Wednesday, August 26, 2009

SoaLaN WaktU BerbUKa!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:40 PM
Photobucket



Air apakah yang selalu ada di atas meja makan kamu dalam bulan Ramadhan ini! Air masak atau air suam tak masuk kategori ini okey?

Di rumah aku yang hari-hari ada ialah Air Kacang Soya yang di beli. Memang wajib dalam bulan puasa ini.

Selain itu satu lagi jenis air yang menjadi kegemaran ialah Air Katira. Sila bertanyakan Encik 'Gugel' jika kamu tidak mengenali air spesis ini!!

Kamu pula?

Nota kakitanganku : Pernah juga sehinggakan 5 jenis air ada di atas meja. Semuanya gara-gara masing-masing balik kerja dan beli air idaman sendiri tanpa mengetahui di rumah 2 jenis air sudah sedia menunggu. He he he he...

46 kUs-kUs:

ije on August 26, 2009 at 8:09 PM said...

air buah wajib ada. dah la kena buat sendiri. ije jugak yang kena jadi tukang blend buah. uhu

<< s| tED| >> on August 26, 2009 at 8:20 PM said...

ekekekekke... ije.. samalah.. kadang2 buat fresh orange... tukang buat naik give up kadang2.. sbb dr beli sampai ke atas meja dan siap.. semua kena buat sendiri.. :)

TE-ARE |DIAMOND|™ on August 26, 2009 at 8:20 PM said...

air apa ek?? ari2 tukar air tp yg penting ttp yg sejuk... huhu

sharamli on August 26, 2009 at 8:29 PM said...

kenyang ngn air la jawabnya kal0 cmni..hu3

NURA on August 26, 2009 at 8:45 PM said...

salam sobat
wah buka puasa dengan susu ya,,?
kalau awal buka,,minum air putih dulu, baru yang lainnya.

miSs siv on August 26, 2009 at 8:47 PM said...

air basuh tangan wajib!

heee~
abah suke air tebu..
so tiap2 hari kene ade..
=)

pu3 balqis on August 26, 2009 at 8:53 PM said...

air choclate panas...
haha.. poyo ja bunyinya..
radix coco.. wajib ada...!

anak_singa on August 26, 2009 at 8:57 PM said...

okeh..air yg wajib...teh halia yg dh xpns... haha..bapak bw balik dr masjid sama sekali dgn bubuq lambuk.. waktu amik 2 pns la..smpai umah suam2 kuku..he2..

Along25 on August 26, 2009 at 9:05 PM said...

saya.... air teh bunga!!!! wajib ada hahahahahaha...

en_me on August 26, 2009 at 9:14 PM said...

mewahnyerrr.. ehehe

<< s| tED| >> on August 26, 2009 at 9:30 PM said...

ekekekke yelah te-are... tekak ni asyik nak ais jek...

<< s| tED| >> on August 26, 2009 at 9:30 PM said...

ekekkeke sha.. kembong air.. :P

<< s| tED| >> on August 26, 2009 at 9:30 PM said...

ehehehehe.. TQ kaknura :)

<< s| tED| >> on August 26, 2009 at 9:31 PM said...

ekekekeke.. umah aku x de air basuh tangan.. sila pergi ke paip air yek.. ekekekek

oK air tebu juga ada dalam senarai menu

<< s| tED| >> on August 26, 2009 at 9:31 PM said...

wah!! radix koko... aku selalu minum kpi radix put3 ;)

<< s| tED| >> on August 26, 2009 at 9:32 PM said...

anak_singa : emak aku hari2 buat air halia.. tapi bukan teh.. halia dengan gula merah sket :)

<< s| tED| >> on August 26, 2009 at 9:32 PM said...

along : teh bunga yg dalam kotak tu ke?

<< s| tED| >> on August 26, 2009 at 9:33 PM said...

ekekekekke en_me : servey menu air org ni.. ekekekeke

ber_uwang on August 26, 2009 at 9:51 PM said...

uh uh mcm ni mesti kulit kembarku halus mulus..minum soya selalu

<< s| tED| >> on August 26, 2009 at 9:57 PM said...

beruwang : well!! ( sambil angkat2 bahu) :P

ashie023 on August 26, 2009 at 10:02 PM said...

ambe tiap2 ari air nyior..beli 2 pulok tuh..tamok haloba tul...

NoRuLLiSzA eL FaRiSi on August 26, 2009 at 10:06 PM said...

huhu.. kat jordan ni.. xder air2 camtu..

yg femes, tamar hind n lemon je.. so, lemon la yg best, tamar hind xleh nak masuk.. huhu..

nak air kelapa :(

DaliaLiyana on August 26, 2009 at 10:06 PM said...

kalau boleh time buka elakkan buka ngn air sejuk sbb nnt badan lemah...ok?? hehhe..(pndai je nasihatkan org dalia ni...heheh..)

<< s| tED| >> on August 26, 2009 at 10:14 PM said...

dak ashie : buah kelapa ke air kelapa dalam plastik?? kat sana ada tak air kelapa bakar? bakar tu bukan pakcik bakar, tapi kelapa yg di bakar !!

<< s| tED| >> on August 26, 2009 at 10:14 PM said...

itulah dalia.. kadang2 benda yg tak elok lah yg best di buat :P

<< s| tED| >> on August 26, 2009 at 10:15 PM said...

norul : tamar hind tu air kurma ke??

alah... sana x de pokok kelapa ke..? tanamlah... sempat kot tunggu ramadhan satu lagi.. insyaAllah.. heheheheh

Solehah on August 26, 2009 at 10:19 PM said...

pernhdngar pasal air katira tu..tp samapai sekarang tak tau air apa tu..ape kata ambik gambo buh sini..

♥Itajeff♥ @Something To Share on August 26, 2009 at 10:33 PM said...

juice buah dah jadi satu yg wajib atas meja makan...malas nak blend..beli jer marigold...

<< s| tED| >> on August 26, 2009 at 10:43 PM said...

alahhh solehah.. dah tinggal jag kosong.. nanti kalau beli lagi.. InsyaAllah ek..?

<< s| tED| >> on August 26, 2009 at 10:44 PM said...

ekekekeke kakita.. saya lak jenis blend.. tp derang bising.. sbb x hancur.. ekekekekkeke...

flygurl on August 26, 2009 at 10:52 PM said...

kt rumah sy ada 2 jenis air. air panas n sejuk. satu air milo panas...satu lg air oren. kdg2 ngn air soya.

=p

Nakamura Kazuki on August 26, 2009 at 11:31 PM said...

ambe cukupla air masak je..hehehe besederhana...ambe tak mo jadi dongseng syaitan, ataupun oppa syaitan...cukupla air masak plus teh o...ceh betui2 wasatiahla hencek nakamura ni ( dak utih kata: pegiiiiiii ahhh hencek nakamura..hehehe)

<< s| tED| >> on August 26, 2009 at 11:59 PM said...

gadis terbang : rumah aku air panas waktu sahur... ekekeke

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 12:00 AM said...

ekekekeke hencek nakamura : bos dak utih cakap lak!! piiiiiigi da!!!

Hazrey on August 27, 2009 at 12:13 AM said...

Nasib tak singgah waktu siang. Kena soya bean letak ais lebih sikit..perghh.. dosa dosa..

azman shah on August 27, 2009 at 12:16 AM said...

kamu sllu kunjung blog aku rupa2nya begitu rmi peminat
aku segan dgn kamu
papepun tq sbb sudi dtg kt blog aku

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 12:17 AM said...

ha ha ha.. en hazrey.. itu cooooobaan namanya. Menguji takat keimann!

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 12:18 AM said...

azman shah : kita saling sampai menyampaikan. segan dan silu bukan alasan :)
terima kasih juga.

NuR on August 27, 2009 at 12:43 AM said...

emm..nur wajib ada teh o panas..
hehe... mcm dah ketagih..

alamak.. penagih la sy ni
penagih teh
=)

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 12:59 AM said...

teh o panas... nur.. teh uncang jenama apa tu? :P

eyena on August 27, 2009 at 3:21 AM said...

huhu mungkin air yg aku minum paling kecian.. air water cooler jer!

sbb aku dok kolej, tapau makanan awal kalau ambik air sekali nanti ais cair terus x manis..

so aku minum air water cooler je.. mujur laa ada tu kalau tak mnum air liur je laa.. huhu

GiGGLe GaL on August 27, 2009 at 9:03 AM said...

oi..tensyen aku tengok air kacang soya pepagi bute nih..

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 10:18 AM said...

aina : zaman aku doh asrama pun.. beratus tu nak amek air water cooler.. ekekekeek...

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 10:18 AM said...

sape suruh tgk pepagi mrs giggle oiiii.. aku buat entry semalam.. ha ha ha

NuR on August 27, 2009 at 11:11 AM said...

wajib teh uncang lipton..
boh tak mo...
memilih tu si penagih teh ni..
hikhik!

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 9:35 PM said...

ekekkekeke. teh O ek> aku teh O kureng... kecuali teh o ais limau.. ekekekek

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting