Thursday, August 27, 2009

sOLaN |n| kELuar B|La KetaNDusaN |Dea!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 3:00 PM
Aku cilok idea ini dari blog PakcitDot!! . PakcikDot lebih kejam daripada aku kerana menanyakan menu makan-makan dan minum-minum di waktu tengah hari buta. Kejamkan??

Oleh itu aku mengambil sikap baik hati dengan menanyakan kamu soalan yang sama di petang hari pula. Ini nampak lebih bertimbang rasa.

Okey!
Mari kita bincangkan, apakah perancangan menu kamu berbuka petang ini?

Aku tahu soalan ini sesuai di tanyakan oleh para guru kepada anak-anak muridnya yang berumur dalam lingkungan 7-9 tahun.

Tapi aku tidak peduli.

Mari kita kongsikan. Serta pastikan hasil perbincangan ini kamu betul-betul dapat menikmati apa yang kamu idamkan.

Nota kakitanganku : Aku akan berbuka dengan Mihun Sup dan Air Durian Belanda.
Ceh!! Awal-awal sudah tahu menu!!!

46 kUs-kUs:

miSs siv on August 27, 2009 at 3:01 PM said...

hehehe!!
menu biasa dan wajib!
nasi kosong, tomyam ayam pedas, telor dadar kosong, sambal belacan, air epal...tepung pelita adalah kewajipan!
=D

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 3:05 PM said...

YaAllah banyaknya miss siv.. tak padan yg tecik!!

hari2 makan tepung pelita x jemu ke? tepung pelita ni selalu ada bulan puasa je kan..?

birU on August 27, 2009 at 3:16 PM said...

salam tedi laling,

sorri jarang2 dapt tembusi ruang komen mu ini. bukan tak nak, tapi entah, pintu ni kuat sangat dikunci or kudrat biru tak kuat, ekkekek


okis,
kerana biru masih dalam mood raya, aka merdeka!! aka x leh poser kan, totttttttttt... org pempuan je leh baca hokey =p
so, hari ini masih sama. makan malam dirumah kak lini bersama adik2 angkat kak lini, nor dan dah. kak lini ada d geneva lagi. hahahh..
pas makan mlm nak sambung buat biskut raya lagi. mayb almond london, tambah tat 1 adunan lagi, dan maybe 1 jenis lagi. x sure lagi. hooohoh

lapooooooooooonya, malas nak balik umah makan thari, kehkehekh

syhhhhhhhhhhh diam2 ya
=P

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 3:19 PM said...

sabo je lah aku dgn dak biru ni!!!
deshummm! deshumm!!!

biru awal buat kuih raya.. x terima tempahan ke..
buatlah.. jual kira harga kawan ? ekekekeekek

mRs.jUkoGYu on August 27, 2009 at 3:24 PM said...

salam from muscat...

hmmmm...baru pukul seblas nie...tetibe rase lapar...jom mkn megi tuan tanah...;p

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 3:25 PM said...

erk!! sebelas pagi atau sebelas malam? kenapa apakah makan maggi?

Wanita Itu on August 27, 2009 at 3:29 PM said...

tedi ~

nak makan apa yang ko makan..
hahahaahah leh tak...

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 3:30 PM said...

boleh te .. meh.. mak aku buat seperiuk nak hantar surau :P

Ms.Lilies on August 27, 2009 at 3:31 PM said...

kuih hari ini....kuih sampan/tepung pelita....teringin beno nak makan tp xtau buat akakakak

Solehah on August 27, 2009 at 3:33 PM said...

menu untuk bukak puasa adalah kek besday anak buah..kek coklat moist..huhu..nasi dan lauk pauk terpulang kepada pihak penganjur..hehe..

QieFLy si Dolce on August 27, 2009 at 3:35 PM said...

heheh semlm dah rasa bubur ayam and teh o ais limau....so arinie nak berbuka dngn nasi campur + paru n teh o ais limau....

**sedih sngt arinie budak2 dah nak balik kg tak jadi nak berbuka kat mcd

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 3:40 PM said...

ms lilies : beli je lah.. banyak jual kat pasar ramadhan.. nanti kempunan lak.. kuih ni ada bulan ramadhan je

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 3:40 PM said...

solehah : ada birthday party ke..? huh! kek coklat.. lama tak makan...

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 3:41 PM said...

alah qief! pergi sendiri jek..

paru! lama x makan paru goreng berlada.. nyummi!

@--- Sueanne ----@ on August 27, 2009 at 3:48 PM said...

Menu berbuka hari ni yg confermnye

" Nasi + Air Teh + Kurma "

yg lelain atas budi bicara mak dennn..hahaha..

Sorryla ted..takkan kite nak call mak kite tanye mak masak per lak?..hehe..buang tebiat ke ape..hihihi

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 3:51 PM said...

ha ha ha sueanne : kita samalah.. balik makanan dah siap.. ekekeke.. tapi sebelum berbuka dgn lepas berbuka.. tugas kau lah menghidang dan mengemas!!

Ayu on August 27, 2009 at 3:57 PM said...

aku makan hati je petang ni.. gaduh ngan my laki..

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 3:58 PM said...

ha ha ha ha!! x baik kau ayus... jangan derhaka...

baik ko mintak maaf.. untung2 dapat makan sup tulang :P

ije on August 27, 2009 at 3:59 PM said...

adeh. macam kena sangat ng entry ni.
baru bajet nak masak asam pedas ikan pari hari ni..
tapi xtau la. uhu

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 4:05 PM said...

huh! ije : kat rumah aku ni ikan ari x laku sangat lah.. tapi aku suka.. nak sangat buat ikan pari bako.. gulp...!! huH!

cahayachenta on August 27, 2009 at 4:14 PM said...

hr ni aku mau makan roti john je.. bukan buatan pak cik john.. tp nm roti tu mmg john.. bukan juga john yang punya.. tp mmg sejak aku lahir dan mengenalinya, mmg nama dia roti john,..

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 4:19 PM said...

cahayachenta : kenapa orang tak cuba tukar nama tu supaya nampak keMalaysiaan sikit.

contohnya seperti Roti Mat! ekekeke

ataupun Roti Dol!

ashie023 on August 27, 2009 at 4:22 PM said...

ambe wase nok mkn kuih baulu je ari ni...

ok..mission....

mula2 masuk kete, drive ke paso ramadhan..park kat tmpt biasa depan kedai cc batu enam, pahtu kuor..lintas jalan, pahtu silau2 dolu kalu ader kurma madu..ok mesti ada...beresss..pegi masuk paso..carik kerang rebus dolu..eh, x bleh lupakan, sebab smalam dah sakit perut mkn kerang rebus...ok carik mende lain..ah..ikan bako..smalam nye lazat, ari ni beli lagik..yay!..beli baulu jangan lupa..beli air nyior 2, beli sate,ayam golek sebeloh...(drools)..pahtu beli satar..ok beresss..

mission completed!

mamai on August 27, 2009 at 4:23 PM said...

tak tahu lagi apa nak makan tunggu nak berbuka baru pikir

ashie023 on August 27, 2009 at 4:23 PM said...

eh..lupa nak beli kurma madu..ahhaha

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 4:26 PM said...

ha ha ha dak ashie : ko x sempat nak beli kurma madu.. ko dah lintas jalan tu.. ha ha ah ha

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 4:26 PM said...

mamai : kalau dah nak beuka.. x perlu fikir. makan je apa yg ada depan mata... ekekekeke

miSs siv on August 27, 2009 at 4:27 PM said...

byk ke menu aku?
hehehe
mane dew aku tecik!
besaw je~
=p

xde lah hari2 tepung pelite...
sbb kdg2 xde rezeki..
nk beli dah xde..
beli seri muke..
=)

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 4:36 PM said...

ekekkekeke miss siv.. kenyataan bela diri :P

tengku_fir21 on August 27, 2009 at 4:44 PM said...

tk der menu tetap
tapi yg tetap setiap kali berbuka buah kurma

tengku_fir21 on August 27, 2009 at 4:44 PM said...
This comment has been removed by the author.
chekdenoor on August 27, 2009 at 4:49 PM said...

Menu berbuka puasa.....hmmmm.....selalunya idea datang bila dah dok dalam giant .... melihat stok bahan basah yang fresh........

a.z.r.i.n.a.03.07 on August 27, 2009 at 5:11 PM said...

Ari niy KRIna msak nasi , lauk kari daging. Sayur kobis bulat goreng, lagi ape eh.... mungkin buat telur dadar kottt... fevret cheabe..

Air tak tau lagi...selalu kena tanya Along dulu...


utk para ibu2 besanya dah plan lepas sahur lagi...hehehe..

ustazah dyLLa on August 27, 2009 at 5:27 PM said...

apa yg terhidang je kak...syukur alhamdulillah...

miss GAZA on August 27, 2009 at 5:54 PM said...

nampak gaye harini cam makan nasik ayam bungkus sama air sarsi da...





fuh!
soursop tu da lama da x minum..
trliuq lak!

Nakamura Kazuki on August 27, 2009 at 6:47 PM said...

tedi..ambe sungguh besederhana cukupla...murtabak 2 keping, roti john 2 bungkus, cucur udang 3 hengget, cucur popia basah 2 hengget...cukupla....lagi satu tambah mihun sup....ternampak sodap juga ni...

azman shah on August 27, 2009 at 6:51 PM said...

nasi n lauk jerr

sharamli on August 27, 2009 at 8:01 PM said...

alhamdulillah..dh kenyang dh p0n..
ari ni beli air byk lgik x?

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 9:29 PM said...

fir : rumah aku buah kurma juga ada :)

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 9:29 PM said...

chekde mesti pandai masak. tengok barang2 basah dah terbayang menu. hehehehehe

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 9:30 PM said...

ekekekkeke kakrina.. untuk ibu bekerja ek.. terus pan masa sahur. tengah buat kerja tak perlu nak fikir2 lagi :)

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 9:30 PM said...

seadanya dylla :)

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 9:31 PM said...

miss gaza : nasi ayam bungkus sama dengan nasi ayam beli... ekekekekeke
betul tak?

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 9:31 PM said...

hencek nakamura : memang bersederhana kamu berbuka.. sederhanaaaaa sangat-sangattt!

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 9:32 PM said...

azman : yup! Itu menu wajib di rumah.

<< s| tED| >> on August 27, 2009 at 9:32 PM said...

sha : ari ini 2 jenis jek :P

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting