Monday, July 19, 2010

aC mizaL MaHu samaN BekaS IsTerI yanG suDah naiK TocanG : Dia samAn kaU, kAu saMaN Dia BaLik. aDa DuiT BoLehLah! :))

cOrat cOret Oleh : myQza pada 11:30 AM
Belum selesai kes bekas isteri dia saman dia sebab beberapa tuntutan dan dakwaan mengabaikan anak, AC Mizal pula sudah tidak tertahan lagi terus mahu menyaman balik bekas isterinya. He he he. Hidup kau, habis turun naik mahkamah sajalah! :))

Aku 'salute'lah orang yang bercerai berai tapi boleh duduk berbincang tentang nafkah dan masa depan anak-anak. Yang boleh bertolak ansur dan tidak terlalu berkira.Turun naik mahkamah untuk menuntut keadilan mungkin perlu, tapi kasihan anak-anak yang duduk di tengah-tengah. Emak ayah tidak habis-habis bertelagah.

Kalaulah boleh duduk semeja dan berbincang, cari penyelesaian bukankah bagus. Aduhai! Mungkin senang untuk aku cakap, tapi orang yang hadapi sahaja yang tahu.

Apapun tindakan kita, yang paling penting untuk di jaga hatinya adalah anak-anak. :))

Sumber berita di sini.

Nota kakitanganku : Jadi pemerhati sahaja.







19 kUs-kUs:

a.z.r.i.n.a.03.07 on July 19, 2010 at 10:13 AM said...

dah jadi macam ni, anak-anak yang jadi mangsa. kesian sungguh!

deena awanis on July 19, 2010 at 10:19 AM said...

in this sense, aku memang sangat proud of my parents..walaupun dah lama divorced, dorang xde masalah nak jumpa each other untuk kepentingan anak2..pergi amek report card kat sekolah pun, dua2 pergi..=)

JMR on July 19, 2010 at 10:24 AM said...

dulu nk kawen sgt!

MiYOKO TACHIBANA on July 19, 2010 at 10:25 AM said...

hmmm...camtula artis...

kawen n bercerai...dan bole lak saman-menyaman...

sianla kt ank2 yg jd mangsa keadaan..

Salmia on July 19, 2010 at 10:30 AM said...

ayayo.. saman pulak..

.::WaNiE::. on July 19, 2010 at 10:31 AM said...

tak letih ke main saman saman

bukan settle pun

atty's on July 19, 2010 at 10:34 AM said...

nie le namanya .mak bapak penting diri sendiri .dah bertaun2 kes tak abis2..anak makin membesar..udahnya sampai anak tu keroje..dah ade duit sendiri kaedahnya

Alimaz-Kembara Terasing on July 19, 2010 at 10:44 AM said...

bosannya... tak dak sapa yang nak mengalah

makdara TERDIVA on July 19, 2010 at 10:52 AM said...

ermm..bertuah jadi "deena awanis" tu..

ingin nak buat mcmtu..tp yg disebelah sana selalu mengelak..camne??

Ms.Lilies on July 19, 2010 at 11:03 AM said...

pttnya bab nafkah ni xyah jd isukan

Softtouch [Hanim] on July 19, 2010 at 11:07 AM said...

sy pun jd pemerhati sajer..mana yg baik kita ikut mana yg xbaik jdkan pengajaran..skrg ni salah sikit main saman jer..

nurayunni on July 19, 2010 at 11:10 AM said...

biase lar artis..

umi_e on July 19, 2010 at 11:42 AM said...

Salam... kalau berpegang kepada ajaran agama, rasanya tidak sampai berpanjangan seperti ini...

nuraarin-life on July 19, 2010 at 11:52 AM said...

Dlm penceraian hanya anak2 yg jadi mangsa..

aNiSa hANg tUaH on July 19, 2010 at 12:18 PM said...

saman2 ni dh jadi trend artis

redNing on July 19, 2010 at 12:38 PM said...

kesian anak2 diorang

Dee on July 19, 2010 at 12:46 PM said...

ego mak ayah..anak2 jadi mangsa..si isteri tuntut sbb nk nafkah anak..si suami lak tuntut sbb x dpt jenguk anak..berbincanglah cara elok..nafkah anak dpt..then bg anak2 jumpa ayahnya..kenapa nak putuskan pertalian itu..smpi mati pun dia tetap ayah pd anak2..then baru si suami sejuk hati..bg nafkah ikhlas mcm yg dituntut isteri..hmmmm..

diraja22 on July 19, 2010 at 1:00 PM said...

yg untung lawyer jg..

cuci-suci on July 19, 2010 at 2:23 PM said...

harap satu hari nanti ada pengarah wat citer sal saman menyaman nih , cam best je . konfom box office , waka waka .

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting