Saturday, August 15, 2009

JangaN MahU Berpura-pUra bUta!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 11:30 AM
Photobucket

Dak Utih : Bos! Tengok! Aku baru buat-buat buta sebelah mata dah dapat 10 sen. Kalau dua-dua?
Aku : Kalau dua-dua belah aku hantar kau kat Stesyen Bas Melaka Sentral. Duduk situ 1 jam, mesti dapat RM 10.
Dak Utih : Okey! Aku gurau!
Aku : Tau takut!
Dak Utih : Aku tak takut. Aku cuma tak reti nak naik bas balik!
Aku : Alasan!

Nota kakitanganku : Biar buta di mata, jangan buta di hati!

28 kUs-kUs:

GiGGLe GaL on August 15, 2009 at 11:57 AM said...

woi...aku tunjuk dak utih kat papa aku.. papa aku gelak guling..geli ati ko nye dialog.. siap kata.. kita ni se-geng.. bole bikin drama kucen..ekekeke..

[aku kat umah papa aku..kami kan suka kucen..hanya penyuka kucen saja yg memahami lawak kucen..ekekeke..]

Nakamura Kazuki on August 15, 2009 at 12:19 PM said...

tedi.....rasanya dak utih tu cam malas je...biasala weekend...masa berehat..hahaha

a.z.r.i.n.a.03.07 on August 15, 2009 at 12:32 PM said...

comel betul lar dak utih nie...

dia ngan boz dia nie mesti suke wat lawak kann..??

<< s| tED| >> on August 15, 2009 at 12:34 PM said...

hye papa Mrs Giggle :))

ini kucen saya yg ngada2 :)

oik! ko cuti ke ari ni?

<< s| tED| >> on August 15, 2009 at 12:35 PM said...

ekekekekke.. hencek nakamura ... dia pas kenyang tergolek. pastu dah malas nak jalan2..

<< s| tED| >> on August 15, 2009 at 12:36 PM said...

kekeekkeke krina : dia mmg suka wat kelakar contohnya seperti duduk dalam polistrin yg x de makanan!! eekekekke

imHepPie on August 15, 2009 at 1:30 PM said...

nnti kalo dak utih da kayo jgn lupa daku eh..wahaha saje nyebok

<< s| tED| >> on August 15, 2009 at 1:35 PM said...

ekekkekekeke.. imheppie... kalau dia kaya.. tuan dia yg akan manage duit die.. jgn risau.. pasti tidak akan di lupa.. kita boleh berhoye2 ke mekdi :P

ustazah dyLLa on August 15, 2009 at 2:10 PM said...

mak tiri dia cun ke smpai dak utih ngenyit mata???

<< s| tED| >> on August 15, 2009 at 2:12 PM said...

ekkekekeke dylla.. i biasa2 jek.. dak utih yg lelebih ni.. ekekekekke

ladymiaka86 on August 15, 2009 at 2:16 PM said...

dak utih tu cute ar kenyit mata camtu.. leh jatuh cinta.. wakaka
saje nak bg mak tiri dia syg lebih kat dia.. ala2 bodek la tu.. haha

<< s| tED| >> on August 15, 2009 at 2:18 PM said...

ekekkeke cik sue.. x dapat.. ikan tetap seekor sekali makan! :P

NURA on August 15, 2009 at 3:11 PM said...

salam sobat
setuju dengan jangan mau pura-pura buta,,karena kalau buta beneran menyesalloh....
bisaan ambil fotonya ,,kucing lagi melek sebelah mata.

Siti Nurul Jannah Fital on August 15, 2009 at 3:42 PM said...

oit daj tedi...aku kalo ko bukak entry kuceng lee aku paling suke...Hahhaha aku ngan Mr Wan ni..siap wan yg ala2..malas nak layan pernagai aku...pon siap tersenyum2 lagi ngam dialog kuceng ko..kO mmg lawak ar...Tedi..aku cam ade cdangan nak...kumpul kan pmbaca2 ngan meow2 untuk ghathering...Mau ka???

<< s| tED| >> on August 15, 2009 at 3:52 PM said...

ekekekek kaknura .. betul tu sy setuju

<< s| tED| >> on August 15, 2009 at 3:52 PM said...

ekkekekek anna : tq to yu n Mr wan.. alahai... impian nak 2gather2 tu.. beso beno impiannya..

ashie023 on August 15, 2009 at 9:03 PM said...

itu dah pandai wink skrg erk?kasanova

anak_singa on August 15, 2009 at 11:20 PM said...

singa nk join dak uteh leh x? leh dpt duit byk..hahahah

Watierman on August 16, 2009 at 12:45 AM said...

Salam Tedi...kalau Dak Utih dah pandai *wink*2x tu....tak lama nak dapat Dak Utih Jr...hihihi....siapalah awek dia nanti erk?

Cam Kassim selamat lak Dak Utih ni!

Snowwhite Zone on August 16, 2009 at 12:46 AM said...

best la bc tedinyer dialog...

teruskan!!!

kem slm cyg kat dah utih tu

Watierman on August 16, 2009 at 8:17 AM said...

Wah...Dak Utih boleh buat duit raya lagi cepat dari Boss kalau macam ni!

<< s| tED| >> on August 16, 2009 at 11:48 AM said...

dak ashie.. ntah mana dia menuntut agaknya..

<< s| tED| >> on August 16, 2009 at 11:49 AM said...

x boleh anak_singa.. nanti ko ngap kucing aku :P

<< s| tED| >> on August 16, 2009 at 11:49 AM said...

x denye kak watie.. kos ara hidup tunggi sekarang.. ha ha ha ha

<< s| tED| >> on August 16, 2009 at 11:49 AM said...

ok anis... :)

<< s| tED| >> on August 16, 2009 at 11:50 AM said...

ekekekek kakwatie.. x pe.. di nya duit raya bos dia tolonggg pegangkan.. ekekekeke

aien~s corner on August 16, 2009 at 5:02 PM said...

lawak tol dialog 2..haha

<< s| tED| >> on August 16, 2009 at 7:44 PM said...

ekekekekke aiens.. hanya imaginasi

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting