Wednesday, August 19, 2009

SekaDar MengiNgatKan!!! Sepert| B|asa, aKu t|Dak MaraH!!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:36 AM
Haiwan Mempunyai Otak, Tidak Akal.
Manusia Mempunyai Otak beserta Akal.

Aku membuat blog ini mungkin tidak sama sebabnya dengan kamu yang menulis kononnya dengan penuh sifat terpelajar dengan menggunakan kata-kata indah yang bermakna. Tetapi aku menulis mengikut mahunya aku yang berbeza dengan kamu!!

Jaga kata-kata kamu. Manusia tidak akan tetap sama dengan haiwan kerana mempunyai perbezaan yang ketara di atas!!!

Bergurau ada batasnya!!!

Tidak perlu mengulas atas alasan gurauan dengan menggunakan kata-kata yang menyinggung hati orang lain!!!

Nota kakitanganku : Kita tidak saling mengenali. Namun itu tidak bermakna kamu tidak patut menghormati orang lain!!!

50 kUs-kUs:

a.z.r.i.n.a.03.07 on August 19, 2009 at 8:12 AM said...

sabar je Ted..
ada maknusia yg tk puas ati dgn kelebihan orang lain ...

yg penting...cam KRina niy..yg tak suke kuceng tp bile bca blog ted ni...suke tengok kucenglak..

ZARA 札拉 on August 19, 2009 at 8:27 AM said...

betul tu syg!!

shima on August 19, 2009 at 8:41 AM said...

yes!btol sgt ah tuh.man-man ah kalu nak gurau pon.jgn lebey sgt.

<< s| tED| >> on August 19, 2009 at 8:44 AM said...

kakrina : kdg2 bila org menaip dia fikir dia bergurau!! Tapi bila kita tak kenal orang, jgn keterlaluan! betul tak?

<< s| tED| >> on August 19, 2009 at 8:44 AM said...

dak zara : TQ

<< s| tED| >> on August 19, 2009 at 8:45 AM said...

shima : betil tu! Saya setuju!!

a.z.r.i.n.a.03.07 on August 19, 2009 at 8:50 AM said...

betul3...
naluri hati orang lain2..

<< s| tED| >> on August 19, 2009 at 9:15 AM said...

ekekekekek kakrina TQ!

sharamli on August 19, 2009 at 9:42 AM said...

bkn sy 0rg yg dimaksudkan kn..kn..kn..

sy baek kn akak....heeeee

ber_uwang on August 19, 2009 at 9:55 AM said...

ngape marah marah red bear? siapa kaco kamu biar beruwang terkam

||| PöJìé PööH ||| on August 19, 2009 at 10:23 AM said...

alamak Tedi..
Pojie jenis yg ske bgurau n ske ckp lepas, tp ati Pojie xde simpan apa²..
ske gurau..
tp andai Tedi ada terasa o pnh terasa ngn Pojie, mintak ampuuuun sgt..
sila tegur dgn bhemah yer..
bkn Pojie jer, malah sesiapa yg buat Tedi tsinggung..
sbb kita manusia biasa, kdg2² tlupa bahawa rambut kita sama, tetapi hati ternyata berbeza..
itu pesanan Pojie..
please ya!

<< s| tED| >> on August 19, 2009 at 10:46 AM said...

tidak sha!

<< s| tED| >> on August 19, 2009 at 10:47 AM said...

jangan terlalu ganas beruwang!!

<< s| tED| >> on August 19, 2009 at 10:47 AM said...

pojie.. kamu oklah.. ini bukan kamulah!! :P

Monkey D Luffy on August 19, 2009 at 10:58 AM said...

haha

ko marah kat aku ker

mamai on August 19, 2009 at 10:59 AM said...

just ignore ajer ulasan yang tak meyenangkan buat apa nak pening kepala bukan dia beri kita makan dan ulasan tu tak buat kita mati pun...just ignore kalau tak suka

<< s| tED| >> on August 19, 2009 at 11:06 AM said...

Luffy : aku tidak marah sesiapa!

<< s| tED| >> on August 19, 2009 at 11:06 AM said...

mamai : memang tidak mati! tapi aku ada hati!!

tengku_fir21 on August 19, 2009 at 11:14 AM said...

cool
puase nk dekat nie

Monkey D Luffy on August 19, 2009 at 11:15 AM said...

adeh...

susah cam ni... aku x suka org yang salah faham ni

apa pun... aku suka kat kucing

tapi aku x suka orang yang serang hendap ni... cakap depan2 tak blh ker?

MAAF

s@yangh@sni on August 19, 2009 at 11:17 AM said...

sebab tu aku sekat pengomen kat blog aku..
hanya yang berdaftar je aku benarkan..
takde can nak menyamar nie..
serik dah layan orang biul..
tak pasal2 kita yang kecik hati..

aku pernah buat ko tersinggung tak??
kalau ader sori yer...

<< s| tED| >> on August 19, 2009 at 11:25 AM said...

Alhamdulillah fir .. aku dah cool!!

<< s| tED| >> on August 19, 2009 at 11:27 AM said...

Luffy : aku suka cakap secara umum supaya masing-masing akan saling beringat!!

<< s| tED| >> on August 19, 2009 at 11:28 AM said...

hasni : aku percaya kepada kawan-kawan aku yang bernama. mungkin kata-katanya hanya gurauan! tetapi aku hati kecik!!

dotblogspotdotkom on August 19, 2009 at 11:33 AM said...

kata ustaz pakcik... gurauan ialah

orang yang buat gurau gembira..

orang yang kene gurauan tu gembira

bahan gurauan juga tidak menghina @ menjatuhkan masruah orang @ tidak memperkatakan keburukan orang lain...

pendekata gurauan nih mengembirakan semua pihak.. bukan hanya utk sebelah pihak aje...

<< s| tED| >> on August 19, 2009 at 11:38 AM said...

pakcik : Terima kasih! tak tahulah.. mungkn aku tak tahan gurauan atau tidak dapat membezakan gurauan atau bukan!!! atau gurauan itu terlalu berat untukaku terima!!

tapi aku suka bergurau. bergurau dengan seadanya supaya org lain tidak terasa.
tetapi aku cepat akan rasa sejuk sebab dah dapat luahkan ketersinggungan hati aku!!

ustazah dyLLa on August 19, 2009 at 11:40 AM said...

akak...wat xtau je laa...dorg ni mmg xde perasaan bile nk komen...sesuke je nk komen...AKAL n HATI mmg bersatu...bile berckp mggunakan akal tanpa hati, ni laa jdinye...


~kalo nk ade AKAL n HATI, jom singgah blog sy...ahaks...promote nih...wink...wink...

<< s| tED| >> on August 19, 2009 at 11:49 AM said...

hehehehehehe dylla : sambil menyelamminum air yek??

dah ok dah.. mula2 baca je ada angin kus-kus! sekarang dah ok!

miSs siv on August 19, 2009 at 12:30 PM said...

kamu betul!
:-)

en_me on August 19, 2009 at 12:36 PM said...

blog bukanlah hakmilik kekalls kanns.. ehehe, salamm akak tedi ittewww..

ustazah dyLLa on August 19, 2009 at 12:45 PM said...

ape kata kta g wat pinjaman emas& hp 2...2jam lps 2 kta pulang balik...pas2 pinjam yg lain plak...hahahaha...nk cri laaa ktmane kedainye...

GiGGLe GaL on August 19, 2009 at 12:59 PM said...

ted, aku ke? mulut aku jahat..ati aku baik..tangan aku pon baik..tak caya ko tanya dak utih..ekeke..

hanya dak utih je yg tau..ekekeke

<< s| tED| >> on August 19, 2009 at 1:22 PM said...

TQ Miss siv!

<< s| tED| >> on August 19, 2009 at 1:23 PM said...

en_me : WS!!

<< s| tED| >> on August 19, 2009 at 1:23 PM said...

Dylla : Kenapa apakah?

<< s| tED| >> on August 19, 2009 at 1:23 PM said...

mrs gigle : papoyolah!

hysMan.. on August 19, 2009 at 1:54 PM said...

saya sokong kamu TED|..
hmm..perlu ada batasan n tapisan tatkala mahu bergurau..
sedih dengan golongan sebegini rupa..
hmm..takpe la asal kita bahgia cokuplah ye TED|..
abaikan org yg merunsingkan kita..
padaNya yg penting..
peace yaoww.. :p

Nakamura Kazuki on August 19, 2009 at 2:09 PM said...

Tedi walau apapun berlaku ambe yakin mung memang steady..hahaha..g

<< s| tED| >> on August 19, 2009 at 2:22 PM said...

hysman : kadanag2 rasa memang nak abaikan! tapi selagi tak luahkan.. macam tak puas hati jek.. heheehehe.. sekarang dah ok!

<< s| tED| >> on August 19, 2009 at 2:23 PM said...

ceh hencek nakamura! nanti aku bg duit raya! :P

ashie023 on August 19, 2009 at 5:32 PM said...

oh it hurts..

<< s| tED| >> on August 19, 2009 at 7:03 PM said...

yup dak ashie!!

cahayachenta on August 19, 2009 at 8:48 PM said...

sekadar mengingatkan,seperti biasa,
aku tak emo!!!

"blog aku, suka hati aku la... korang suka baca, tak suka, berambus je... bukan aku guna tenaga korang pun nak hupdate blog aku... nak komen, buat elok2... ko nak hentam2 pergi komen kat blog org lain..."

::>> betul tak tedi??? isshhh.. aku emo la bab2 camni... serius... emo... kalo tak reti nak bergurau, jgn pndai2 buat tahu... kan.. kan...

bo- layaaaaaannnn je kat makluk2 perosak camni...

Ayu on August 19, 2009 at 9:50 PM said...

xpaham.. aku terlambat ke???

<< s| tED| >> on August 19, 2009 at 10:02 PM said...

cahaya chenta : aku pun tak tahu.. aku yg x tahan gurau atau mmg aku sensitif...

<< s| tED| >> on August 19, 2009 at 10:03 PM said...

dak ayus : kau lambat sket.. sila semak komen di sini dan komen sebelum ini satu persatu.. ekekekekek

ustazah dyLLa on August 19, 2009 at 10:07 PM said...

ala, pasai iklan pinjaman ALONG 2...yg ade kt blog sy...~ngeee

<< s| tED| >> on August 19, 2009 at 10:46 PM said...

dylla : ingat salah komen.. ekekekkeke

Softtouch [Hanim] on August 20, 2009 at 10:31 AM said...

manusia kan..entahlah tedi, sabar jelah..blog kita suka atilah kan..sabar yer..muahs kat dak utih..

<< s| tED| >> on August 20, 2009 at 3:16 PM said...

TQ Hanim!

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting