Friday, July 09, 2010

IkLan NuFFnanG: MenGaPa ikLan sAya TiDak KeLuar? (ParT 2 )

cOrat cOret Oleh : myQza pada 4:07 PM
Photobucket

Dalam bulan ini sahaja aku sudah masuk 4 blog yang mana iklannya tertera 'iklan default' iaitu iklan yang mempromosikan syarikat pengiklanan Nuffnang semata-mata. Iainya tidak berbayar.

Aku sudah meninggalkan pesan kepada pemilik blog di kotak komen mahupun di 'shoutbox' tentang susunan semula pilihan iklan mereka.

Aku pernah menulis dan memberi tutorial pasal ini 5 bulan yang lalu. Pautannya di sini.

Jika kamu merasakan kamu sudah memasang iklan, iklan tidak keluar, hanya promosi Nuffnang, pendapatan masih kosong, sila klik pautan di atas kerana kamu mungkin tergolong dalam golongan blogger yang terlepas pandang untuk menanda Opsyen Pilihan Iklan.

Masalah ini selalunya berlaku kepada blogger yang baru memasang paparan iklan di dalam blog.

Pilihan ini adalah amat penting. Melainkan kamu memang saja-saja pasang iklan dan tidak mahu pendapatan sila abaikan 'entry' berusunsur pemberitahuan ini.

Nota kakitanganku : Saling ingat mengingati :))





16 kUs-kUs:

Salmia on July 9, 2010 at 2:37 PM said...

banyak yang masih tak alert pasal ni.

ciK LyndaWawa igUana on July 9, 2010 at 2:50 PM said...

owh..saya masih macam dulu...tiada perubahn,,,maybe tiada rezeki kot..

dotblogspotdotkom on July 9, 2010 at 2:51 PM said...

patut la pakcik tak dapat bayaran....

dari tahun 2008 lagi.. 1 sen pun x dapat... rupanye bukan aje tak pilih opsyen... tp langsung tak tepek iklan... huhuhuhuhu

~LP Lum~ on July 9, 2010 at 2:57 PM said...

salam tedi~

hehehe.. btl3... :)
aku pun guna pautan ko tu msa psang iklan... di blog on9 boutique aku... :p

baincardin on July 9, 2010 at 3:04 PM said...

Misteri alam jin...pernah terjumpa ke? heeeeeee.....^_^'

zulkbo on July 9, 2010 at 3:21 PM said...

Nabi s.a.w. bersabda; "Mana-mana perempuan yang melakukan sembahyang 5 waktu, berpuasa di bulan Ramadhan, menjaga maruahnya dari yang haram dan mentaati suaminya maka dipersilakan dia masuk ke dalam Syurga dari pintu mana sahaja yang disukainya." - Riwayat Ahmad
selamat berhari jumaat al-mubarak..

pakcikLie on July 9, 2010 at 3:22 PM said...

bagus saling mengigati...kekadang terlepas pandang...walaupon sikit duit juga tu..sapa nk bagi klu kt wt x ikut arahan !!

Misz Pinkie Winkie on July 9, 2010 at 3:24 PM said...

thanks info tedi.

muni said...

kak tedi,sory tau nak tanya benda lain ni..camane nak disable right klik??supaya xad org copy paste entri kite?timekasih^^

sI tEDI on July 9, 2010 at 3:34 PM said...

MUNI :

SILA RUJUK TUTORIAL KAK KUJIE DI SINI

http://www.kujie2.com/blog-tutorial/disable-right-click-pada-blogspot.html

ATAU BOLEH PERGI BLOG CEERAMOON.

http://c33ram00n.blogspot.com/2009/02/tutorial-disable-rightclick.html

ATAU MASIH TIDAK FAHAM BOLEH GOOGLE DENGAN MENGGUNAKAN PERKATAAN ITU. :))

BENDA NIPUN KDG2 TIDAK RELEVAN LAGI SBB SKARANG ORG DAH BOLEH BUAT MCM2 UNTUK CURI GAMBAR ATAU ARTIKEL.

PRINT SCREEN GAMBAR PUN BOLEH.

APAPUN SELAMAT MENCUBA :))

PinQib on July 9, 2010 at 4:11 PM said...

aiyoyo... dah sethaun.. x leh nak cash out pun lg.. T_T

Hazzy Ishak on July 9, 2010 at 4:35 PM said...

baru cukup duit.hehehe.kalau letak iklan tu dari dulu mesti dah kaya.HAHA

Aqma eUcaLypTus GurL on July 9, 2010 at 4:42 PM said...

wah. bgus2. saling ingat mengingati.. i like it!!!:)

hans on July 9, 2010 at 4:54 PM said...

bagus entry nih bagi orang yg guna nuffnang

Hamzah Ian on July 9, 2010 at 6:31 PM said...

lor.. gua pun same camni

Anonymous on November 1, 2012 at 7:01 PM said...

sama jugak la kene macam ni

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting