Sunday, July 18, 2010

JangaN LuPa LiriK : BeTuL kE DinA TiDak tahU LiriK LaGu TerseBuT? MusTahiL!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 6:05 PM
Photobucket

Malam tadi terlayan Jangan Lupa Lirik. Itu pun sebab adik cakap mamat yang masuk itu ada niat untuk membantu abang iparnya yang sakit. Selain itu jumlah amaunnya juga tinggi. Maka tengoklah aku JLL dalam pukul 9.30 malam.

Bila `part` RM 500,000.00 itu memang mendebarkan. Kami berharap sangat dia akan pilih Dina untuk menyanyi maklumlah Dinakan pandai nyanyi lagu `omputeh`.

Dina pun nyanyilah dengan penuh penghayatan. Bila sampai dekat baris kosong yang perlu di isi, dia terdiam dan sebut `wallaualam`. Memang kami terkejut. Lagu itu memang popular. Mustahil dia tidak tahu liriknya.

Betul ke Dina tidak tahu atau ada `pakatan terancang` dalam ASTRO?

Macam mustahil sahaja dia tidak tahu lirik itu. Ehmmmm! Entahlah. Rasa macam tidak logik pula bila fikir sebab sana sini Dina selalu nyanyi lagu Inggeris.

Memanglah bukan aku yang dapat duit itu. Memang juga ini hanya sekadar rancangan hiburan, tetapi bila melihatkan betapa berharapnya peserta dan keluarganya untuk mendapat nilai yang lebih tinggi, sedih jugalah.

Apapun RM 100,000.00 tetap banyak bagi mereka yang memerlukan.

Nota kakitanganku : Ada RM 100.00 pun sudah cukup baik! He he he






26 kUs-kUs:

Kak Anie on July 18, 2010 at 2:07 PM said...

Betullah tEDl...akak pun heran camaner Dina boleh tak tau lirik tu...lagu tu femes kan? Kesian jugak kat budak tu...tapi alhamdulillah 100K tu dah banyak jugak tu...kerana mungkin setakan tu je rezeki dia...

lea on July 18, 2010 at 2:19 PM said...

dina nerves tu
tu yg lupa..ehehe

FarHa on July 18, 2010 at 2:27 PM said...

lagu apa?? waa dah lama tak tgk jgn lupe lirik..huhu

kadang2 astro nih ade trik nye jugakk....

Mario on July 18, 2010 at 2:28 PM said...

aku pun tak caya dia lupa...kalau suruh aku nyanyi pun pejam mata je aku nyanyi lagu tu...
btw...tak tgk pun tapi member aku citer...haha

ejdeejasmi on July 18, 2010 at 2:35 PM said...

memang itu strategi astro..kalau peserta pilih kawan..kalau kawan takleh nyanyi mesti artis boleh nyanyikan..tpi bila pilih artis..artis buat2 bodoh tak tahu....rancangan astro..sbnrnya artis dh hafal dh lirik tu sebelum keluar

Wife Mr.Em ~ Ibu Mr.Aqil on July 18, 2010 at 2:45 PM said...

Ingat senang ke kalo ASTRO nak bagi 500K pd owang.. Mst depa pasang strategy 2.. ermmmmm 100K pn dah banyak.. mgkin itu rezeki dia..

~** PROFFY **~ on July 18, 2010 at 2:55 PM said...

Astro memang banyak agenda menipu orang... ;p

Mr PenyuBiru on July 18, 2010 at 2:56 PM said...

strategi mereka kut..

FarhanaDr on July 18, 2010 at 2:58 PM said...

Huhu.. Cite2 ni macam ni susah nak jangka.. Macam AF sume2 tu laa.. Lakonan lagi banyak dari realiti.. Nama jek realiti TV.. Hehe.. Eh yeke ape yg ku ckap ni? :p

sharamli on July 18, 2010 at 3:02 PM said...

dina neves sgt k0t..hu3..tp cam xl0gik jgk kn

Softtouch [Hanim] on July 18, 2010 at 3:04 PM said...

td tgk ulanagnnyer..tak terpk plak pasal dina buat2 xtau nie..bila tedi buat n3 nie br sy terpk..betul jgk kemungkinan2 nie..

QieFLy si Dolce on July 18, 2010 at 3:12 PM said...

hahaha...mmg betul la kak tedi rasa mcm fishy je bunyi nyer....bukan dina jer ada beberapa artis pown yang tercengan...tapi still bersyukur klu da dapat...
Entry terkini : Geo Lens Town kini boleh didapati di pasar malam

PinQib on July 18, 2010 at 3:57 PM said...

ini mcam citer slumdog milioner

Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

Wo ai ni♥

bellar0ssa on July 18, 2010 at 4:16 PM said...

ted, biasanya rancangan2 astro ni mmgg dah di plan.. mmg ada komplot la.. cuba ko tgk rancangan JLL time raya ke.. waktu diorang kutip duit untuk sedekah kan tu..

memang lahh sampai tahap mana diorang berhenti dah di plan.. banyak mana duit nak sumbang..

aku pernah tgklah.. rancangan kat astro.. sampai satu tahap tu.. stop and tahu nilai duit.

dan dan masa last tu terus bagi replika chek.. mana diorang tahu bape banyak akan dimenangkan? pelik.

politik je lebih.

aNiSa hANg tUaH on July 18, 2010 at 4:53 PM said...

suara dina best
heee

beautiful_rose on July 18, 2010 at 4:59 PM said...

program realiti hanya inginkan keuntungan semata2...
tengok sajalah banyak program realiti sana sini tumbuh bagaikan cendawan selepas hujan.
nasib baiklah aku kurang berminat menontot tv.

kak Erna on July 18, 2010 at 5:54 PM said...

tedi..akak memang tak ketinggalan JLL ni..macamana dina boleh tak tau..lagu inggeris adalah..kemahiran dina..lain kali tak perlu panggil artis..sama aje..

Miss ... on July 18, 2010 at 6:05 PM said...

btol2 mmg mcm tak caya dina x tau..tp pk positif jelah tedi mgkn dina x minat kot lagu tu atau dia takut amek risiko nak nyanyi sbb tak sure lirik so dia x nak mamat tu salah langkah dgn meengunci lirik dan dpt rm 5000 je hmm ntahler wallahualam..

ciK LyndaWawa igUana on July 18, 2010 at 6:20 PM said...

siannya ngan budak tu....

meowwmania on July 18, 2010 at 6:26 PM said...

klau betul, x bek btol astro ni kan isk2

aku seorang Temah on July 18, 2010 at 6:38 PM said...

ape tajuknye lagu tuh cik tedi?

Hana Faza-same person on July 18, 2010 at 7:15 PM said...

xde rezeki dia lah tu...

elyzazen on July 18, 2010 at 7:24 PM said...

2 lah mcm pelilk lak..yg depan 2 sumenye dina nyanyi mcm die mmg dah hafal lagu 2...siap beralun lg..tetiber smpai part 2 jer die wat2 x reti..poyo lah..sedih jgk tgok putra 2..

fndrocka on July 18, 2010 at 8:09 PM said...

ni ramai cakp mcam tak percaya macam tak percaya...lagu apa sebenarnya yg popular sangat tu?

cheqna on July 18, 2010 at 8:14 PM said...

tu la tedi
cheqna memang menaruh harapan dina dapat bantu putra coz dina ni kiranya cair r ngan lagu2 manggeris ni...huhuhu
tapi...
mungkin hanya itu rezeki putra demi abang zainnya...

zareda said...

yang jatuh reputasi dina jugak kan kan kan.. apalah esteruk ni...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting