Friday, August 21, 2009

BerhOye-hOye sEBELum RamaDhaN t|Ba!!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 9:51 PM
'Entry' ini tidak di galakkan di baca pada esok hari. Kerana isi kandungannya mengandungi beberapa keping gambar yang tidak sesuai di lihat pada waktu siang dalam Bulan Ramadhan. Sila klik sebaik sahaja kamu melihat tajuk 'entry' ini. Jangan bertangguh sehingga esok. :P

Photobucket

Selesai sahaja urusan di kedua-dua JPM aku ke Tong Hup untuk membeli barang-barang keperluan pejabat seperti bendera Malaysia yang agak murah harganya. ( Sila 'gugel' Tong Hup!) Tengok burung-burung itu? Ini sedikit. Sebelumnya berpuluh-puluh ekor sedang makan di situ. Bila aku lalu mereka terbang beramai-ramai. Fuh!! Meriah.

Photobucket

Tong Hup berhadapan dengan Masjid Kampung Hulu. ( Nampak masjid itu?) Masjid ini merupakan salah satu masjid yang tertua di Negeri Melaka selain daripada Masjid Tengkera.
( Wah !! Macam rancangan dokumentari gitu!!)

Photobucket

Terus ke TESCO! Aku dan Tesco seolah-olah macam sudah ikat perjanjian pula. Wajib singgah! Itu bangunan baru Jaya Jusco. Bersebelahan sahaja dengan Tesco!! Katanya yang terbesar di Malaysia. Aku pun tidak faham. Mydin terbesar, Jaya Jusco terbesar, Entahkan ya, entahkan tidak!

Photobucket

Makan-makan pula! Opss!! Aku tidak makan yang itu. Mahal! Satu sahaja harganya RM 3.00. Dulu ada Nyonya itu sampai bertekak tidak mahu bayar sebab terkejut dengan harganya. Ambil 3 batang/keping sudah RM 9.00. Tambah itu tambah ini cecah RM 12 ++. Bagi aku itu mahal.

Photobucket

Okey! Aku makan ini! Nyummi!!

Photobucket

Tetapi ABC ini masih tidak dapat melawan kelazatan ABC di Mahkota Parade. Ekekekeke!!

Photobucket

Sambil mengunyah ini. Roti Tisu yang di simbah susu pekat!!

Photobucket

Yang ini Teh O Ais Lemon! Pahit dan masam!! :P

Photobucket

Yang ini pun! Entah siapa punya agaknya. Nasi Beriani Ayam. Ekekekekeke!!

Itu sahaja Rancangan Destinasi dan Makan-Makan untuk malam ini.
Sekian.

Nota kakitanganku : Surau baru itu tandasnya belum siap!! Boleh macam itu? Masak menahan!!




38 kUs-kUs:

aien~s corner on August 21, 2009 at 10:30 PM said...

hepi fasting dear...hehe

<< s| tED| >> on August 21, 2009 at 10:34 PM said...

selamat berpuasa juga aien!!

miSs siv on August 21, 2009 at 10:44 PM said...

ted|::
nak ABC tuh!!
huhuhu~

<< s| tED| >> on August 21, 2009 at 10:59 PM said...

ekekekek.. x boleh miss siv.. kena belajar tahan rasa lapar dan dahaga :P

anak_singa on August 21, 2009 at 11:15 PM said...

ABc ngan roti tisu..mcm sdp je tgk...nk cr utk sahur esok...nyum3..

Along25 on August 21, 2009 at 11:19 PM said...

makan sakan ek hahahaha selamat berpuasa

sharamli on August 21, 2009 at 11:27 PM said...

sp yg baru bc entry ni es0k..mmg teliur

azuan on August 21, 2009 at 11:38 PM said...

sedap tul abc tue...
nak3...

Nakamura Kazuki on August 21, 2009 at 11:44 PM said...

wah meriahnya makanan...esok berbuka lagila meriah ye

GRuNGe on August 21, 2009 at 11:51 PM said...

Tedi, selamat berpuasa.

Maaf, lama tak singgah blog kau. Busy dan penat menulis novel.

Owh, esok kalau aku lapar dan dahaga, aku akan buka blog ni. Dah bookmark. Sebab aku terliur tgk gambar ice cream tu.

Jangan lupa niat puasa.

Faarihin on August 22, 2009 at 12:37 AM said...

wah.. tak pi lagi mydin terbesar tu.. pergh, sedap tgk mknn tu..

err.. still nmpk tajuk je ke kat blog sy? ape silapnye yer..

NuR on August 22, 2009 at 12:45 AM said...

sedapnya ice cream tu..
ke ais kacang?
huhu..

ustazah dyLLa on August 22, 2009 at 12:49 AM said...

cess...nseb xterliur tgknye...sok post n3 pasal menu berbuka esok ek... :p

slmt berpose akak

chipsmore on August 22, 2009 at 1:15 AM said...

perghh...terliur tgok makanan dan minuman itu ;)

Anya on August 22, 2009 at 3:49 AM said...

I want a ICE CREME ..... LOL
Have a great weekend my friends
hugs purss love
Kareltje =^.^=

QieFLy si Dolce on August 22, 2009 at 4:13 AM said...

sedapnyer.....

tengku_fir21 on August 22, 2009 at 5:39 AM said...

ais kacang ader chocolate chip
sedap
wakakaka

<< s| tED| >> on August 22, 2009 at 5:51 AM said...

anak_singa.. meh makan ABC

<< s| tED| >> on August 22, 2009 at 5:51 AM said...

selamat berpuasa along!

<< s| tED| >> on August 22, 2009 at 5:52 AM said...

ekekkekke sha. sebab tu di beri amaran baca secepat yg mungkin

<< s| tED| >> on August 22, 2009 at 5:52 AM said...

azuan : meh lah... makan bayar sendiri :P

<< s| tED| >> on August 22, 2009 at 5:52 AM said...

hencek nakamura.. aku berbuka simple aje :P

<< s| tED| >> on August 22, 2009 at 5:53 AM said...

salam grunge.. selamat berpuasa

<< s| tED| >> on August 22, 2009 at 5:53 AM said...

faarihin.. ye lah.. dah try klik2 tajuk pun x boleh.. nanti try lagi

<< s| tED| >> on August 22, 2009 at 5:54 AM said...

ABC tu sama ke dengan ais acang? ekekekekekke... kita tau makan je nur..

<< s| tED| >> on August 22, 2009 at 5:54 AM said...

ekekekkekeke.. selama berbuka dylla...

<< s| tED| >> on August 22, 2009 at 5:55 AM said...

ekekkekke chipsmore. nasib baik tgk waktu malam :)

<< s| tED| >> on August 22, 2009 at 5:55 AM said...

hi anya.. have a greet weekend too

<< s| tED| >> on August 22, 2009 at 5:55 AM said...

qief .. selamat berpuasa

<< s| tED| >> on August 22, 2009 at 5:56 AM said...

coklat rice lah fir.. ekekekeke

♥Itajeff♥ @Something To Share on August 22, 2009 at 6:06 AM said...

Salam Cik Tedi..
selamat berpuasa buat tedi sekeluarga. Maaf kalau selama ini pernah k.ita mengomen @ terkomen yg tak menyenangkan tedi...:-)

a.z.r.i.n.a.03.07 on August 22, 2009 at 9:05 AM said...

Mee Sup Masjid Tengkera tu menyengat lagi tak ? Lama betul tak rase...

huisssh pose-pose niy !

p/s: ofis KRina xdpt pojek wat jusco tuh. Masa gugel dulu...memang pon besar kott..

<< s| tED| >> on August 22, 2009 at 10:05 AM said...

samalah kita kakita.. salam ramadhan!!

<< s| tED| >> on August 22, 2009 at 10:06 AM said...

kakrina.. pernah dengar juga kakrina.. tp x pernah rasa lagi sup dia. ekekekeke...

ye ke terbesar... kita punya KM ni sume nak yg besar2 lah.. ekekekekke

Fia Batrisya on August 22, 2009 at 3:21 PM said...

yummy... yummy..

hahahaa:))

NoRuLLiSzA eL FaRiSi on August 23, 2009 at 5:25 AM said...

x terliur pun.. hehehe.. sbb dh kenyang.. :D

<< s| tED| >> on August 23, 2009 at 3:09 PM said...

ekekkekek fia... sabar je lah..

<< s| tED| >> on August 23, 2009 at 3:09 PM said...

ceh! pandai norul ek?:P

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting