Friday, July 30, 2010

PuDinG KucinG, TuPaI, Rama-RamA, BeruanG, arnaB, SoTonG aDaLah saMa DenGan PuDinG kOkO!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 3:12 PM
Photobucket

Photobucket


Photobucket

Yey! Akhirnya siap juga Puding Koko ini. Walaupun tidak berapa keras kerana kekurangan agak-agar, orang suruh letak 25 gram, kau letak 20 gram, tapi kira jadi jugalah ya? He he he!

Gambar terakhir bekas acuannya adalah jenis-jenis haiwan. Ekekeke. Ini untuk menarik minat kanak-kanak Ribena untuk makan.

`Kakak nak beruang!!`
`ok! butterfly pula!!`
`Nak ngiawww`

Wah~ Semuanya habis okey!! Sebab itu tidak sempat mahu ambil gambar sebab mereka sudah duduk mengadap.

Resepi bergamar boleh di lihat di sini. Di blog seorang bakal doktor yang suka dunia masakan. :)) Terima kasih Rai. :))

Nota kakitanganku : Sampai bergaduh budak 2 beradik ni. `Nak butterfly!!!!` Walhal ada 2 saja rama-rama. He he he. Sotong tak mahu. Takut mahu makan!! Ekekekeke..





15 kUs-kUs:

nareiQa on July 30, 2010 at 1:51 PM said...

wah . puding ni sesuai untuk nareiQa makan tatkala sedang dalam pemulihan dari operation tonsil :)

J.M.R on July 30, 2010 at 2:22 PM said...

sotong paul ke?:-p

Salmia on July 30, 2010 at 2:46 PM said...

owh ini la puding main masak2 tu ek.. hehehe
mcm sodap je..

redNing on July 30, 2010 at 2:46 PM said...

hohoooooo....bulan pose nih buat byk2 jual kt bazr ramadhan

Dee on July 30, 2010 at 2:47 PM said...

sedapnya puding koko..

Azuan on July 30, 2010 at 2:56 PM said...

sotong?? paulkah itu hihii...

fikaryna on July 30, 2010 at 2:59 PM said...

wah..en3 makanan nampak..terliur tau! huhu..

Tuah Hanani on July 30, 2010 at 3:06 PM said...

ooo resepi dari Dr. Rai.
Resepi dia byk yg best tau cik ted.
sbb ada jugak resepi2 tu yg akak dah cuba buat...

QieFLy si Dolce on July 30, 2010 at 3:12 PM said...

sedapnyer....

Entry terkini : semalam baru je tengok Salt lepas tu hari ni gosip pasal "Dia" dgn gambar X

Tupai Karan on July 30, 2010 at 3:27 PM said...

yaaa tupai dah datang...

mananya gambaq puding bentuk tupai.. ah gimik betulll :P

Softtouch [Hanim] on July 30, 2010 at 3:31 PM said...

puding tu mcm 2 layer plak putih bawah bhgn coklat kat atas..

kella on July 30, 2010 at 3:36 PM said...

waaaaaa.. beri pdku lah sotong itu! ada berapa lagi? :)

Misz Pinkie Winkie on July 30, 2010 at 3:37 PM said...

tedi comelnyaaaa

Aqma eUcaLypTus GurL on July 30, 2010 at 4:02 PM said...

alamak. baru nk mintak sikit. dah abes ker? huhuhu.

Raihanna on July 31, 2010 at 1:39 PM said...

wah.....
terima kasih yer sebab mencuba....
panas2 cmni.. tengok pic nie wt rai terliur lak....
cantik puding bentuk bunga ros tu...
acuannya kecik2 ke ek....
hehehehehhe....
rama2 pun ada... kiut nye.... beli kat mana?

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting