdulillah. Tanpa apa-apa bantuan daripada makanan atau minuman pembakar lemak!!

Banyak betul kelebihan Ramadhan inikan?

Jadi, sudahkah kamu menimbang berat badan kamu di hari kelima berpuasa ini? Pastikan angka itu berkurangan bukan berlebihan. He he he he..

Nota kakitanganku : Selalu bulan puasa sahaja turun. Hari Raya naik mendadak. Ha ha ha!

38 kUs-kUs:

white rose on August 26, 2009 at 3:15 PM said...

wahahaha...statement brani punya...wahaha...lom timbang lgi maaa...

birU on August 26, 2009 at 3:28 PM said...

tedi bebeh..

2kg turun berat, 2kg pahala naik
hokey per,
hehehhe

kurus erk, tucen turun gak ke, ekekek
oooooooo kuat majuks erk, tucen kalo majuks saper pujuk?
huwaaaaaaa
=P

DramaQueen on August 26, 2009 at 3:36 PM said...

wei..berat aku turun mendadak.. buktinya, baju2 aku yg ketat-ketit tu..sme da bley pakai dengan selesa..ekekeke

Unknown on August 26, 2009 at 3:39 PM said...

wah..tetiba je aku rasa cam nak g timbang berat badan..muehehe

myQza on August 26, 2009 at 3:47 PM said...

dylla : x berani sangat ni.. kalau berani kena sebut sekali amaun asal!! ha ha ha ha

myQza on August 26, 2009 at 3:48 PM said...

ekekekekke biru : kuat majuk do.. x dapat nak ubah!! :P

kucing x brani majuk.. majuk .. jawabnya.. lapor!! ekekekeke

myQza on August 26, 2009 at 3:48 PM said...

ekekekekeke mrs Giggle : mendadak tu brape?

myQza on August 26, 2009 at 3:48 PM said...

ekekekekeke dak ashie...jom timbang kilo!!

sharamli on August 26, 2009 at 3:57 PM said...

bia benarrrrrrrrrrr

sueanne on August 26, 2009 at 3:58 PM said...

mcm pencuri lak kamu ni tedi..
siap usha line tue..hahaha..

ikut keringanan badan kite ni..
rase2nya cam turun 3kg kut..
hihihihi

myQza on August 26, 2009 at 4:03 PM said...

sha : biar betik!!

myQza on August 26, 2009 at 4:03 PM said...

ceh! sueanne!! kena timbang gak!!

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on August 26, 2009 at 4:22 PM said...

penimbang ko rosak tu..muahaha

wei bglah peua knp ko blh kurus???
aku, puasa jer naik, puasa jer naik

S@Y@NGH@SNI on August 26, 2009 at 4:26 PM said...

sama ler aku ...
time puasa memang turun..
seminggu lepas raya naik balik...

myQza on August 26, 2009 at 4:29 PM said...

ekekekeke.. dengkilah tu tinie :P

penimbang ni rm 500 da... ekekekekeke..

alah.. x wat pape pun..
berbuka dengan mihun jek... ekeekekekek

myQza on August 26, 2009 at 4:30 PM said...

ekekekke hasni... tue lah pasal!

Amal on August 26, 2009 at 4:49 PM said...

wahhh!!
tahniah~
aku time kat matrix dulu, naik 5kilo time puase..
huhuhuh~

pu3 balqis on August 26, 2009 at 4:57 PM said...

wah.. bestnya..
nak kena timbang jugak nih...
5 ari baru dah 2kg..

tahniah2..

NuR si CiKGu RiBeNa (NSCR) on August 26, 2009 at 5:17 PM said...

2 kilogram rupanya
igtkan 2 kampung...
huhuhuhu...

nur tak timbang lagi
rasa turun kot pasal mcm terhoyong hayang je jalan..
agagaggaga..

yolah tu << kata kat diri sendiri!

myQza on August 26, 2009 at 5:23 PM said...

naik miss siv : ko kecik boleh lah.. aku beso... ekeekekeke

myQza on August 26, 2009 at 5:24 PM said...

ekekekke put3.. maceh...

myQza on August 26, 2009 at 5:24 PM said...

ekekekkek nur.. kalau dah terhuyung hayang tu.. kurus betul tu... ekekeke

nOor aNIes on August 26, 2009 at 5:37 PM said...

ngenge..btl2..pose je trn tp tiba raya nek bgnda2 if x jg...haha

Unknown on August 26, 2009 at 6:04 PM said...

aku tak timbang lagi tedi.. nk guna penimbang kat lab aku tu, paling tinggi pun 15 kg. kang tak pasal2 tercabut jarum...

myQza on August 26, 2009 at 6:23 PM said...

ekekeekeke anies... betull.. itulah yg berlaku setiap tahun...

myQza on August 26, 2009 at 6:24 PM said...

ha ha ha ha.. cahayachenta.. timbang jangan tak timbang

:: eyeNa :: on August 26, 2009 at 6:41 PM said...

hahaha bgtau sikit apa rahsia kurang berat ni.. haha

myQza on August 26, 2009 at 6:56 PM said...

aina.. x de rahsia... ekekekekke.. semulajadi bulan puasa.. :P

TE-ARE |MOND|™ on August 26, 2009 at 7:16 PM said...

waahhh 2kg dalam 5 hari, if 30 hari 12 kg... mau pakai kebaya saloma raya nanti... hehehe ;)

myQza on August 26, 2009 at 7:37 PM said...

ekekekekke.. te-are.. x de maknenye.. kang pakai kepaya saloma.. buatnya raya makan x hengat donia... rabak pulak baju.. ekekekeekke

NoRuLLiSzA eL FaRiSi on August 26, 2009 at 10:07 PM said...

wah3 :D
sy ni, cam naik je.. yela, asyik makan je.. camne ni.. huhu

buka makan, kul 12 makan, pastu sahur lg.. adehh.. turun ke dak.. heheh :p

myQza on August 26, 2009 at 10:16 PM said...

ekekekekek.. InsyaAllah norul.. akhir ramadhan nanti timbang... hehehehehe

ibu_umairah on August 26, 2009 at 11:11 PM said...

taniah....dah turun 2kg...ok laa itu

Nakamura Kazuki on August 26, 2009 at 11:29 PM said...

tedi...make sure maintain ye..takut after raya 2x2 plak..hehehe

myQza on August 27, 2009 at 12:01 AM said...

ekekekeke ibu_umairah,... harap2 sampai ke raya :)

myQza on August 27, 2009 at 12:01 AM said...

hencek nakamura.. selalunya macam tu lah.. ekekekek

azman on August 27, 2009 at 12:16 AM said...

kamu sllu kunjung blog aku rupa2nya begitu rmi peminat
aku segan dgn kamu
papepun tq sbb sudi dtg kt blog aku

myQza on August 27, 2009 at 12:26 AM said...

TQ azman shah

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting