Friday, July 16, 2010

18sx : KeJantaNannyA Di ReGuT TanPa reLa. aPaLah DayA, TiaDa kuDraT unTuk Dia MeLawAn Di saaT PerisTiwA HiTam iTu BerLakU!! maNusiA MemanG keJam!!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 10:30 PM
Photobucket

Hari ini hari yang malang baginya. Dia tidak pernah menyangka panggilan awal pagi itu akan merubah hidupnya buat selama-lamanya.

Dia di perolok-olokkan.

`Kita pergi jalan-jalan jom!!`

Rupanya `jalan-jalan` itulah yang memusnahkan kejantanannya!! Argh!! Manusia memang kejam!!

Photobucket

`Kejantananku sudah di robek`.

Photobucket

`Kau memang kejam bos!!`

Photobucket

`Aku tak ingin melihat wajahmu`

Photobucket

`Keluarkan aku dari sini. Perut aku sudah berkeroncong!!`

Pembantu vaterinar telefon pukul 7.30 pagi meminta bawakan Si Kurap yang ingin di kasi. Sudah bagi dia makan kenyang. Macam mana? Kucing jantan tidak apa. Katanya.

Terus berdesup ke Jabatan Haiwan Jasin, tinggalkan Si Kurap, tengah hari ambil dia semula.

Selesai.

Nota kakitanganku : Masih kurung dia.






21 kUs-kUs:

velasrizal on July 16, 2010 at 8:25 PM said...

kesian kt kucing ni..


Folding Shower : Menjimatkan Ruang Bilik Air

Kie-yu on July 16, 2010 at 8:28 PM said...

kenapakah nama si Kurap?
mcmtak comel jee..
tuka la
hee :D

ked :) on July 16, 2010 at 8:28 PM said...

sian tol si kurap..
naseb baek comel~ :D

usha entri terbaru

My A,B,C,D...... on July 16, 2010 at 8:31 PM said...

Alhamdulilah sudah selamat pun....bila nak buat kenduri makan pulut kuning

anis on July 16, 2010 at 8:34 PM said...

g kasi kt jbtn vet kna byr x ea??
bpe ea??
cian dia...hihi

Epul Azimi on July 16, 2010 at 8:36 PM said...

erk,seram je dengar,harap2 kurap dapat terima dugaan ni...ahahaha

untuk sang kurap,sabau jelah....:)

Miss ... on July 16, 2010 at 8:42 PM said...

knp kena kasi lak..adehh

sI tEDI on July 16, 2010 at 8:44 PM said...

miss,
di neuter cos ada yg nak adopt :)

ejaMaria on July 16, 2010 at 8:46 PM said...

siannye... tp nak buat mcm mana kan... si kurap bukan nye reti nak makan pil perancang :)

Chika on July 16, 2010 at 9:33 PM said...

Tahniah... kini Kurap dah matang... Kurap yang comel... :)

Qaseh on July 16, 2010 at 9:42 PM said...

walau apa pun yg berlaku ttp macho ok...

beautiful_rose on July 16, 2010 at 10:34 PM said...

SGT RINDU DGN MY BROWNEY.........HUHUHUH =(

Ery Farieha on July 16, 2010 at 10:57 PM said...

kucing jantan aku cam ni gak
huhuhuh
org kate kene kasi bru x gaduh2
huhu

illafira on July 16, 2010 at 11:18 PM said...

hehehe.. pas ni mesti gemuk

diraja22 on July 16, 2010 at 11:34 PM said...

sian, dh xde keturunan..

LiFe KaMi on July 16, 2010 at 11:40 PM said...

kucing binatang kesayangan Nabi..

umi_e on July 17, 2010 at 2:52 AM said...

Salam... Tahniah dan syabas kepada si Kurap dan si Boss - Tedi!!!

* Mengkasi kucing jalan yang terbaik untuk menjaga kebajikan mereka agar lebih sempurna :)

meowwmania on July 17, 2010 at 7:00 AM said...

si kurap kena sunat yer...elok beno la tuh, pas sunat ni mesti bertambah2 gumok ;)

Softtouch [Hanim] on July 17, 2010 at 9:12 AM said...

elok lah di sunatkan..nnti dia mesti bertambah bam2 tedi..comel giler lah dia nnti..

PinQib on July 17, 2010 at 9:17 AM said...

akak.. semalam tgk blog sapa entah yang akak bg kolar kat kucing dan satu box penuh barang3 toys kucing tu..
wah.. salute giler nagan akak..
memang la.. hanya ALLAh jer boleh balas kasih sayang akak kat haiwan ni semua..

p/s: comel giler kolar semua tu..
;)

Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

The reveal of BVLgarigirl

norliza_osman on July 17, 2010 at 9:21 AM said...

haha.. si kurap kena sunat..

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting