Monday, August 31, 2009

SaLaM 52 TahuN MerDekA!!!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 12:01 AM

Merdeka 52 Tahun


SaLam Merdeka Buat Semua.

Merdeka bukan hanya terlafaz di bibir. Tetapi perlu di iringan dengan rasa syukur kerana kita hidup di negara yang bukan di jajah.

Oleh itu jangan biarkan pemikiran dan tingkah laku kita berkait erat dengan budaya asing.

Merdeka bukan hanya laungan semasa berkumpul beramai-ramai sambil menyaksikan konsert.

Merdeka bukan juga hanya memasang atau membalut kenderaan dengan bendera.

Merdeka bukan juga sekadar lagu yang di dendang dondangkan.

Bersyukur seadanya kita. Jangan membandingkan diri sendiri dengan orang lain nescaya kekurangan dan kelebihan itu akan sentiasa nampak.

Kekurangan membuatkan kita mahu lebih sehinggakan sampai satu tahap kita tidak tahu bersyukur.

Kelebihan pula jika tidak terkawal boleh membuatkan kita lupa diri dan asal keturunan.

Bersyukur dan berdoalah agar kita Merdeka dan Bebas dalam erti kata yang sebenar serta sentiasa di bawah lindungan Yang Maha Esa! InsyaAllah.

Nota kakitanganku : Sudah 52 tahun negara Merdeka. Apakah yang telah kita capai setakat hari ini?

39 kUs-kUs:

sharamli on August 31, 2009 at 12:12 AM said...

merdeka...merdeka..merdeka...

Faarihin on August 31, 2009 at 12:12 AM said...

Salam.. Selamat menyambut hari merdeka yang ke 52 tahun.. Semoga negara kita sentiasa merdeka dan minda kita juga merdeka dari dijajah..

<< s| tED| >> on August 31, 2009 at 12:25 AM said...

salam merdeka sha :)

<< s| tED| >> on August 31, 2009 at 12:26 AM said...

InsyaAllah Faarihin. sama2lah kita berdoa :)

chipsmore on August 31, 2009 at 12:34 AM said...

rasanya x tercapai lg..heee..

btw,epi independent day ;)

leadleedeea on August 31, 2009 at 12:34 AM said...

happy national day dear ted..hehe~!

(tapi sedih coz ader yang tgh race dpn umah lead skang...konon nak sambut merdeka..huh~!)

mamai on August 31, 2009 at 12:45 AM said...

merdeka
merdeka
merdeka

hati ku masih di jajah

al on August 31, 2009 at 12:46 AM said...

salam...merdeka buat anda juga..

:))MERDEKA.....!!!

<< s| tED| >> on August 31, 2009 at 12:50 AM said...

samalah kita cik epal....

<< s| tED| >> on August 31, 2009 at 12:50 AM said...

lead : itu kategori yang belum merdeka sikap dan perangai. merdeka pada bibir jek..

salam merdeka lead :)

<< s| tED| >> on August 31, 2009 at 12:51 AM said...

mamai : jangan biarkan ianya berlarutan.. nanti binasa :)

<< s| tED| >> on August 31, 2009 at 12:51 AM said...

salam anak laut. terima kasih :)

- jinggo - on August 31, 2009 at 12:56 AM said...

tadi tgk HATI MALAYA - sedih dengan perjuangan orang2 dulu..
mampukah kita pertahan.

nOor aNIes on August 31, 2009 at 12:57 AM said...

spjg 52 thn, kt tlg mcpai 1 pengindoktrinasian secara berleluasa tentang budaya barat...

marvellous bkn...adeishhh....

x taw la caner zamn cucu cicit kt nnt...

GRuNGe on August 31, 2009 at 1:11 AM said...

Salam merdeka buat kau Tedi. Aku masih lagi belum merdeka sepenuhnya.

chipsmore on August 31, 2009 at 1:23 AM said...

sama?? ok..gimme 5..ehehe ;)

imam on August 31, 2009 at 3:28 AM said...

Salam merdeka Ted..
jom pg bandar hilir jalan2..

imam on August 31, 2009 at 3:28 AM said...

Salam merdeka Ted..
jom pg bandar hilir jalan2..

imam on August 31, 2009 at 3:30 AM said...

Salam merdeka Ted..
jom pg bandar hilir jalan2..

syahbandar87 on August 31, 2009 at 3:47 AM said...

slmt menyambut bln kemerdekaan wak..sy cintakn malaysia.hehe
:)

DaliaLiyana on August 31, 2009 at 6:50 AM said...

diam tak diam dah 52 tahun merdeka...semoga kite menghargai jasa mereka yng telah memerdekakan tanahair kite dr penjajah!
merdeke..merdeka...merdeka!!

mRs.jUkoGYu on August 31, 2009 at 7:56 AM said...

mari kite berdiri tegak sambil nyanyi lagu negaraku....;)

ZARA 札拉 on August 31, 2009 at 8:42 AM said...

ada yg masih tak mengerti nilai merdeka~

flygurl on August 31, 2009 at 9:35 AM said...

moga kita merdeka dlm erti kata merdeka yg sebenarnya....

selamat hari kemerdekaan ke-52
=)

<< s| tED| >> on August 31, 2009 at 9:42 AM said...

jinggo : betul! bersusah payah org dulu2 ingin dapatkan kemerdekaan. harap kita semua menghargainya..

<< s| tED| >> on August 31, 2009 at 9:42 AM said...

noor anies : remaja sekarang adalah pemimpin masa hadapan...

<< s| tED| >> on August 31, 2009 at 9:43 AM said...

grunge : kita serupa

<< s| tED| >> on August 31, 2009 at 9:43 AM said...

cik epal : pok pok!! (give me 5) :)

<< s| tED| >> on August 31, 2009 at 9:43 AM said...

salam imam... ada apa2 ke kat Banda Hilir...

<< s| tED| >> on August 31, 2009 at 9:44 AM said...

syabandar87 : kita semua cintakan malaysia.. salam merdeka..

<< s| tED| >> on August 31, 2009 at 9:45 AM said...

InsyaAllah Dalia. Semoga kita semua tahu menghargai kemerdekaan

<< s| tED| >> on August 31, 2009 at 9:45 AM said...

Mrs Jugokyu : pastikan sudah mandi ya? :P

<< s| tED| >> on August 31, 2009 at 9:45 AM said...

yup dak zara : salam merdeka...

<< s| tED| >> on August 31, 2009 at 9:46 AM said...

salam merdeka gadis terbang!!!

messyremo on August 31, 2009 at 11:18 AM said...

tak de apa yg kita capai sgt..

minda generasi skng masih lagi di jajah~~

dah lah politik skang ni makin teruk~~

sgt tak stabil..MP's pun perangai tak merdeka!

Kabasaran Soultan on August 31, 2009 at 11:20 AM said...

Selamat merayakan hari kemerdekaan malaysia.
Semoga selalu berjaya

<< s| tED| >> on August 31, 2009 at 12:28 PM said...

aku setuju messy... semua hanya nak popular dan ternama..

<< s| tED| >> on August 31, 2009 at 12:28 PM said...

terima kasih kabasaran soultan :)

ustazah dyLLa on September 1, 2009 at 12:33 AM said...

mudah2an tahun ni kemerdekaan mmberi kesedaran kpd kta semua...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting