Monday, July 19, 2010

DeODoranT Axe : IkLannyA BeruNsur 18sx Di maTa akU! BoLeh BuaT versi MaLaysia?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 6:30 PM
Photobucket

Mula-mula tidak perasan aku iklan ini. Adik yang cakap `Entah apa-apa ntah iklan ni kak`.

Ada 2 versi iklan Axe. Satu dalam suasana perpustakaan jika tidak silap, satu lagi ketika membeli `hotdog`. Iklannya berunsur godaan. Walau tidak keterlaluan ekspresi muka dan isyarat badan begitu memualkan dan tidak sesuai di tonton kanak-kanak dan remaja.

Kolotlah fikiran aku? Kamu tengok iklan itu dan nilaikan sendiri. :))

Nota kakitanganku : Cepat-cepat tukar siaran lain kalau ada rancangan atau iklan yang tidak sesuai di tonton bersama kanak-kanak.






33 kUs-kUs:

aNIe on July 19, 2010 at 3:06 PM said...

Betul tu tEDi...iklan tu berunsur lucah...tak sesuai untuk anak2 sebab body language dia terlalu ketara...

Softtouch [Hanim] on July 19, 2010 at 3:09 PM said...

xpernha tgk pun iklan tu..ke kat tv sy xkuar lagi..he he he..nnti sy alert sikit bila kuat kat tv nnti..

Purpleheart on July 19, 2010 at 3:10 PM said...

ye..sungguh poyo iklan itu

nuraarin-life on July 19, 2010 at 3:10 PM said...

tak suka iklan tue.. rasa lain mcm jer...

buatlah iklan biasa2 pun takper daripada merepek godaan begini

fikaryna on July 19, 2010 at 3:12 PM said...

guna pelakon msia versi org melayu..lagi mudah paham..kan..

cahayachenta on July 19, 2010 at 3:15 PM said...

ooo.. iklan yg pmpuan tu nak tacle laki tu dlm library tu kan... boleh lak buat lagu tu dalam library.. tak senonoh la...

Amal on July 19, 2010 at 3:21 PM said...

agree! yg kat kedai roti tu lagi laaa.

m.q on July 19, 2010 at 3:22 PM said...

betul tu..
aku pun perasan cuma saja2 buat taktahu jer..heheheh

MiYOKO TACHIBANA on July 19, 2010 at 3:30 PM said...

a'a..betui tuuu...
aku igt iklan ape...
rupa2nye iklan deodarant..cam tak make any sense lgsg...takde kena mengena pun...

Ery Farieha on July 19, 2010 at 3:45 PM said...

ahah
kite yg besa2 tgk mgkn biase
tp budak2, pengaruh buruk tu
huhuhuh

Hazzy Ishak on July 19, 2010 at 3:49 PM said...

iklan indon

~LP Lum~ on July 19, 2010 at 3:50 PM said...

salam tedi~

heheheh.. xpenah lak aku tgk iklan nie.. nak g cari ar kang... :)

molmolla on July 19, 2010 at 3:54 PM said...

tak tgk lg iklan nyeee..
search!

relevan on July 19, 2010 at 4:08 PM said...

Iklan yang bagi no talipon tu ke?..uish jika iklan tu memang lah memang kawan suka tengok..wakaka!

Drama Mama on July 19, 2010 at 4:14 PM said...

haaaaaaaaaa sama!!! my hubby suka sangat iklan tu. lelaki! tapi i pun menyampa and pernah terpikir nak tulis pasal ni dalam blog. now that u've wrote it...confirm nak tulis gak! hehehe

http://twinkywinkystars.blogspot.com

nirelwof on July 19, 2010 at 4:14 PM said...

iklan AXE nih mmg ade unsur 18sx sket.
penah gak TERtengok kat youtube.
tak sangka produk nih masuk malaysia dengan konsep iklan yg sama.

Admiral Hafiz on July 19, 2010 at 4:27 PM said...

ade byk lgi Iklan Axe kat Youtube yang lg teruk
2 la...pelik mcm ne leh kluar TV

Nerzhul on July 19, 2010 at 4:30 PM said...

ade ke awek jual hot dog comel cenggitu? hehee

ain on July 19, 2010 at 4:49 PM said...

yg kat library tu nmpk lucah sikit,...

she_mah on July 19, 2010 at 5:06 PM said...

org nak market brg dorg.. camtu ler.. iklan luar negara lg sgt open. tp stuju jugak xsesuai ditonton oleh budak2. mslhnya, market dorg bkn utk bdk2..huhu.. dorg xpk psl budaya kita kt m'sia ni.

diraja22 on July 19, 2010 at 5:10 PM said...

betul 2 kurang elok..

.::WaNiE::. on July 19, 2010 at 5:15 PM said...

penah tengok yg beli hot dog tu jek

PAP on July 19, 2010 at 5:51 PM said...

buat iklan deodoran pakai kucing boleh x agak2? hehehe...

Lelaki Ini on July 19, 2010 at 6:57 PM said...

x tgk la lagi..
xde tv!
hekhek!

Uruchimaru @ kf on July 19, 2010 at 6:58 PM said...

biznes mmg mcm tu tedi!

Uruchimaru @ kf on July 19, 2010 at 6:58 PM said...

biznes mmg mcm tu tedi!

Noor on July 19, 2010 at 8:00 PM said...

err...
nape cm xpnh tgk je iklan tuh?
eheh
gpon jrg tgk tv
online je sokmo

Wan Ssei on July 19, 2010 at 8:05 PM said...

hot dog tu yang ada tulis no telefon eh?

http://wanssei.co.nr

Yatre Hayati on July 19, 2010 at 8:10 PM said...

pelik cemana iklan tu boleh lulus.. :|

Wanie-san on July 19, 2010 at 8:29 PM said...

btl2!!
memang dua iklan tu nak kena maki..entah pape...

Miss ... on July 19, 2010 at 8:54 PM said...

hehe tp mcm lawak pun ada sbb psl ubat ketiak pun bley terpikat ke? mcm2 hehe

ciK LyndaWawa igUana on July 20, 2010 at 12:01 AM said...

iklan bodo.

Nur Hawa Mohd Zin on July 20, 2010 at 5:00 PM said...

iklan malaysia kena tapis kalu nak masukkan iklan dr overseas...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting