Sunday, August 30, 2009

HamPa Dan KecEwa |mp|aN t|Dak tErLaksaNa!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 8:00 PM
Harapan musnah buat seketika atas masalah teknikal yang tidak dapat di elakkan. Kuih Sagu Mata Ikan hanya tinggal ikan sahaja. InsyaAllah. Lain kali boleh buat!

Photobucket

'Cepatlah Mak Lang!! Laparlah!!'

Okey! Okey! Menu utama berbuka hari ini ialah...

Photobucket

Cik Tom!! Bukan Tom-Tom Bak ya kawan-kawan. Tetapi Tom Yam Campur!! Ekekekekke...

Bersama-sama ...

Photobucket

Jus Oren yang di kisar sendiri. Kawan rapat Jus Oren juga ada iaitu Air Tebu.

Sekian. Laporan berbuka puasa yang penuh kesyukuran walau tanpa Kuih Sagu Mata Ikan yang tidak kesampain. Sob sob sob...

Nota kakitanganku : Kenapa Ahad mesti semua kedai runcit tutup? Mengapa? Kenapa?

36 kUs-kUs:

chekdenoor on August 30, 2009 at 8:56 PM said...

kuih sagu mata ikan.....yang warna merah tu kan....hmm....yummmi sedap tu. Chekdee sendiri pun belum pernah masakkuih tu..... makan pandailah...ukhussss

Solehah on August 30, 2009 at 9:17 PM said...

tedi, saya pernah try buat kuih tu..tp lembik..hehe..tak pamdai mau agak air maa..tau ka caranya nak tentukan air??

MisZrOxZy on August 30, 2009 at 9:18 PM said...

xde kuih sagu mata ikan pn tomyam pon sodappp!!peberet tue!

Ms.Lilies on August 30, 2009 at 9:38 PM said...

mak aku pandai buat tapi aku tak minat makan...makan sikit je janji mak tak kecik ati hehehe...

aku baru tau weih air oren kamceng ngan air tebu :p

a.z.r.i.n.a.03.07 on August 30, 2009 at 9:41 PM said...

KRina panggil kuih Nona Ros...
carik ler kat Tesco ...kann banyak..sian Ted..

a.z.r.i.n.a.03.07 on August 30, 2009 at 9:41 PM said...
This comment has been removed by the author.
farah on August 30, 2009 at 9:48 PM said...

alahai,

nanti esok beli kat bazar ramadhan je.

hehe

Precious on August 30, 2009 at 9:56 PM said...

Hehhh .. haku ingat Tom Selleck! tom higgenson ker. tom jones ker ... Tom yam rupa2nya.

tokder on August 30, 2009 at 10:21 PM said...

lain kali boleh buat..

nape ngan 3 Ogos? Ada kenangan manis ker?

F.Aminurrashidd on August 30, 2009 at 10:24 PM said...

cik Tedi rajin masak yerr... hahaha tomyam campur pun best jugak =)

ashie023 on August 30, 2009 at 10:33 PM said...

mak lang,..lompat tikam xde ker??

anak_singa on August 30, 2009 at 10:39 PM said...

nnt letak resepi sekali...bleh nk try plak pas ni..hahaha. letak yg jd jetau..kui3

ZARA 札拉 on August 30, 2009 at 10:41 PM said...

aduyai~

sabaq2~

Snowwhite Zone on August 30, 2009 at 10:54 PM said...

mcmmn rupenyer sagu mata ikan tu?

sharamli on August 30, 2009 at 11:01 PM said...

ala...xleh la tgk kuih sagu mata ikan..

s0b...s0b..s0b..srehhhhhhh (hingus kuar)

hik3

<< s| tED| >> on August 30, 2009 at 11:05 PM said...

chekde : susahlah nak cari kuih tu :(

<< s| tED| >> on August 30, 2009 at 11:06 PM said...

solehah : mengikut resepi kawan sy tu. satu cawan sagu mata ikan bersamaan dengan 3 gelas air. :)

<< s| tED| >> on August 30, 2009 at 11:07 PM said...

miszyroxzy : Alhamdulillah... walaupun tidak serupa. ehehehehe

<< s| tED| >> on August 30, 2009 at 11:07 PM said...

ms lilies : kuih die lembik kan? sbb tu ramai x suke.. ekekekke


geng kamceng dalam rumah aku jek.. ekkekekeke

<< s| tED| >> on August 30, 2009 at 11:08 PM said...

krina : tesco? tesco melaka ade jual kuih ke? nanti skodeng :P

<< s| tED| >> on August 30, 2009 at 11:09 PM said...

farah : untuk pergi ke pasar ramdhan aku perlu berpusing2 3-4 kali untuk mencari parking. lepas tu terpaksa berhimpit2 sampai sesak napas. lepas tu berebut2 tunggu makcik bungkus kuih tu amek order. huh!

<< s| tED| >> on August 30, 2009 at 11:09 PM said...

precious : aku kenal tom tom bak dgn tom yam jek. ekekekekek

<< s| tED| >> on August 30, 2009 at 11:09 PM said...

tok : 3 ogos? kenapa apakah?

<< s| tED| >> on August 30, 2009 at 11:10 PM said...

F.Aminurrashidd : aku pandai makan saja.. he he he :P

<< s| tED| >> on August 30, 2009 at 11:10 PM said...

makcik ashie : lompat tikam tu kuih apa? nanti saya gugel.

<< s| tED| >> on August 30, 2009 at 11:11 PM said...

anak_sing : sila klik dekat entry sebelum ini yg aku taip Rai tu.. :)

<< s| tED| >> on August 30, 2009 at 11:11 PM said...

dak zara : aku tengah sabau la ni :P

<< s| tED| >> on August 30, 2009 at 11:11 PM said...

anis : Klik dekat entry sebelum ini yek. yg aku dah tandakan perkataan rai tu :)

<< s| tED| >> on August 30, 2009 at 11:12 PM said...

sha : kenapa apakah?

leadleedeea on August 30, 2009 at 11:49 PM said...

kuih sagu mata ikan? yang warna pink tu ke? errr..ye ke? heheheheeee...beli je laaa..

<< s| tED| >> on August 30, 2009 at 11:53 PM said...

lead.. x sanggup nak menempuh kesesakan pasar ramadhan :)

Faarihin on August 31, 2009 at 12:14 AM said...

ape yang dah jadi??? awat tak menjadi kuih itu?? baru nak tengok hasilnya.. huhuhu.. (^__^) tapi hajat tak kesampaian pula..

<< s| tED| >> on August 31, 2009 at 12:26 AM said...

faarihin bahan2 tidak mencukupi :)

ustazah dyLLa on September 1, 2009 at 12:35 AM said...

tokey kedai pose...dia pun nk wat kuih sagu mata ikan...

GiGGLe GaL on September 1, 2009 at 10:55 AM said...

aku lapar weiii..

a.z.r.i.n.a.03.07 on September 1, 2009 at 1:29 PM said...

bukanlahhh....KRina kata sagu tu ada jual kat sana pastu buat ler...hehehehe..

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting